|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Krysia Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 2:02 pm Temat postu: Uczulenie na szpital?! |
|
|
Witam Wszystkich serdecznie. Wczoraj wrócilam z kliniki (solu-medrol i endoksan) i całą twarz oraz dekolt mam w czerwone plamy. Wygląda to bardzo nieciekawie, plamy weszły na powieki i nawet na górna wargę. Jeżdżę na leczenie juz prawie półtora roku i zauważyłam, że zawsze jak jestem w szpitalu dostaję czerwone plamy na twarzy (w tych samych miejscach) i ogólne wieczorne zaczerwienienie twarzy po solu-medrolu jest wtedy dla mojego wyglądu b. korzystne. Ale "to" - ogólnie delikatniejsze - łagodnieje i schodzi po kilku dniach, a obecnie wyglądam fatalnie. Przynajmniej trochę mniej juz swędzi, bo w czwartek i piątek myślałam, że się wścieknę. W szpitalu dostawalam zyrtec, obecnie smaruję się kremem Cutivate. Proszę o poradę, czy może być uczulenie na solu-medrol lub endoksan? A może na stres szpitalny?! Pozdrawiam Wszystkich, Krysia |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 5:55 pm Temat postu: |
|
|
hmmm myśl, że te plamy są po solu-medrolu
szpital i stres wg mnie odpada, ale wszystko się moze zdarzyć  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2007 6:33 pm Temat postu: |
|
|
możesz byc uczulona na szpitalna pościel , często to sie zdarza, i wiele osób ma takie plamy, posciel jest zbyt nasycona srodkami chemicznymi przy praniu stąd uczulenie,
druga sparwa , woda mocniej chlorowana w szpitalch niz w domowych kranach,
wiel osob ma uczulnie na szpital, własnie z tych dwóch powodów,
pij wapno , jesteś juz w domu wiec ustąpi to raz dwa _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krysia Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 4:19 pm Temat postu: |
|
|
W sobotę wróciłam ze szpitala, jest juz wtorek wieczór a te paskudne plamy nie zamierzaja znikać. Jutro w pracy wzbudzę sensację . Dziękuję Wam serdecznie za porady, do usłyszenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 6:33 pm Temat postu: |
|
|
krysiu to za krotko , one zejda ale dopiero po dobrych kilku dniach, byc moze w przyszłym tygodniu
pomgaj im pijąc wapno duzo waana! przynajmniej 100o jednstek dziennie szkoda ze w szpitalu nie poprosiłas o cos przeciwko uczuleniu, szbko działaja leki przeciwhistaminowe, np. fenazolina, w aptece kupisz cos z tych leków bez recepty, albo wybierz się do lekarza , po cos antyhistaminowego
ja po kilku dniach pobytu zaczynam drapac się jak szalona, dostaje wtedy wapno i zastrzyki z fenazoliny, ale potrzebne to jest prawie do konca pobytu, dlatego po wyjściu ze szpitala złoaodzona juz wysypka oraz świad szybciej mijają _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|