Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
shirlej Junior

|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 5:42 pm Temat postu: Witam wszystkim - mam twardzine linijną - shirlej |
|
|
witam. na twardzine linijną choruje 15 lat. na początku miałam na plecach siniaki. nieprzejmowałam się nimi. Póżniej zaczęło mi twardnieć. Zmieniał mi się kolor na szary i mam nie równe zgrubienia do dzis. Teraz od 6 lat mam bardzo silne bóle stawów. Bolały mnie co raz częsciej ręce sztywniały mi nie mogę wtedy nimi poruszać. Nikt wtedy nie może mnie dotykać mam wtedy bardzo silny ból tak jakby mi ręce się kurczyły. Ostatnich miesiącach zaczęły mnie boleć nogi w stawach. raz nie miałam siły wrócić do domu z pracy. jak weszłam do domu to się położyłam. czasem rano musiałam wstawać o okulach żeby rozchodzić. Ostatnio leżałam w szpitalu na reumatologi. porobili mi badania przeróżne. Mam przy tym anemie. Ja przez tyle lat nie pogodziłam sie z twardziną, jestem zła na samą siebie, a czasem mam wrażenie że wszyscy myslą że ja udaje że mnie boli  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 5:53 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Bardzo mi miło, że zdecydowałaś się dołączyć do nas "formalnie" Staż chorobowy, jak widzę, dość długi. Mam nadzieję, że jakąś formę leczenia zastosowano w Twoim przypadku. Jako jeden z przedstawicieli tutejszych "Morpheuszy" i "liniowców" w jednym nie ukrywam, iż szczególnie interesuje mnie forma leczenia twardziny ograniczonej. Liczę, iż podzielisz się własnymi spostrzeżeniami i doświadczeniami. Wiedz przy tym, iż ta choroba to nie koniec świata. Doprawdy nie rozumiem dlaczego jesteś zła na siebie samą? Czy warto jeszcze się zadręczać w ten sposób? Lepiej podjąć wyzwanie i robić wszystko, żeby wprowadzić paskudztwo w remisję. Innymi się nie przejmuj. Wielu z nas otarło się o tego typu uwagi i traktowanie jako typowych symulantów.
Życzę przyjemnego pobytu, jak najwięcej wyciągniętych informacji i siły ducha, a także zdrowia.
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 6:53 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie Dużo zdrowia i dobrego samopoczucia zyczę
Kasia _________________ "Życia nie można wybrać, ale można z niego coś zrobić" <Peter Lippert> |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 9:13 pm Temat postu: |
|
|
Witaj...teraz ze swoimi problemami zdrowotnymi i wszelkimi nie będziesz już sama...poznasz wielu ludzi, którzy chętnie podzielą się z Tobą swą wiedzą i doświadczeniami...powodzenia, zdrowia i słońca na codzień... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 7:35 am Temat postu: |
|
|
Wiosenne powitanko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 8:48 am Temat postu: |
|
|
witam bardzo cieplutko
wpadaj częściej i podziel się z nami doświadczeniami, a do kawiarenki zapraszam na codzienną porację rozmów o wszystkim i o niczmy
pozdrawiam serdecznie życząc dużo zdrówka! _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 9:21 am Temat postu: |
|
|
witaj shirlej,
jak widzę jesteś z nami już od dośc dawna, miło że zdecydowałas się wreszcie przejść na tryb jawny
rzuć okiem na ten wątek:
Coś co chcesz powiedzieć reszcie Zdrowych, wtedy zauważysz że my cie doskonale rozumiemy kiedy piszesz:
Cytat: |
czasem mam wrażenie że wszyscy myslą że ja udaje że mnie boli |
ano, skąd my to znamy
trzymaj się i nie przejmuj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 9:33 am Temat postu: |
|
|
Witam i ja cieplutko i serdecznie a tekstami typu ...czy ona aby nieudaje .. nieprzejmuj się i wpuszczaj jednym uchcem a drugim niech szybko ucieka...my to znamy ...z doświadczenia .... dziel sie z nami swoimi radami ... a w razie problemów pytaj smiało...i jak juz Kinga napisała ..na plotki do Kawiarenki zapraszamy Buziaki 3m się HEJ  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 11:20 am Temat postu: |
|
|
Witaj w domku.
Ja jeszcze słyszałam"no niech pani nie mówi że jest chora"Miłe prawda.Tak że jesteśmy wszyscy przyzwyczajeni do tego typu pogaduszek.W zależności od samopoczucia można rozmaicie zareagować.Czasem mówiłam a co nie widać?oj słabo sie znamy na medycynie trzeba to nadrobić.No co można powiedzieć?gorączkowo się tłumaczyć. Bezsens.Trzeba nad tym przejść do porządku dziennego i nie reagować.Znam reumatologa który na mówienie o okropnych bólach stawów zalecił zdjęcia i oglądając je stwierdził ja tu naprawdę nic nie widzę żeby miało tak boleć.Fajne nieprawdaż.Tak ze pod tym względem niczym się nie różnisz od większości.
Poopowiadaj trochę o sobie i zaglądaj częsta także do innych działów gdzie można pogadać na róóóżne tematy.
Pozdrawiam cieplutko i życzę zdrówka.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 12:28 pm Temat postu: |
|
|
ja w swojej chorobie tylko kilka razy słyszałam ze bardzo zle wyglądam, ale to było w momencie kiedy wazyły się moje zyc albo nie zyc, przez pozostałe wszystkie lata słysze jak to pani ładnie wygląda, norma, nie ma się czym przejmowac, mozesz odpowiadać mozesz wzuszyc ramionami niech sobie gadają co ci szkodzi
witaj i mam nadzieje ze zosataniesz na dużej _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 1:29 pm Temat postu: |
|
|
Witam i ja cieplutko.  _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 2:04 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, witaj!
Pozdrawiam serdecznie...  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
OLESIA Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 2:22 pm Temat postu: |
|
|
cześć  _________________ Szczęście jest jak słońce lecz nawet na słońcu znajdują się plamy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 2:28 pm Temat postu: |
|
|
witaj shirlej trudno się pisze ale tak jest trochę inaczej..pozdrawiam  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ania__32 Super senior

|
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie.Ja tez jestem tu nowa i jeszcze sie troche gubie,ale juz mi idzie coraz lepiej.To wszystko przez te leki.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|