Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Zdzisława Junior

|
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 5:50 pm Temat postu: Lupus-weteranka (35 lat choroby) - Zdzisława |
|
|
Witajcie!
Choruję już tyle lat, że mogłabym zatrudnić się jako ekspert. Nowym powiem, że:
- z wiekiem choroba się osłabia;
- z Lupusem można żyć ciekawie, aktywnie;
- można znaleźc partnera (ja mam drugiego męża);
- można cieszyć się seksem;
Jestem na encortonie całe zycie, mam dawkę podtrzymującą (10mg/dobę). Gnębi mnie zapalenie błony śluzowej żołądka i przewodu pokarmowego, ale poza tym jakoś się trzymam.
Czego i Wam wszystkim życzę! |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 5:54 pm Temat postu: |
|
|
Witaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 5:54 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Będzie miło jeśli zechcesz aktywnie uczestniczyć w życiu forum. Przypadków tutaj całkiem sporo - nie tylko toczniowych. Od jeszcze nie zdiagnozowanych, aż właśnie po weteranów.
Wczytaj się w zasady naszej wirtualnej egzystencji i zapraszam do pisania. Również w działach towarzyskich.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 5:55 pm Temat postu: |
|
|
witaj w tym miejscu z wiekiem mozna sie z chorobą oswoic, ale czasmi tych chorób jest za duzo, moze masz troche szczescia ze tylko tyle, a moze to twoj sposob na zycie spowodował ze mimo tak długiego okresu choroby jestes szczesliwym człowiekiem, mam nadzieje ze twojja wiedza i doswiadczenie przydadzą się tutaj ,
mysle ze zdązyłas się zapoznac z funkcjonowaniem tego miejsca, zapraszam na codzienne pogaduszki w dolnych czesciach forum, kawiarenka, i inne ciekawe tematy nie związane z chorobą ,  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 6:23 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Miło gościć na forum kolejna szczęśliwą osobe... _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gabi Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 6:59 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, Ździsiu  _________________ Czas istnieje po to,żeby wszystko nie działo się jednocześnie. A.Einstein |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zdzisława Junior

|
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 8:54 pm Temat postu: |
|
|
Myślę, że sposób na życie z Lupusem jest taki sam, jak bez Lupusa - trzeba żyć i ze wszystkich sił starać się żyć ciekawie i aktywnie. Znam ludzi zdrowych jak koń, którzy żyją o niebo smutniej niż ja.
Wiele sposobów na życie znajdziedzie może w moich wierszach, przemyśleniach, zapraszam: www.zagroda.info
Zniechęcona do miasta wyprowadziłam się na wieś i tu zaczęło się moje ZUPEŁNIE NOWE ŻYCIE, z Lupusem w tle. Bo on o sobie zapomnieć nigdy nie da. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Witaj serdecznie, wszystkiego dobrego!! _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 10:46 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię Zdzisławo!
Byłaś chyba użytkowniczką forum Fundacji, już kiedyś byłam na Twojej stronce.
Super,że się odezwałaś. Serdecznie pozdrawiam,zaglądaj do nas . _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 7:42 am Temat postu: |
|
|
Witam i ja cieplutko i serdczenia..  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 8:44 am Temat postu: |
|
|
Witam bardzo serdecznie i życzę miłych spotkań nie tylko wirtualnych.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia0312 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 11:15 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie!
Jestem zachwycona tym, co udało Wam zrobić się z tej starej rudery..Widok domku w obecnym stanie pobudza moje pragnienia, gdyż oboje z mężem marzymy o takim przytulnym zaciszu..kominek,piękny ogród,cisza w którą zakrada się poezja...
Wasz przykład pokazał mi,że to, co wydaje się niemożliwe, nie koniecznie takie musi być i... natchnął mnie nadzieją...
Proszę serdecznie pozdrowić p.Lucjana. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwoonia Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 6:33 pm Temat postu: |
|
|
Witaj... ja walcze z chorobą przeszło 20 lat, a zdjagnozowana jestem od 20 ,ale ten czas leci
Miło cię poznać  _________________ Najpiękniejszą rzeczą w życiu, jest samo życie |
|
Powrót do góry |
|
 |
abi29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 8:17 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!  _________________ " Wszystko umiera, nawet ciała niebieskie; tylko marzenia są nieśmiertelne." Jalu Kurek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mella Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 9:28 am Temat postu: |
|
|
Witaj Zdzisławo , Twój przykład napawa optymizmem - tak długi staż w chorobie i tak ciekawe, pełne życie Wspaniale, że odezwałaś się, bo Jesteś żywą odpowiedzią na pytania wielu początkujących "Toczków", czy z tą chorobą da się normalnie żyć, zakładać rodzinę i być szczęśliwym.  _________________ "Wszyscy jesteśmy zdolni do wielkich rzeczy, jeśli nie pozwolimy, by pokonał nas strach przed własną słabością."
Jan Paweł II |
|
Powrót do góry |
|
 |
|