Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gonia Kadet

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 5:31 pm Temat postu: Chciałabym się przywitać.... |
|
|
Poznajcie mnie Nazywam się Gosia, mam 23 lata i 3 miesiące temu zdiagnozowali u mnie chorobę tkanki łącznej, jaką jest toczeń. Początkowo był to dla mnie duży cios i chyba nie muszę mówić jak bardzo pogrążona w rozpaczy, przez łzy krzyczałam że nie chce takiego życia!!
To trwało do czasu kiedy trafiłam na Wasze forum....dniami i nocami czytałam wątek po wątku.Porady, doświadczenia, rozmowy niekontrolowane, były jak dobra, wciągająca książka. Dzięki Wam zrozumiałam że nie jestem sama ze swoim problemem, dzięki Wam stanęłam na nogi i jestem gotowa nieść swój krzyż. Staliście się dla mnie bliscy jak rodzina, rodzina do której chcę teraz dołączyć.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Dzień dobry,
Miło, że zdecydowałaś się do nas dołączyć. Już nie kojarzę (ze zmęczenia i zamieszania chyba), czy Ty to ta sama Gonia, której problem densytometrii dotyczył, ale chyba nie. 23 lata to raczej nie "toczniowa babcia".
Mniejsza o to. Witaj i nie krępuj się pisać i grzebać w naszych zasobach. Zajrzyj też od czasu do czasu do działu rozrywkowo-towarzyskiego. Mówią, że to chwila wytchnienia.
Pozdrawiam serdecznie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 5:43 pm Temat postu: |
|
|
Witam cię Gosiu w naszej forumowej rodzince...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 6:20 pm Temat postu: |
|
|
Witaj serdecznie...
jak już się pewno domyśliłaś- teraz- z nami - będzie tylko lepiej
Dużo zdrowia! _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jolka35 Kadet

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 6:34 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Gosiu
Od Ciebie zależy jak będziesz żyć ....pamiętaj to tylko choroba....
Ja już pokazałam jej gdzie jej miejsce w szeregu
Jola |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 6:42 pm Temat postu: |
|
|
witaj Gosiu
toczeń to nie wyrok, można z nim żyć i to całkiem normalnie
trzeba się tylko przyzwyczaić
zapraszam do częstego odwiedzania forum i dzielenia się wszystkimi smutkami i radościami, no i doświadczeniami
pozdrawiam cieplutko życząc dużo zdrówka  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ASIA30 Junior

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 9:11 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Goniu. Wiem, że wśród nas będzie Ci dobrze, choć sama jestem tu od niedawna. Ja choruję na tocznia 3,5 roku i zapewniam Cię, że "takie" życie nie musi być wcale takie złe. Potrzebna jest tylko wiedza na temat choroby i dobry prowadzący lekarz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 9:28 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Gonia, podobnie jak Ty choruję (tzn. zdiagnozowano u mnie chorobę) zaledwie od niecałych trzech miesięcy, z tymże na Dermatomyositis.
Najgorsza jest niepewność co do możliwości swojego organizmu- na forum jednak możesz dowiedzieć się na co zwrócić uwagę, co można, a czego lepiej unikać. Dzięki temu, oraz dobremu lekarzowi zawsze jest większa szansa "wyjść na prostą", czego z całych sił Ci życzę. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gonia Kadet

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 9:34 pm Temat postu: |
|
|
Czy dobry lekarz to np ten do którego zostałam skierowana w Wa-wie? dr. Ewa Klimczak .... ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 9:53 pm Temat postu: |
|
|
Aby się tego dowiedzieć wystarczy zaznaczyć opcję "Szukaj" (w menu druga ikonka w kształcie lupy), w wyszukiwarce wpisać "Klimczak" i... przejrzeć posty, które wyskoczyły (szukane hasło zaznaczone jest na pomarańczowo)- pozwoliłem sobie sprawdzić, akurat w tym przypadku jest jedynie wzmianka na temat nazwiska, brak opinii
Jak nie wierzysz sprawdź sama.
Proponuję zatem przejść do planu B, czyli wysłać kilka prywatnych wiadomości/ maili- w tym celu w menu zaznacz listę użytkowników, wybierz opcję "skąd", przejrzyj usortowaną listę, a następnie wybierz kilka osób z Warszawy lub okolic (polecam te bardziej aktywne ostatnimi czasy- jak się domyślasz nie ma większego sensu pisanie do osoby, która zajrzała tutaj rok czy półtora temu, przywitała się i tyle ją widzieli).
W ten sposób unikniesz "cukrzenia" na temat lekarza i pozyskasz w miarę wiarygodne, choć subiektywne informacje.
Później (tzn. po wizycie i weryfikacji wiedzy z rzeczywistością), w ramach rewanżu, możesz zrobić coś pożytecznego dla nas i w poście "Specjaliści godni polecenia" zamieścić opinię na temat pani doktor.
I tak to się kręci... _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 10:32 pm Temat postu: |
|
|
witaj:)
jak zauważyłaś
tutaj też chorujemy ale trochę inaczej,
żwawiej , radośniej, wsród przyjaciół
napisałam ,że też bo to taki dodatek, jak zauwazyłaś -do naszego życia
czytałam tak jak ty- cały tydzień ,zanim wyczytałam wszystko
zniknęła moja rozpacz, została ciężka ale radosna walka o zdrowie
mam swój cel, który przybliżyło mi forum
ale za nim kryją się prawdziwi ludzie , chorzy, zmartwieni , obolali ale bardzo życzliwi.
tak naprawdę to życie tu na forum to taki nasz azyl
rozgość się , jest też także twój _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 10:13 am Temat postu: |
|
|
witaj Gunia najważniejsze że dzieki tej stronie możesz przekonac sie że nie pozostajesz ze swoim p[roblemem sama korzystaj więc z tego forum jak często potrzebujesz wszyscy sobie wzajemnie pomagamy,,pozrdawiam  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 4:29 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Guniu cieplutko  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiulka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 5:13 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Małgosiu:) Czuj sie u nas dobrze i ciesz sie życiem- tak jak my! _________________ "Życia nie można wybrać, ale można z niego coś zrobić" <Peter Lippert> |
|
Powrót do góry |
|
 |
mloda Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 11:20 am Temat postu: |
|
|
Witaj w naszej wirtualnej rodzince  _________________ Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni...
Zycie to długa podróż, która kiedyś się zaczyna i kiedyś kończy.. więc... Róbmy zdjęcia ;P
Żyjemy aby cierpieć, cierpimy aby żyć... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|