Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Uzumaki Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 1:08 pm Temat postu: Przywitanie nowej |
|
|
Witam bardzo serdecznie wszystkie Panie,Panow i Mlodziez. Choruje na toczen od 12 lat.Niewiem co moglabym napisac o sobie?To trudne. Ciesze sie,ze odwazylam sie zarejestrowac.Bede miala z kim porozmawiac o problemach zwiazanych z choroba. Moja rodzina nie chce,nie potrafi,moze boi sie,rozmawiac na ten temat ze mna. Kaza mi wziac sie w garsc.Wiec biore sie jak umiem,choc czasami nieumiem. Moi przyjaciele chorobe akceptuja ,ale niemaja swiadomosci o ile jakosc mojego zycia sie pogorszyla. W pracy ukrywam ze jestem chora,to samo bylo w Polsce. Jak pierwszy raz przeczytalam wasze tematy,posty,spanikowalam.Musialam stanac twarza w twarz z moja choroba,ktora czasami mnie przeraza,ktora wypieralam,od ktorej uciekalam. I mam wrazenie ze jestem po tej konfrontacjit silniejsza. Pierwsza rzecza w ktorej pomoglo mi forum,to pozbawilo mnie poczucia winy,ze tyle trzeba zrobic a ja niemam sily,ze spie zamiast sprzatac,uczyc sie i robic co tylko trzeba robic. Dziekuje. Internet mam od niedawna,wiec dopiero raczkuje w obsludze,klikam sobie jednym palcem i poszukuje literek.<Niema lekko> Niemam tez polskiej klawiatury. Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam. Uzumaki |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Witaj w naszym gronie. Mam nadzieję,że pomoże Ci to odnaleźć się w życiu...choroba to nie wszystko choć czasami przesłania całą resztę...
Życzę Ci wszystkiego dobrego i oczywiście zdrowia! _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gonia Kadet

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Nie poddawaj się bez walki, nie daj się zapędzić w róg,
Nie boj się zabierać głosu - bądź kowalem swego losu!
WITAJ  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 3:33 pm Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo serdecznie
bardzo fajnie, że tu trafiłaś zawsze możesz się wyżalić, wypłakać, pośmiać, podzielić doświadczeniem
każdy zrozumie i nie będzie pusto gadał:"weź się w garść"
napisz coś więcej o sobie: ile masz lat, czym się zajmujesz itp.
 _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 4:04 pm Temat postu: |
|
|
Witaj w forumowej rodzince...
Dobrze, że się zarejestrowałaś...chorego zrozumie tylko inny chory...rodzina z jednej strony chciałaby pomóc, ale z drugiej za bardzo nie wie jak...trafiłas pod własciwy adres...
porozglądaj się spokojnie po forum i pisz (nawet jednym palcem-kazdy z nas tak zaczynał )
pozdrawiam... _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia n Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 5:09 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum  _________________ monia |
|
Powrót do góry |
|
 |
aniez Junior

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 5:31 pm Temat postu: |
|
|
Również cieplutko Cię witam Uzumaki!
Mój udział w forum jest jeszcze niewielki. Bardzo jednak pomaga mi uczucie, że ktoś "wysłucha" i zrozumie co mam do powiedzenia. Mam nadzieję, że z Tobą też tak będzie. Z rodziną różnie bywa - żyje ona przecież swoim rytmem i czasami choroba nie jest mile widziana. Trzymam za Ciebie kciuki i życzę zbrówka!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 6:16 pm Temat postu: |
|
|
wiatm cie sredecznie ,
czytałas forum a wiec co nieco o nas wiesz
Jako ze jestes nowa przeczytaj gorne dwa watki w tej czesci forum czyli Nietykietę masz to tutaj
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=832
przeczytaj tez Watek specjalny czyli to http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1740
a potem do dzieła najgorzej napisac pierszy post a potem juz jest ok zrozumiemy na pewno tutaj mozesz się podzielic tym co cie gnebi zyć nie daje ,bo to tez nasz kłopoty i problemy na dole masz lekkie tematy , pogaduszki w kawiarence zapraszam  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 6:19 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Uzumaki
na naszym wesołym ale bardzo fachowym forum.
jest tu specyficzna atmosfera .
wchodzi się niby na chwilkę a wpada po uszy
wpadaj z nami
I wszystkiego dobrego, zdrowia , siły do pracy ,życia bez poczucia winy
przyjaciół z wielkim sercem i wsparcia rodziny
nasze już masz  _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
ASIA30 Junior

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 6:45 pm Temat postu: |
|
|
I ja Cię witam serdecznie. Jak na poczatkującego "forumowicza" radzisz sobie bardzo dobrze. 12 lat choroby ta na pewno mnóstwo doświadczeń. Ja też choruję na toczeń, choć "dopiero" ( a może aż?) 3,5 roku. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jolka35 Kadet

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 7:00 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum....
Jola |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 7:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie!
Sama widzisz po powitaniu, ze w grupie raźniej...
Napisz nam coś więcej o sobie, pozdrawiam serdecznie  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 7:18 pm Temat postu: |
|
|
Hej, hej
Miło Cię powitac. Trzymaj się ciepło i bądź dzielna  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 8:37 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, Uzumaki
Tak naprawdę większość objawów, o których piszemy, może, ale nie musi wystąpić. Każdy uczestnik to inny przypadek...
Zawsze możesz liczyć na nasze wsparcie psychiczne- forum to magiczne miejsce, gdzie smutki się dzielą (i jest ich coraz mniej) a radości mnożą (i jest ich coraz więcej)
Powodzenia w rozgryzaniu zagadnień internetowo-komputerowych (na pewno dasz sobie radę).
Pozdrawiam,
Łukasz F. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mloda Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Sty 28, 2008 9:07 pm Temat postu: |
|
|
witam na forum  _________________ Co Cię nie zabije, to Cię wzmocni...
Zycie to długa podróż, która kiedyś się zaczyna i kiedyś kończy.. więc... Róbmy zdjęcia ;P
Żyjemy aby cierpieć, cierpimy aby żyć... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|