Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KRZEMINKA Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 11:15 am Temat postu: Witam |
|
|
Witam,chce dołączyć do grona ludzi chorujących na Toczeń,borykam sie z ta choroba od 10 lat i jak każdy chorujący na to paskudztwo borykam sie z problemami jakie to chorubsko ze sobą niesie.
pozdrawiam wszystkich ludzi chorych życząc dużo siły w walce z chorobami Ewa |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 11:19 am Temat postu: |
|
|
witaj na forum Ewo!
mam nadzije, że szybko się wdrożysz i będzie ci z nami po drodze
każdy nowy forumowicz z własnym bagażem doświadczeń jest dla nas bardzo cenny, dlatego zachęcam doi częstego pisania!
propnuję najpierw przeczytać wątki przyklejone tu na górze, żeby szybciej opanowac zasady u nas panujące, w razie problemów nie krępuj się pytać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 11:22 am Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo serdecznie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 11:34 am Temat postu: |
|
|
Cześć Ewo!
Serdecznie witam i życzę zdrówka oraz jak najwięcej przyjemności z obcowania z nami na forum  _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Ewo!!!
Może napiszesz nam cos więcej o sobie i chorobie,żebyśmy mogli się lepiej poznać...
Pozdrawiam serdecznie.  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 1:59 pm Temat postu: |
|
|
witam cię bardzo serdecznie
choruj i zdrowiej w gromadzie
razem łatwiej _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Milusia Super senior

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 2:03 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Krzeminko,, ja takze jestem tu nowa i troche ciezko mi sie tak odrazu otworzyc.
I odkrylam tez pewna rzecz - wiem duzo mniej na temat mojej choroby niz wszyscy forumowicze.
Po pierwsze mam kiepską opiekę medyczną i lekarkę prowadzącą, która o niczym mnie nie informuje.
Po drugie sama nie garnęłam sie do tej pory po głębszą wiedzę - bałam sie ze to zle wpłynie na moją i tak już mocno nadwyrężoną psychikę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 2:54 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Ewo
Czytaj, pytaj i pisz...pozdrawiam  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 6:59 pm Temat postu: |
|
|
witam i ja nową osobe , rozrasta sie nasze grono w expresowym tempie zapraszam do czynnego udziału pisz i pytaj oraz czytaj i korzystaj z naszej forumowej wyszukiwarki, to bardzo ułatwia zycie tutaj _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ASIA30 Junior

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Witaj. Ja też mam tocznia, choć "dopiero" od 3,5 roku. Twoje 10 lat napewno obfituje w różne doświadczenia którymi będziesz się mogła z nami podzielić. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Witamy w naszej forumowej rodzince- na wszystko przyjdzie odpowiedni czas Póki co oswajaj się z atmosferą, przeglądaj informacje, a z pewnością niebawem nadejdzie dzień, w którym zaczniesz aktywnie tworzyć to forum i będziesz czuła się jego częścią... _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 9:03 pm Temat postu: |
|
|
BARDZO DZIEKUJE ZA MIŁE POWITANIE I PRZYJECIE DO WASZEGO GRONA,JUTRO NAPISZE COŚ WIĘCEJ O SOBIE IO SWOJEJ CHOROBIE-POZDRAWIAM I ŻYCZĘ SPOKOJNEJ NOCY
Milusia napisał: |
Witaj Krzeminko,, ja takze jestem tu nowa i troche ciezko mi sie tak odrazu otworzyc.
I odkrylam tez pewna rzecz - wiem duzo mniej na temat mojej choroby niz wszyscy forumowicze.
Po pierwsze mam kiepską opiekę medyczną i lekarkę prowadzącą, która o niczym mnie nie informuje.
Po drugie sama nie garnęłam sie do tej pory po głębszą wiedzę - bałam sie ze to zle wpłynie na moją i tak już mocno nadwyrężoną psychikę  |
To mamy taki sam problem,ja czytając posty stwierdzam że naprawdę mało wiem,ale mam nadzieję że się poduczę-pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 8:02 am Temat postu: Witam |
|
|
Tak jak obiecałam napiszę coś o sobie .
mieszkam w Raciborzu mam 41 lat,i od 10 lat choruje na Toczeń,
w moim przypadku choroba najbardziej zaatakowała twarz,no i oczywiście nie pozostawiła nerek,chociaz nerki sa juz pod kontrolą.
Moj lekarz prowadzący nie poradził sobie z problemem,mało tego nie informował że coś niedobrego zaczyna sie dziać ,choroba szalała,a ja myślałam że w tej chorobie tak jest-[ciągły ból ].
Od 2 lat leczę się w Niemczech w Karlstadzie,i po ok pół roku okazało sie że można normalnie funkcjonować,jest ogromna poprawa,jedyny problem to buzia,ale może i z tym jakos sobie poradzę.
Leczona jestem lekiem o nazwie CELL-CEPT,oraz reszta leków które wchodza w skład leczenia . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Milusia Super senior

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 9:06 am Temat postu: |
|
|
KRZEMINKO- Kurcze widze ze mamy podobne problemy. Ja lecze sie od ok 5 lat bo wtedy stwierdzono u mnie chorobe.
Po ok rocznym leczeniu byl okres remisji choroby.
No ale po ciązy znacznie sie pogorszylo. Wiec wlasciwie codziennie mnie cos boli czasem mocniej czasem słabiej,. Jak robie badania to lekarka mowi ze wlasciwie nic sie tam nie dzieje! I stwierdzila ze moze u mnie przebieg choroby jest bardziej objawowy niz układowy ze niby wewnątrz nic takiego sie nie dzieje!
Ja mam zle przeczucia bo wiem ze bol sygnalizuje ze własnie cos złego sie dzieje! Wiec nie wiem juz czy nie zmienie lekarki!
Jak trafiłaś do Niemiec na leczenie?
Pozdrawiam,  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 10:55 am Temat postu: |
|
|
Hejki! Trzymaj się dzielnie  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
|