Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Milusia Super senior

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 3:46 pm Temat postu: Przetłuszczające się włosy |
|
|
Witam.
Szyukałam w wyszukiwarce i nie znalazłam wątku o tłuszczących się włosach więc założyłam nowy.
Czy ktoraś z Was boryka się z tym samym problemem co ja?
Okropnie tłuszczą mi się włosy. Muszę je myć codziennie. Gdy umyję rano wieczotrem są juz bardzo nieświeże a jak nie mam siły na drugi dzien ich umyć są normalnie kluchy. Probowałam juz wizyt u dermatologa i roznych robionych specyfikow i sterydow do wcierania i szamponow przeciw tluszczeniu. Nic nie pomaga. Poradzcie co moze pomoc. Dzikuje z gory za pomoc.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 3:59 pm Temat postu: |
|
|
też się z tym problemem borykałam, teraz mam o tyle łatwiej, że myję co drugi dzień
najgorzej było jak miałam naście lat
żeby zatrzymać przetłuszczanie się włosów fryzjerka mi doradziła trwałą-bo to niby wysusza, ale niszczy także trochę podziałało
w aptece są kosmetyki do włosów firmy DORA
używałam szamponu i maski do włosów przetłuszczających się i pomaga-szczególnie maseczka, którą nadal stosuję
suszenie suszarką nie jest dobre
jeśli masz dobrą fryzjerkę, to pogadaj z nią
długie masz włosy? _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 7:07 pm Temat postu: |
|
|
wlosy przetłuszczające się to problem wielu ludzi nie musza chorowac aby tak było , a wiec mysle ze to nie jest wcle zwiazne z choroba, sama mam w rodzinie osoby ktore myja wlosy codzienie i na nic nie chorują,
wiec mysle ze to problem wielu ludzi ale niekoniecznie związany z choroba a juz rcazej nie z naszymi dolegiwosciami ,
ja sama mam wlosy normalne raczej suche ,
tak jak kinga miałam taki problem mając nascie lat i nie byłam wtedy chora _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 9:50 pm Temat postu: |
|
|
dzięki Kinga za te preparaty
muszę spróbować czegos nowego
problem jest mój _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Milusia Super senior

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 8:58 am Temat postu: |
|
|
Monika B - poniekąd masz racje, ale u mnie problem jest dosc powazny i nasilił sie podczas zazywania sterydow! Czyli albo z choroby albo od zazywania lekow.
Zawsze mialam wlosy lekko przetluszczajace sie ale nie az w takim stopniu.
Tak jak wspomnialam musze mys codziennie. Bo na drugi dzien sa kluchy. Malo tego jak sie zaniedbam i przez tydzien nie umyje wlosow codziennie powoduje to łojotokowe zapalenie skory (boląco-swędzące czerwone placki na głowie) nie do zniesienia! Więc nie jest to zwykly problem przetłuszczających sie wlosow!
Kinga dziękuję za rady i preparaty. Bede musiala zapytac w aptece. Mam średnio długie włosy - troche ponizej ramion. włosy same w sobie mam raczej suche tylko skora głowy mi dziwaczeje no i mam problem!
Stosowalam juz profesjonalne srodki do wl przetluszczajacych sie i robione od dermatologa i sterydowe plyny do wcierania. Problem minimalizuje sie na jakis czas a potem znowu rozkwita  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 9:44 am Temat postu: |
|
|
może poszukaj jakiegoś dobrego reumatologa
skoro jeden nie pomógł _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Milusia Super senior

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 10:42 am Temat postu: |
|
|
Tak zamierzam własnie sie rozejrzec za kims innym ale to nie takie proste. Nie mam na nic czasu a co dopiero na szukanie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 1:09 pm Temat postu: |
|
|
mnie na odwrot po sterydach włosy sie wysuszyły
moja kuzyka od lat myje wlosy codziennie bo po dwoch dniach straszy , moj brat tak samo, nie ma mowy o tygodniu bez mycia, już wieczorem mają włosy niezbyt ładne widac ze sa tłuste, tak wiec rano umyte a wieczorem już tłuste oni nie choruja a wiec niekoniecznie to choroba, ale wizyta u dermatologa jest wskazana , moze to zaburznia hormonalne czy cos takiego, nie będe zgadywac przeciez sterydy sporo mieszają w organizmie , ale jak mowie nie jest to nasz nak rozpoznawczy , czyli nie wiaze się to bezposrednoio z chorobą, wypadnienie włosów juz bardziej ma związek z choroba,
być moze cos sie dzieje u ciebie w organizmie i to wpływa posrednio i na włosy _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lut 05, 2008 8:56 pm Temat postu: |
|
|
Monika, ja mam to samo. Teraz włosy są suche. Myję je co 3 dni. Kiedyś myłam codziennie...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|