Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

witam

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
shirlej
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Kwi 27, 2008 2:44 pm    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

cześć wszystkim . dawno mnie nie było Smile . na forum. ale umnie sie duzo zmienilo w zyciu. starałam się o rentę z zusu, bo czasem nie jestem aktywna wśród ludzi. Niestety nie dostałam, stwierdzili że ja jestem zdrowa. Ale dostalam grupę umiarkowaną z orzekania o niepelnosprawności .od pażdziernika rozpoczęłam swój wymarzony kierunek na dziennych studiacho specjalności pedagogika opiekuńczo -wychowawczo z plastyką. Kocham dzieci i pracę z ludźmi. Bola mnie nadal stawy i i na skórze pojawiaja się nowe zmiany. ale trudno trzeba żyć. Od podjęcia dziennych studiów straciłam statut bezrobotnej wtym zabrali mi wszystkie świadczenia lekarskie, musialam placić wszystko 100% za usługi medyczne i za leki. a to wszytko tak sie zmieniło ze na mojej uczelni wymarzonej jak na złośc malo było ludzi zgloszonych na zaocznie.ale wszystko jest na dobrej drodze w lutym znalazł sie dobry człowiek który zalatwił mi pracę, nie jest to praca zmoimi interesowaniami.estem przyjęta jako osoba niepełnosprawna ale przez 7 godzin niezle pracuje przenosze pakunki ,rozpakowuje, i zanoszę po wszystkich dzialach. każdy dział to 15 kg. po pracy zaraz lece na wykłady. ze jak wracam do domu to moje stawy sa jak balony i bolące.
Ale muszę pracować żeby mieć świadczenia lekarskie i ubezpieczenie. Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Kwi 27, 2008 2:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj Shirlej
rzeczywiście dawno cię nie było bo jeszcze się nie znamy Smile
dobrze że masz pracę ale okazuje się że nie pomaga ci w wyzdrowieniu
skoro nie masz innej a bardzo ci zależy na tej pracy może pomóż sobie z tymi paczkami jakimś wózkiem, trudno doradzać ale w takim tempie jak opisujesz swoje kłopoty będzie tylko gorzej nie lepiej
rozumiem że te stawy czasem ogląda lekarz ?
gratuluję studiów też jestem plastykiem , ale jak wiesz zdrowie najważniejsze - wszystkiego dobrego życzę

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Kwi 27, 2008 2:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam propozycję. Już się z nami tutaj witałaś, w marcu ubiegłego roku: http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?p=52168

Drugi raz chyba nie ma potrzeby, a miło będzie jeśli w luźnych sprawach wpadniesz do Kawiarenki... Zapraszam: http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=2686 Tak więc jeśli możesz napisz tam powyższy post raz jeszcze, ok? A ten się usunie.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: