|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
shirlej Junior

|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 2:44 pm Temat postu: witam |
|
|
cześć wszystkim . dawno mnie nie było . na forum. ale umnie sie duzo zmienilo w zyciu. starałam się o rentę z zusu, bo czasem nie jestem aktywna wśród ludzi. Niestety nie dostałam, stwierdzili że ja jestem zdrowa. Ale dostalam grupę umiarkowaną z orzekania o niepelnosprawności .od pażdziernika rozpoczęłam swój wymarzony kierunek na dziennych studiacho specjalności pedagogika opiekuńczo -wychowawczo z plastyką. Kocham dzieci i pracę z ludźmi. Bola mnie nadal stawy i i na skórze pojawiaja się nowe zmiany. ale trudno trzeba żyć. Od podjęcia dziennych studiów straciłam statut bezrobotnej wtym zabrali mi wszystkie świadczenia lekarskie, musialam placić wszystko 100% za usługi medyczne i za leki. a to wszytko tak sie zmieniło ze na mojej uczelni wymarzonej jak na złośc malo było ludzi zgloszonych na zaocznie.ale wszystko jest na dobrej drodze w lutym znalazł sie dobry człowiek który zalatwił mi pracę, nie jest to praca zmoimi interesowaniami.estem przyjęta jako osoba niepełnosprawna ale przez 7 godzin niezle pracuje przenosze pakunki ,rozpakowuje, i zanoszę po wszystkich dzialach. każdy dział to 15 kg. po pracy zaraz lece na wykłady. ze jak wracam do domu to moje stawy sa jak balony i bolące.
Ale muszę pracować żeby mieć świadczenia lekarskie i ubezpieczenie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 2:49 pm Temat postu: |
|
|
witaj Shirlej
rzeczywiście dawno cię nie było bo jeszcze się nie znamy
dobrze że masz pracę ale okazuje się że nie pomaga ci w wyzdrowieniu
skoro nie masz innej a bardzo ci zależy na tej pracy może pomóż sobie z tymi paczkami jakimś wózkiem, trudno doradzać ale w takim tempie jak opisujesz swoje kłopoty będzie tylko gorzej nie lepiej
rozumiem że te stawy czasem ogląda lekarz ?
gratuluję studiów też jestem plastykiem , ale jak wiesz zdrowie najważniejsze - wszystkiego dobrego życzę _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|