Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Klinika BonaVitae - wyciągają kase czy leczą
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Anna72
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Mar 09, 2008 2:03 pm    Temat postu: Klinika BonaVitae - wyciągają kase czy leczą Odpowiedz z cytatem

Ludzie czy ktos z was ma jakiekolwiek doswiadczenia z klinika diagnostyki BonaVitae w Łodzi, lecze sie tam i nie ma efektow kupilam ostatnio przyrzad do swiatloterapii male cos co swieci na czerwono za prawie 3 tys, nazywa sie minimedic, ma odblokowac mi nerki i watrobe . Mam podejrzenie choroby autoimmunologicznej, ale diagnozy nie mam. Za 1 wizyte placi sie 270 zl, za leki nastepne 400zl. Lekarz Krupka robi dobre wrazenie, ale to moze byc sciema Prosze jesli ktos ma jakies doswiadczenia napiszcie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Mar 09, 2008 2:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm, holistyczna ocena stanu zdrowia i znowu choroba to wina złego odżywiania, itd. itp. (www.bonavitae.pl)? Confused A nie lepiej skorzystać z uczciwej, sprawdzonej przez wielu z dobrym skutkiem, pomocy lekarzy specjalistów i ośrodków specjalistycznych? Przejrzyj wątek z namiarami, może znajdziesz kogoś w najblizszej okolicy: Arrow Lekarze specjaliści. To będzie najlepsza droga do ostatecznej diagnozy, po całej serii konkretnych badań wg standardów światowej medycyny, ze skierowaniem i bez kosztów własnych.
Zrobisz jak uważasz, ale takie jest moje zdanie. I zapewne nie tylko moje Wink Powodzenia.

Dobre wrażenie to niestety nie wszystko. To musi być lekarz, który ogarnie całość objawów, skieruje na konieczne badania, wyciągnie wnioski, poprowadzi właściwe leczenie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Nie Mar 09, 2008 3:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Shocked ja bym sie trzymała od tego z daleka, nawet kijem mnie tam nie zagonią Laughing
to ci sami od pierwiastkowej analizy włosa i ciemnych pól widzenia prawda? Rolling Eyes
zamknęli Krupce Biomol, to otworzył BonaVitae? Shocked
dla mnie stek bzdur, szkoda kasy, a co ważniejsze zdrowia, diagnostką i leczeniem powinni zajmować się specjaliści, dla nas - reumatolodzy, kropka.

ale to całkowiecie twój wybór!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Mar 09, 2008 5:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmm , widac mają sporo takich chetnych do diagnostyki bez kolejek i ktorzy wierza w to iz obraz z włosa , czy komutera wyjasni wszystko a na to jest oczywiscie tylko jedna rada zmianna odyzwiania stylu zycia oraz ich specyfiki z cenami z kosmosu
jak dla mnie to szkoda kasy i czasu

poszukaj specjalisty w zwykłej przychodni , jak nie chcesz kolejek to moze prywatnie do jakiego dobrego lekrza. ktory wie co robi , nie wciskając ciemnoty ale to tylko moje zdanie zrobisz jak zechcesz, kazdy ma swoje zdanie a wiec zrobi tak jak zechce
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Mar 09, 2008 10:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jestem zdania moich poprzedników
ale twoje pieniądze i choroba tez twoja
lepiej sprawdzić to rzetelną i sprawdzoną diagnostyką

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
Anna72
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 11:45 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziekuje wam za wasze opinie, wlasnie wrocilam ze Szczecina i pani doktor w oparciu o moja dokumentacje stwierdzila ze mam tocznia, i nie wie jak to mozliwe ze w szpitalu w Warszawie nie postawili diagnozy. Lezalam w Warszawie prawie 2 miesiace, w wojskowym instytucie medycznym na reumatologi, i nie postawili diagnozy. doktor Kurupka w oparciu o badanie z zywej kropli krwi stwierdzil ze nie mam tocznia ani zadnej choroby autoimmunologicznej, ze wszystko siedzi w mojej psychice. czlowiek chory chwyci sie wszystkieko co moze mu pomoc, dlatego tak bardzo mialam nadzieje ze ktokolwiek moze ma jakies pozytywne doswiadczenia z ta klinika.
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 12:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
doktor Kurupka w oparciu o badanie z zywej kropli krwi stwierdzil ze nie mam tocznia ani zadnej choroby autoimmunologicznej
a to tak można?
wg mnie to czysty naciągacz Confused

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Mar 11, 2008 2:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja też nie bardzo w to wierzę, cudowne by to było gdyby tak można było sprawdzić
żeby zdiagnozować tocznia trzeba czasu , róznie chroba postępuje i różne narządy atakuje

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Mar 12, 2008 1:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

potrzeba czasu i wielu badan aby stwerdzic tocznia i trzeba spelniac tez pewne kryteria nie tylko diagnostyczne ktore wykrywa się z krwi, takie badnie dla mnie to bzdura,
jesli tak mozna stwierdzic taka skomplikowana chorobe jak toczen to huuuurrra !!! jest sposob aby od razu wykryc raka, nie trzeba biopsji, nie trzeba wycinka , tygodni strachu i niepewności , nie trzeba nic niepotrzebne MRI , tomografia czy takie drogie badnie jak PET
wystarczy kropla krwi i jest wynik , moze by tak wyrzucic wszytkie tomogarfy po co one sa skoro wystarczy kropla krwi ?
dla mnie to zupełna paranoja
Anna72
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Mar 12, 2008 2:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W sumie dla mnie tez to dziwne, ale on twierdzi ze mam odstawic sterydy i to jak najszybciej, i oczyscic organizm z toksyn, problem ze mam zablokowane nerki i watrobe i dlatego ze mnie toksyny nie wychodza. I to urzadzenie MiniMedic ma i.in mi pomoc. za jedyne 2,7tys. I twierdzi jeszcze ze zawsze w pierwszej fazie jest pogorszenie, a potem sie poprawia, bo bakterie trute wydzielaja toksyny. Nie wiem dokladnie na czym polega toczen i co to za choroba, bo zaden lekarz mi o tym nic nie mowi. Podobno mam wszystkie organy zdrowe, tylko ruszac sie nie moge bo mi atakuje miesnie i stawy. I ten lekarz w Łodzi twierdzi ze moze mnie zupelnie wyleczyc, ale ze musze zmienic swoje nastawienie do zycia, zapomniec o chorobie, zignorowac ja. Wiem ze to brzmi jak bajka, ale coż... nie rezygnuje z normalnego leczenia, a probuje stosowac tez jego zalecenia, tylko nie wiem na ile kasy mi wystarczy.
Powrót do góry
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Mar 12, 2008 3:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najprawdopodobniej wyleczą cie z kasy z tocznia niestety nie

Mark Chagall
Powrót do góry
jagula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Mar 12, 2008 8:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Anno72 Poradziłabym Ci tak:
-znalezienie dobrego lekarza
-konwencjonalne leczenie
-odpowiednia dieta, która Cię nie będzie obciążać i zatruwać Wink
-pogoda ducha i optymizm- który jest o wiele tańszy i wydajniejszy jak owe urządzenia a na pewno Ci nie zaszkodzi
- Ów stan najlepiej osiągnąć godząc się z sobą, kochając siebie i pracując nad wewnętrzną równowagą
-jak już będziesz w remisji możesz próbować się odtruwać itd.itp. i najlepiej po konsultacji z lekarzem...

Pomyśl,że gdyby to cudowne urządzenie było takie cudowne to to forum świeciłoby pustkami a jeśli- to plotkowalibyśmy tylko o nieistotnych rzeczach

Postąpisz jak uznasz za słuszne...życzę rozwagi i powodzenia a przede wszystkim zdrowia
Lidia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 3:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odpowiedź brzmi wyciągają kasę i opowiadają bajki.Szkoda zdrowia i kasy która może zapewnić prywatne wizyty u specjalisty z pominięciem kolejek.
Życzę zdrówka i prawdziwej diagnozy żeby było wiadomo co leczyć.
Lidka

"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 7:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja bym uwazała dla mnie sygnałem alarmującym jest to aby odstawic leki jak to odstawic leki ? przeciez tocznia leczy sie tylko lekmi szczegolnie na poczatku a pozniej wraz z poprawa wynikow mozna leki modyfikowac, o odstawieniu lekow moze decydowac tylko lekarz ktory te leki zlecił , nikt inny
ktos kto kaze odstawic leki przy chorobie aby naturalnie oczyscic organizm to dla mnie szarlatan, tutaj nie liczy się zdrowie pacjenta, tutaj liczy się podorzadkowanie sobie pacjenta i niewazny jest jego stan zdrowia tylko zasobnośc portfela

tak działają szarlatani, poczytaj sobie temat i porownaj z proponowanym przez nich leczeniem, niebezpiecznie duzo tutaj podobienstw http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=850
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 8:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Anna72 napisał:
on twierdzi ze mam odstawic sterydy i to jak najszybciej, i oczyscic organizm z toksyn, problem ze mam zablokowane nerki i watrobe i dlatego ze mnie toksyny nie wychodza. I to urzadzenie MiniMedic ma i.in mi pomoc. za jedyne 2,7tys.

to nie brzmi jak bajka, tylko jak grube świństwo Surprised , może to trzeba do jakiejś izby lekarskiej zgłościć, przeciez ten człowiek igra z ludzkim życiem Shocked
jestem zszokowana, że nikt sie jeszcze temu procederowi nie przyjżał, czym to sie różni od wciaskania ludziom soku z buraków na raka?! lepiej sformuwaną pseudo-naukową paplaniną chyba Rolling Eyes

toczeń i inne choroby z tej grupy mają ściśle wyznaczone kryteria diagnstyczne i przyjęte na całym świecie standardy leczenia, nie ma się co oszukiwać, że można to obejść jedną kropla krwi i lampą za 3 tys zł!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: