Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam Wszystkich bardzo serdecznie
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
reniacz13
Senior
Senior

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 8:12 pm    Temat postu: Witam Wszystkich bardzo serdecznie Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie wszystkich Smile Już kilka miesięcy temu przeglądałam to baaardzo ciekawe i miłe forum i wstyd się przyznać że loguję się dopiero teraz... W międzyczasie byłam w szpitalu więc nie chciałam nic zaczynać a potem nie dawać znaku życia.
Mam 31 lat i potwierdzenie diagnozy Tocznia z Zespołem Sjognera.
Na razie jest OK ale bywało bardzo ciężko... Każdy z Was to wie doskonale, bo przerabiał to na własnej skórze...
Choruję od ok. 18 roku życia, oczywiście nikt nie wiedział co mi jest, w zasadzie był tylko wielki ból stawów i podwyższone OB i b. wysokie ASO. "Leczono mnie" środkami przeciwbolowymi! Szkoda co wspominać... Crying or Very sad
W końcu zaczęłam szukać innych reumatologów na własna rękę i jakoś to było. Oczywiście też nie od razu - bo pierwszą diagnozę miałam reumatoidalne zapalenie stawów? bez żadnych specjalistycznych badań na np. przeciwciała. Wiedziałam że muszę szukać lekarza dalej... i tak trafiłam do świetnej i doświadczonej dr. Kapołkowej w Ustroniu która od razu podjęła badania w celu wykrycia tocznia. Pierwszą diagnozę dała ostrzożnie "podejrzenie tocznia" teraz jest już w diagnozie "toczeń" z zesp. Sjognera.
Tyle o mnie, lektóra obowiązkowa, netykieta przeczytana Smile ale i tak proszę o wybaczenie jeżeli zrobię coś nie tak lub napiszę nie tam gdzie trzeba... Embarassed Z czesem powinno być lepiej Very Happy
pozdrawiam serdecznie
reniacz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 8:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj!

I bez zbytniego skrępowania zapraszam do aktywnego udziału. Niekoniecznie aktywnego podglądania Wink
Miło będzie jeśli zechcesz podzielić się własnymi doświadczeniami. Mam również nadzieję, iż - o ile czujesz potrzebę - głód informacji zostanie zaspokojony.

Skoro lektura przeczytana... do dzieła zatem Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jagula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 8:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj reniacz!

Będzie z nami miło! A na pewno lżej Wink
Pozdrawiam
nenya
SuperMOD
SuperMOD

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 8:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj,

mam nadzieję że się rozkręcisz i zostaniesz z nami na dłużej, zapraszam do dzielenia się doświadczeniami, masz juz ich zapewne trochę Wink
i do udzielania sie czysto "towarzyskiego", ostatnio forum pełni chyba tą drugą rolę lepiej Laughing a moze tylko mi się tak wydaje...

w każdym razie, zajżyj do działu Rozmowy NieKontrolowane Very Happy miłego pobytu na forum!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mloda
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 10:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam Smile
Powrót do góry
reniacz13
Senior
Senior

PostWysłany: Czw Mar 13, 2008 11:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Baaardzo dziękuję za przywitanie Very Happy
Od razu milej na duszyczce Smile
Wiem, wiem Robercie że to "podglądanie" to nie za ładnie z mojej strony, choć muszę przyznać że dzięki temu mam wrażenie jakbym już od jakiegoś czasu "była z Wami"... Smile
Głód informacji - tak, wiele mądrości już tu wyczytałam.
Jeżeli chodzi o moje doświadczenia czy życie to i owszem zaglądnę (pewnie jutro) do Rozmów NieKontrolowanych - dzięki Nenya
Dziękuję jeszcze raz
i ... miłej nocki
Very Happy
Powrót do góry
KRZEMINKA
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Mar 14, 2008 7:58 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam i pozdrawiam.
Ja też jeżdzę do Ustronia,ale tylko do szpitala,jak swoje odczekam
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Mar 14, 2008 9:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj:) Zyczę dużo zdrowia i pozytywnego myślenia:D
W Ustroniu również byłam (pierwszy raz na razie) i wyjechałam z pozytywnym wrażeniem i chęcią powrotu tam.
pozdrawiam
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Mar 14, 2008 10:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj
dobrze że jesteś z nami o dawna
czyli wiesz juz wszystko
razem będziemy zdrowieć i razem przeczekiwać okresy nasilenia choróbska
ale razem łatwiej

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
katrin99
Senior
Senior

PostWysłany: Pią Mar 14, 2008 11:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam cieplutko Smile
Powrót do góry
Ani
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Mar 14, 2008 12:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej, hej, miło Cię powitać Very Happy
reniacz13
Senior
Senior

PostWysłany: Pią Mar 14, 2008 12:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie Very Happy
Nie sądziłam że będzie mi aż tak miło!!! jak zaglądnę - a tu pełno przywitań... Very Happy
Cieszę się że w tej całej pełnej smutku i bólu "imprezie chorobowej" można znaleźć osoby które w końcu będą wiedzieć co człowiek czuje...
Cieszę się że są osoby które też leczyły się w Ustroniu pozdrawiam KRZEMINKĘ i kasiulkę Very Happy może nawet w tym samym szpitalu? Smile Ja byłam na razie dwa razy w Śląskim Szpitalu Reumatologiczno-Rehabilitacyjnym im. Ziętka, bardzo miło wspominam tam pobyt, trafiłam właśnie tam na świetną doktorkę (ordynatorkę tego szpitala i chyba jest również jakimś jego "wicedyrektorem"? coś takiego obiło mi się o uszyska Smile dr Kapołka. Niestety na dzień dzisiejszy jestem "bez lekarza"... Crying or Very sad o ile można tak napisać, bo pani dr Kapołkowa już nie przyjmuje prywatnie, w szpitalu też się nie da (bo się dopytywałam)...
Jestem teraz na etapie poszukiwania dobrego reumatologa - i troszkę może miałabym przy okazji prośbeńkę do Was kochani - może ktoś doradziłby mi jakiegoś lekarza z okolic woj. śląskiego czy małopolskiego...? Byłabym ogromnie wdzięczna... Razz
Co do szpitala to niestety ale czeka się tam dość długo na miejsce - choć mam już sposób i radę dla każdego - jeżeli poprosicie swojego lekarza o skierowanie tam właśnie - to niech napisze na nim że sprawa pilna albo pilne leczenie - to naprawdę działa! Niektóre kobiety czekały 4 lata (same mi opowiadały) ja np. za drugim razem dostałam się za rok. Więc różnica jest spora.
Teraz troszkę o mnie...
Jak się pewno domyślacie mam na imię Renia, latka już podałam Smile, rodzinka - kochany mąż Piotruś i kochany synek Kacperuś. Praca... nie za bardzo lubiana przeze mnie - "bankowiec" (niestety już nie lubiana bo to co się wyprawia w tych bankach to przechodzi ludzkie pojęcie...). Obecnie mam więcej czasu, bo jestem na zwolnieniu (więc myślę że będę częściej zaglądać - co mnie baaardzo cieszy). Zwolnienie jest spowodowane wielce radosną sprawą - bo jestem obecnie w 7 m-cu ciąży i czekamy z mężem z radością na nasze maleństwo. W końcu po ok. 6 latkach dostałam "pozwolenie" Very Happy na ciążę więc tym bardziej radość jest ogromna... Very Happy
Niestety sam fakt konieczności zażywania sterydów jest okropnie bolesny, nie mniej pocieszam się (i tak mi też tłumaczyła doktorka) że dawka (obecnie 4mg metypredu) jest tak niska że nie powinno to w żaden sposób wpływać na dzidzię i że piją mamy większe dawki i wszystko jest ok. Więc tego się trzymam. Co prawda i tak próbowałam na własną rękę zmniejszać dawkę (wiem, trochę nieodpowiedzialnie ale jak pisałam nie bardzo mogłam się z tym pogodzić) ale skutki tego były bardzo opłakane... Crying or Very sad Więc dałam spokój bo mogłabym doprowadzić do rozbudzenia choroby a obecnie jestem w remisji.
Rozpisałam się! Very Happy mam nadzieje że nie przynudzam Embarassed ???
Jak coś to dajcie znać Razz
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 14, 2008 1:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam Cię bardzo serdecznie Very Happy

Powrót do góry
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Mar 14, 2008 2:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wszystkiego najlepszego dla mamy z dzidzią

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Mar 14, 2008 6:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj,

ta "impreza chrobowa" niekoniecznie musi być pełna smutku i bólu- jest też sporo miejsca na codzienne radości i uśmiech- jak w życiu Smile

Najważniejsze to znaleźć dobrego lekarza, pod tym względem polecam wątek w dziale "Porady i doświadczenia" pod tytułem "Lekarze specjaliści", razem z odnośnikami Smile

Zdrowiej razem z naszą społecznością Smile

PS. Też kiedyś pracowałem w banku, rzeczywiście, to co się w nich wyprawia to szczyt szczytów...
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: