Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sugar Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 27, 2008 1:01 pm Temat postu: Zwyrodnienia? |
|
|
I znów zwracam sie do Was o pomoc i pociechę... Niedawno pisałam o czymś na powiece, teraz zauważyłam dziwne jakieś wypukłości: najpierw na nadgarstku lewej dłoni, ściślej tam, gdzie kość przedramienia łączy się z nadgarstkiem taką główką, na tej główce pojawił się taki malutki guzek jakby... Druga, większa wypukłość jest na grzbiecie prawej dłoni, jak się popatrzy z boku, to wyraźnie widać taki pagórek. Jestem pewna, że wcześniej tego nie bylo i strasznie sie boję. Co to jest? Jakieś reumatoidalne zwyrodnienia? Czy to sie cofnie? Oczywiście zamierzam sie wybrać do reumatologa jak najszybciej i to pokazać, ale zanim mnie przyjmie może coś napiszecie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewela1 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 10:40 am Temat postu: |
|
|
sugar.. tak jak napisalas -tylko lekarz moze ocenic co to jest..
jesli chodzi o dlon to czesto wyskakiwaly mi takie ,,gorki,,-np. z przeciazenia dloni.. ale po jakims czasie, przy pomocy bandaz elastycznego -znikaly..
zwyrodnienia.. hmm.. czy znikaja nie mam zielonego pojecia
mialam bardzo bolace guzki na stopach.. tak,ze chodzic nie moglam.. ale po jakims czasie ta| znikaly-aspiryna i inne leki przeciwbolawe..
idz do lekarzea ale nie martw sie na zapas..
pozdrawiam-ewela |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sugar Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 5:39 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem co to jest, mam nadzieję, ze nie jakieś stany zwyrodnieniowe. A te górki, co Ci się robiły to jak wyglądały? Były takie twarde? Bolały, czy nie? mnei one przy dotykaniu nie bolą, ale cały czas bolą nadgarstki. Taka ładna pogoda, umyłabym okna,a tu bu boli i chyba nie dam rady.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia1 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 6:50 pm Temat postu: |
|
|
Ja też mam od czasu do czasu te górki przy nadgarstkach i na stopach ale one po jakimś czasie same znikają. A jak są smaruję maściami przeciwbólowymi i rozgrzewającymi. Bandaż elastyczny też zakładam. Pojawiają się na wiosnę i jesienią. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 7:18 pm Temat postu: |
|
|
Nie co co gdybać, trzeba wybrać się do lekarza i tyle. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 8:37 pm Temat postu: |
|
|
daj sobie spokój z oknami
dopiero wróciłas ze szpitala
najpierw lekarz, potem (nie)przyjemności  _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sugar Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 28, 2008 8:58 pm Temat postu: |
|
|
Oho dziękuję, pocieszyłyście mnie, może mi też zniknie. W sumie to nie jest aż tak bardzo widoczne, jeżeli sie specjalnie nie przyglądać, ale jakoś nieprzyjemnie myśleć, że już mi tak zostanie. A do reumatologa to sie wybieram, tylko chce najpierw badania porobić, żeby już dwa razy nie chodzic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 12:56 am Temat postu: |
|
|
Skoro będziesz u reumatologa, zapytaj o to, nie zaszkodzi, a może pomóc  |
|
Powrót do góry |