Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zapalenie nerwu w nodze

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mariola3317
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sro Kwi 02, 2008 1:58 pm    Temat postu: Zapalenie nerwu w nodze Odpowiedz z cytatem

Witam znowu coś bolą mnie nogi i są trochę spuchnięte byłam dziś u ortopedy powiedział ze w lewej nodze są uszkodzone nerwy a w prawym kolanie mam wodę dał mi na rehabilitację powiedział ze od tego mogę dostać zakrzepice żył czy te zapalenie to skutki tocznia bo on nie wiedział.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Robert
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Kwi 02, 2008 5:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Skromnie piszesz... szkoda. Ogólnie rzecz ujmując sprawy krążeniowe i problemy z układem nerwowym należy mieć pod kontrolą. Rozejrzyj się na forum korzystając, ufff, z naszej wyszukiwarki, a znajdziesz bez wątpienia odpowiedzi na wiele pytań.

Cytat:
Czym charakteryzują się schorzenia centralnego i obwodowego układu nerwowego spowodowane przez toczeń?

Powikłania dotyczące obwodowego układu nerwowego objawiają się zwykle drętwieniem i mrowieniem kończyn, prowadzącym do ich osłabienia. W przypadku zmian w centralnym układzie nerwowym objawy mogą być bardzo różne, od bólów głowy, paraliżu, porażenia kończyn aż po śpiączkę. Toczeń centralnego układu nerwowego może, poza wieloma innymi objawami, powodować także wady wymowy lub wzroku i utratę zmysłu dotyku, czucia temperatury i wibracji.

źródło - podręcznik "Toczeń - choroba podstępna

I inne wymienione - to jedne z najczęstszych objawów tocznia. Co jest przyczyną uszkodzonych nerwów trudno powiedzieć. Problemy naczyniowe, zakrzepica - bardzo często towarzyczy innym chorobom tkanki łącznej. Jeśli masz problem z porozumieniem się z lekarzem, odnosisz wrażenie ich bezradności, braku zaangażowania - spróbuj u innego. Potrzeba konkretnych badań, aby cokolwiek stwierdzić w tym zakresie.
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Kwi 04, 2008 9:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie problem zakrzepicy pojawił się 16 lat temu, właściwie jako pierwszy
dzięki leczeniu przeciwkrzepliwemu nic nie stało się z moimi ciążami a mam aps

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
mariola3317
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sob Kwi 05, 2008 9:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za odpowiedz ja dopiero choruje od 2 lat i wszystkie nowe objawy są dla mnie problemem Okazało sie ze mam prawdopodobnie zapalenie żył i lekarz rodzinny przepisał mi tabletki Cyclo3 forte i Clexane forte zastrzyki tylko 6 sztuk i kazał przyjść do kontroli .Nie wiem czym mogę sobie jeszcze pomoc i jak postępować. Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ludmila_07
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Kwi 05, 2008 12:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

6 to niewiele
taka bujająca dwaka to 20-21
więcej też nie ma co
też są potym problemu typu osteoporozaja brałam w krytycznych chwilach clexane i prze okres ciąży i po jeszcze 3 miesiące
więc dość długo
przez pozostały czas a jest to już sporo lat biorę sintrom
trzeba ciągle kontrolować INR
zobaczysz co lekarz powie dalej
powodzenia

W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Tlen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: