Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
malabecia Senior

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 8:02 am Temat postu: Powitanie - Beata z Wrześni |
|
|
Witam. Mam na imię Beata i także zaczęłam walczyć z wynikami typu ANA 1:640 i leukocytami 2,1 lekarze stwierdzili że to rozwijajacy się toczeń. jestm także przerażona i załamana. Szkoda ze na tym forum nie ma nikogo z Wrzesni. Jak się okazało w wywiadzie lekarskim mam typowe nasilające się objawy. Ana miesiac temu było niższe i mimo iż biorę arechin to i tak rośnie. jestem załamana  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 8:07 am Temat postu: |
|
|
Pozwoliłem sobie wydzielić Twój post powitalny w oddzielny wątek.
Witaj na forum. Rozejrzyj się spokojnie, zapoznaj z wątkami przyklejonymi w tym dziale, a zapewne szybko wkręcisz się w kobiece towarzystwo.
Piszątu ludzie z wielu zakątków kraju, z podobnymi problemami. Mam nadzieję, że uda nam się wesprzeć Cię chociaż psychicznie. I trzymaj się lekarza. Będzie dobrze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
malabecia Senior

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 8:13 am Temat postu: |
|
|
ja juz wczesniej szukałam na tej stronie informacji i naprwde dużo się dowiedziałam jednak nadal jestem przerażona bo od miesiaca nie ma wyniku który byłby lepszy a są same gorsze |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 8:25 am Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo serdecznie
musisz się uzbroić w cierpliwość i starać się nie denerwować, bo to tylko zaszkodzi Tobie
a z toczniem da radę żyć-serio
życzę szybkiej poprawy samopoczucia i dużo zdrówka  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 8:49 am Temat postu: |
|
|
witaj !
Beatko,dobry lekarz prowadzący i trafna diagnoza to połowa sukcesu.
Każdy z nas przechodził załamania. Będzie dobrze,zobaczysz!!!
Z nszą forumową rodzinką z pewnością bedzie Ci łatwiej. Buziaki. _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
malabecia Senior

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 6:53 pm Temat postu: |
|
|
dzięki Wam za słowa otuchy ale niestety do momentu kiedy nie zaczną mnie porządnie leczyć a nie tylko lamentować i straszyć że to taka zła choroba że jek zaatakuje nerki to mało mi zycia zostało to się nie przestanę denerwować! jak oni tak mogą straszyć ? nie mam pojęcia ale nieźle mnie zdołowali.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 6:58 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Beata- nie daj sie straszyć...dasz radę...niestety tak to juz jest z diagnozowaniem,że się ciągnie w nieskończoność...
Życzę powodzenia i jak najszybszej diagnozy! _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
malabecia Senior

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 7:02 pm Temat postu: |
|
|
musze dać radę mam dwójkę dzieci syna 9 lat i córkę 6 lat, jestem jeszcze młoda ( 29 lat)i mam zamiar jeszcze pożyć ale nasi lekarze to bezduszne roboty wykonujące swoją pracę automatycznie a nie z powołania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aniusia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 7:09 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Beatko! nie martw się wszystko będzie dobrze. Nie myśl za dużo o tym bo tylko się dołujesz i nie potrzebnie. Masz dzieciaczki a one Cię przecież potrzebują. Głowa do góry.
Ania _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 7:28 pm Temat postu: |
|
|
Na początku serdecznie Cię witam na forum!
Nie podłamuj się musi być dobrze! Trzeba w to wierzyć
Pozdrawiam i uszy do góry
Ola |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia1 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 8:54 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Beatko!!!
Nie załamuj się od razu, a z nerkami to też nie tragedia. Moje dziecko ma właśnie Zespół Nerczycowy,ten co można dostać przy toczniu. Ma od 5 lat i żyje . Nie zastanawiam się ,co będzie potem. Najwyżej przeszczep ale z tym też ,żyją ludzie.
Trzymaj się, pozdrawiam
Małgosia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 10:56 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
O naszych chorobach krąży wiele mitów, ten o krótkim okresie przeżywalności jest jednym z nich- przykładów na to, że możemy normalnie żyć, znajdziesz tutaj całe mnóstwo. Głowa do góry i miej poprawkę na to, co mówią lekarze- pamiętaj, że jeśli komuś zależy to nie ma rzeczy niemożliwych  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 9:23 am Temat postu: |
|
|
malabecia nie zalamuj sie tylko poczekaj az rozpoznanie bedzie 100% pozostanie lekarzom wdrożenie dobrego i skutecznego leczenie ktore niestety w wiekszosci odbywa sie na bazie sterydów ale jest własnmie skuteczne zycze powodzenia bo bedziesz potrzebowac duzo siły a przede wszystkim optymizmu zalamywanie sie nie pomaga lecz pogłębia objawy i zaostrza dodatkowo chorobe trzymaj sie dziewczyno i nie poddawaj pozdrawiam..jeden z doswiadoczonych toczniów/rozpoznanie 24 lata w obecnej chwili takze w zaostrzeniu/  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
KRZEMINKA Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 1:37 pm Temat postu: |
|
|
Witam Beatko,przesyłam serdeczne pozdrowienia,wszystko będzie ok,  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
malabecia Senior

|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 7:31 am Temat postu: |
|
|
dzięki Wam wszyskim za wsparcie. Od razu czuję się lepiej. Jeszcze raz dziękuję. Nie ma jak posłuchać samych chorych a nie lekarzy. dzieki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|