Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ina125 Junior

Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 7 Skąd: kiedyś Warszawa, obecnie Siedlce
|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 8:27 pm Temat postu: Witam wszystkich |
|
|
Witam wszystkich. Mam na imie Inez, mam 33 lata. Wprawdzie nie mam tocznia, ale stwierdzono u mnie chorobe Takayasu. Chorobę wykryto u mnie w 2004 roku, ale uaktywniła się ona właściwie od 2000 roku, tyle tylko, ze żaden lekarz nie był w stanie mnie zdiagnozować. Obecnie jestem pod stałym nadzorem lekarskim, i jesli o chorobe "podstawowa", to udało sie ja na razie zachamować. Dały o sobie niestety w moim przypadku znać skutki uboczne sterydoterapii. Leki "zafundowały" mi zaćmę na obu oczach. Jestem po 2 operacjach - na jedno oko widze, drugie niestety " załatwili" mi w sposób negatywny lekarze. Oczekuje na przeszczep rogówki. ............... .Wiem ze moja choroba nie jest toczniem, ale to tez choroba autoimmunologiczna, tyle tylko że tetnic. Jesli nie macie nic przeciwko, to chętnie bym do was dołączyła. zawsze jakoś raźniej przeżywac to wszystko z innymi. Pozdrawiam serdecznie - Ina Slonko Razz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 8:34 pm Temat postu: |
|
|
OK, tamten wątek moderatorzy w takim razie usuną...
Witaj (raz jeszcze). itd Wierzę, iz odnajdziesz się w naszym gronie. Nawiedzaj działy towarzyskie, gdzie w przytłaczającej większości kobiety dyskutują o wszystkim i o niczym.
Będzie miło, jeśli zechcesz zabierać głos również w działach tzw. chorobowych. Wszak nieco doświadczeń zapewne masz.
Pozdrawiam.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 8:37 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Inez
Miejsca ci u nas dostatek...więc rozgość się
Zaglądaj tak jak wspomniał Robert do działow towarzyskich, wszak nie sama choroba człowiek żyje ...pozdrawiam cieplutko...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
ina125 Junior

|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 8:39 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje za przyjecie. Nie omieszkam odwiedzac częsciej tego forum. dziękuję za zaproszenie. A jesli bedę mogła się w jakikolwiek sposób przydać, to chetnie pomoge - albo z racji moich niezbyt przyjemnych przerzyc zwiazanych z choroba, lub tez z powodu wykształcenia farmaceutycznego. Pozdrawiam serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 8:58 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Każdy przypadek choroby tkanki łącznej/autoimmunologicznej jest tu mile widziany- tym bardziej,że przebieg tego typu chorób jest bardzo zindywidualizowany.
Jest tu mnóstwo wątków, które warto przejrzeć, a później dodać coś od siebie  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 5:08 am Temat postu: |
|
|
witaj Ina zawsze jestes tu mile widziana czuj sie jak w rodzinie nie tylko z powodu choroby pokrewnej pozdrawiam i miłego przebywania na naszym forum..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
mariola3317 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 7:26 am Temat postu: |
|
|
Ina Serdecznie Ci witamy w naszym gronie
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 7:56 am Temat postu: |
|
|
Witaj Ina wśród nas.Dużo zdrówka.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 12:16 pm Temat postu: |
|
|
witaj Ina mam nadziję ze szybko znajdziesz tutaj przyjaciól bo kto zrozumie chorego jak nie drugi chory w grupie razniej i milej a twoja wiedza farmaceutyczna na pewno sie przyda ,
pozdrawiam _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 3:15 pm Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo serdecznie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ina125 Junior

|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 6:02 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze raz dziękuje za ciepłe przyjecie. postaram sie dosc aktywnie uczestniczyc na forum, o ile oczwiscie pozwoli mi na to stan zdrowia, a zwłaszcza oczy ( mniej więcej za tydzień będę miała przeprowadzony zabieg przeszczepu rogówki - ma to naprawić uszkodzenie wzroku, jakie zafundował mi pewien pan profesor okulista przy usuwaniu zaćmy posterydowej). Ale mimo wszystko jestem dobrej mysli - gorzej juz byc nie może! Musi więc juz tylko być lepiej. Dużo słoneczka na codzień, a także niegasnacego uśmiechu na twarzy dla wszystkich....... - Ina  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 6:07 pm Temat postu: |
|
|
trzymam kciuki za udany zabieg  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie  |
|