Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ankana Junior

|
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 9:38 pm Temat postu: witam:) |
|
|
Witam wszystkich Mam na imię Anka, mam 22 lata i od 4 lat próbuję się dowiedzieć na co jestem chora...trochę mi lepiej jak wiem, że nie tylko ja...Jestem z Jasła a męczę się w Lublinie(studiuję i za jakieś 2 m-ce mam wizytę u Piotrowskiego.Początkowo podejrzewano tocznia później sklerodermie, ostatecznie nic nie potwierdzono, a ostatnio też moja pani doktor zaczęła coś o boreliozie...totalny galimatias bo najgorzej nie wiedzieć z czym sie ma do czynienia.Objawy mam niespecyficzne jak na razie, poza tym wysokie ANA i podejrzane dsDNA, które po raz 3 wychodzą +/- a ostatnio tez wysokie ob i crp i odczyn waaler -rose i ciągłe infekcje gardła.Oczywiście bóle stawowe itp.3 razy już leżałam w szpitalu w Krośnie i nic...może w Lublinie coś zdziałam.Jestem tu nowa więc nie orientuję się jeszcze za bardzo co i jak, ale z góry dzięki za wszelkie pomocne informacje i rady.Może ktoś z Was ma podobnie...?Buziaki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 9:53 pm Temat postu: |
|
|
Wydzieliłem w osobny temat.
Witaj,
Spokojnie zapoznaj się ze strukturą tego miejsca. Masz dostępne tematy maksymalnie ułatwiające poruszanie się na forum, samodzielnie. Zapraszam do dogłębnej, aczkolwiek przyjemnej lektury:
Wątku specjalnego
Netykiety
Instrukcji obsługi
Wszystkie zresztą przyklejone w tym dziale.
Plus, jeśli interesują informacje dot. spraw chorobowych:
Przewodnik po naszych chorobach
i forumowa wyszukiwarka, do której używania bardzo zachęcam: http://toczen.pl/forum/search.php |
|
Powrót do góry |
|
 |
ankana Junior

|
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 10:03 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki wielkie
z pewnością zagłębię się w lekturę jak tylko przebrnę przez sesje choć o chorobach tkanki łącznej to już sporo przeczytałam.Liczę na to że Wasze doświadczenia bardziej mi pomogą pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 8:47 am Temat postu: |
|
|
witaj Ankana dobrze trafilas na to forum ale nie jest dobrze ze nie masz konkretnej diagnozy ale mam ndzieje ze szybko sie to wyjasni i bedziesz mogła byc odpowiednio leczona wszak yniki o jakich piszesz sa niepokojace i cos z pewnoscia ci dolega powodzenia..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 9:02 am Temat postu: |
|
|
Witaj na naszym forum.Wyniki wskazują chorobę ale ustalić jaką muszą lekarze niestety może to potrwać.No cóż odmian choroby jest tyle ilu pacjentów a raczej przebieg choroby jest u każdego inny.Z chorobą pod kontrolą lekarza da się żyć i to całkiem nieźle jak się przekonasz buszując po forum.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 10:53 am Temat postu: |
|
|
witam Cię bardzo serdecznie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ankana Junior

|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 12:16 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki wielkie wszystkim:) dziwi mnie tylko fakt, że Wy i Ja dostrzegamy, że coś jest nie tak a lekarze w Krośnie wypuścili mnie z takimi wynikam mówiąc, że nie mam się czym martwić bo najprawdopodobniej jestem zdrowa(!)...Od tamtej pory już się tam nie pokazałam i będę szukać pomocy gdzie indziej bo i czuję się coraz gorzej dziękuje jeszcze raz za miłe powitanie na forum  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 4:06 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum Aniu  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 9:09 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
o chorobach tkanki łącznej można powiedzieć tylko jedno- są nieprzewidywalne, stąd problemy z diagnostyką, no i natłok informacji zgromadzonych w zasobach naszego forum.
Życzę szybkiej i trafnej diagnozy, a potem rozpoczęcia prawidłowego i skutecznego leczenia. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 7:39 am Temat postu: |
|
|
Witaj Aniu!
Ja również nalerzę do tych niezdiagnozowanych. Życzę szybkiej diagnozy i powodzenia
Ola |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 1:50 pm Temat postu: |
|
|
Miło poznać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
szalona Junior

|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 8:57 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Aniu.Mieszkam ok. 30 km. od Krosna .Miło spotkać na forum kogoś z "rodzinnych stron". |
|
Powrót do góry |
|
 |
KRZEMINKA Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 9:00 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Aniu  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia0312 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Aniu!
Byłam diagnozowana w Lublinie i prowadzi mnie drPiotrowski.Myślę więc,że trafisz w dobre ręce (ja jestem bardzo zadowolona) i mam nadzieję,że wreszcie będzie wiadomo coś konkretnego.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasia0312 dnia Sro Lip 02, 2008 3:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 3:17 pm Temat postu: |
|
|
Hejki Mam również podobny problem i również od dwóch lat brak diagnozy. Ale się specjalnie nie przejmuję. Życzę Ci jek najwięcej optymizmu  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
|