Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
arteq44 Junior

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 9:56 pm Temat postu: Witajcie:) |
|
|
jeszcze raz...może jestem niecierpliwy ale jednego posta już napisałem i nic:) może trzeba czasu .Jakby go nie było to na razie witam wszystkich "motylkow" .Mnie też ta przypadłość dopadła...ale da się żyć ,chociaż jestem dializowany....Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 10:11 pm Temat postu: |
|
|
witaj a gdzie tego posta napisałeś? nawet na liczniku masz "1"
napisz coś więcej o sobie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 10:18 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Najważniejsze, że mimo poważnego zajęcia nerek (wskazywałyby na to dializy), dajesz radę, szybkiego dojścia do formy... _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
arteq44 Junior

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 10:31 pm Temat postu: oj sorki |
|
|
jeszce nie znam tego forum...odwpowiedz dałem na nowym "topicku". ...ale się nauczę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 10:33 pm Temat postu: |
|
|
witam ciebie serdecznie i pozdrawiam  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 10:35 pm Temat postu: Re: oj sorki |
|
|
arteq44 napisał: |
jeszce nie znam tego forum...odwpowiedz dałem na nowym "topicku". ...ale się nauczę  |
nie trzeba odpowiadać zakładając nowy watek-odpowiadaj, przez POSTREPLY  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
arteq44 Junior

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 10:39 pm Temat postu: uczę się |
|
|
ile mam lat to widać po nicku:) mieszkam w Krakowie.Od trzech lat leczyłem się na RZS i stwierdzili mi to w "instytucie reumatologi" świadomie piszę małą literą ... dopiero rok temu,zapuchłem na twarzy,zresztą cały i trafiłem do szpital na oddział nefrologii( oczywiście nie od razu:( ) i stwierdzono że to nie RZS tylko toczeń ,niestety za póżno ,teraz jestem dializowany,mam niewydolnosć nerek...ale głowa do góry ,nie jest najgorzej.Leczę się teraz Cell Ceptem od pięciu miesięcy .Mam pytanie czy któraś z Was tym się leczyła ,i jak długo to trzeba zarzywać .Pozdrawiam
a radzę sobie ...pracuję prawie normalnie .Prawie to znaczy w dni z dializami od rana do 15 a w inne dni do 18...na budowie:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 10:43 pm Temat postu: |
|
|
czyli masz hemodializy, otrzewnowej nie proponowali? do przeszczepu się szykujesz? czy już jesteś na liście i czekasz? _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
arteq44 Junior

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 10:48 pm Temat postu: tak |
|
|
widzę że siedzisz w temacie:) tak mam hemodializy,otrzewnowej bym nie chciał ,duzo komplikacji.a jeśli chodzi o przeszczep ,to dopóki nie doprowadzę do remisji tocznia ,to na razie nie mam szans:( |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 10:52 pm Temat postu: |
|
|
no to trzymam kciuki, by cell cept pomógł szybko i na listę
no ale otrzewnowa nie obciąża tak organizmu... trzeba uważać, żeby nie doszło do zapalenia; a przy hemo uważać na zespolenie i same ograniczenia  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 12:31 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie
Ja leczę się CellCeptem od stycznia 2007, ale zaproponowano mi go nie z powodu dużych problemów z nerkami, tylko jako leczenie eksperymentalne. Ostatnio pani prof. coś mówiła, że dociągniemy do 2 lat i potem skończymy terapię, bo nie wiadomo, jak to wpływa na płodność u kobiet, za krótko ten lek jest badany i mało jeszcze wiadomo w tej materii.
Ale skoro Ty masz dializy, to pewnie u Ciebie sprawa wygląda inaczej.
A osoby po przeszczepach biorą CellCept stale, z tego co wiem.
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
DorciaR Master butterfly

Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 1599 Skąd: pomorskie obecnie Wielka Brytania
|
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 10:34 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie wśród toczków i nie tylko toczków. _________________ "Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły zamykać jak oczy" Georg Christoph Lichtenberg |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 10:46 pm Temat postu: |
|
|
Witaj  _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 1:00 pm Temat postu: |
|
|
Witaj serdecznie- zachęcam serdecznie do aktywnego forumowania- panów u nas mało....i męski punkt widzenia jest na wagę złota
Dużo zdrowia _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 4:42 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|