Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Olka Junior

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 6:00 pm Temat postu: Powitanie |
|
|
Witam! Od 17 lat choruję na toczeń. Cały czas przyjmuję Solupred + leki towarzyszące. Wilczek atakuje za każdym razem inaczej. Po drodze przeszłam zapalenie mięśnia sercowego, vasculit no i kilka klasycznych zaostrzeń. Teraz wiem, że w życiu baaardzo malutko jest przyjemności a reszta to szara rzeczywistość (cyt. mojego Taty).
Najpiękniejsze w tym wszystkim złym jest to, że wyszłam za mąż za super faceta i mamy 6 letniego zdrowego synka. Tak ważne jest mieć kochających Bliskich gdy jest "źle"!!!
No to na tyle. W razie pytań proszę o kontakt, chętnie służę radą i doświadczeniem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 6:29 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie na forum....pozdrawiam...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beata B. Stary wyjadacz

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 6:43 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdecznie na forum.
Z chęcią skorzystamy z Twojego doświadczenia, bo chorowanie od 17 lat to już niezły wynik... Ja na razie w trakcie diagnostyki.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 7:38 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 8:15 pm Temat postu: |
|
|
witam ciebie bardzo serdecznie i gorąco pozdrawiam  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asiab Junior

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 11:18 am Temat postu: |
|
|
Chetnie bym posuchała na temat ciązy w toczniu, czy mialas jakies powikłanie?jak przebiegała ciąza i poród?czy mialaś problemy z zajściem?itp |
|
Powrót do góry |
|
 |
Olka Junior

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 2:17 pm Temat postu: |
|
|
Asiab napisał: |
Chetnie bym posuchała na temat ciązy w toczniu, czy mialas jakies powikłanie?jak przebiegała ciąza i poród?czy mialaś problemy z zajściem?itp |
Dziękuję za tak miłe powitanie, jestem zaskoczona!!
Na szczęście nie miałam problemu z zajściem w ciążę, chociaż wszyscy odradzali. Ciąża przebiegała prawidłowo, nawet nie podwyższałam Solupredu (20 mg). Przyplątało się wprawdzie zapalenie jamy ustnej ale zdrowe kobiety też chorują na to w ciąży.
Na swoje "życzenie" urodziłam w 33 tygodniu (7 msc), ponieważ zachciało mi się pierogów 100 km dalej, no i podczas podróży zaczęły mi się sączyć wody płodowe no i cesarka!
Wszystko poszło o.k synek 2 kg ale zdrowy, sam oddychał zero inkubatora. Teraz ma 6 lat i jest największy i najsilniejszy w przedszkolu, zjada więcej ode mnie.
Jeśli się czegoś bardzo chce, to można to osiągnąć. Nie namawiam do ciąży w trakcie zaostrzenia czy podczas kuracji np. Endoksanem ale jak jest remisja to trzeba wykorzystać dobry moment.
Właśnie odebrałam wyniki i znowu kicha. Lek biologiczny i nie ma reakcji WBC 2.7 a OB 42,
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 3:19 pm Temat postu: |
|
|
Olu, również serdecznie witam w naszym gronie  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 3:35 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Ola  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 4:14 pm Temat postu: |
|
|
witam
jestes przykładam ze z choroba mozna zyc i osiagnac to czego sie pragnie zycze ci duzo zdrowia i sił w wychowywaniu synka _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 5:39 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Jak najdłuższej remisji, i jak najszybszego zadomowienia się w naszym gronie
Korzystaj do oporu, tylko uważaj, żeby się nie uzależnić  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 5:52 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko i życzę zdrówka i to dla całej rodzinki. Napisz coś więcej o sobie.Uważaj forum uzależnia i to bardzo.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2008 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Milo mi Cie powitac na forum    _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Olka Junior

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 9:32 am Temat postu: |
|
|
Mam od dawna problemy ze skórą (jak to w toczniu bywa). Co sądzicie o arechinie czy pomaga?? Na palcach u rąk mam czerwone rozlane plamy, na plecach, dekolcie i twarzy też rumień jak ruska flaga. Maść typu Elocom nic nie daje. Przypominam, że jestem od maja w programie leku biologicznego i czy w związku z tym nie będzie przeciwskazań do arechiny.
Buziaki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 14, 2008 11:01 am Temat postu: |
|
|
witaj Olka jesteś jedną z dłużej chorujacych na toczeń ja mam rozpoznane SLE 24 lata temu mam dwoje dzieci zdrowych urodzonych siłami natury bez komplikacji to wspaniale czytać że pojawiają się osoby którym się momo choroby w zyciu ułożyło maja kochajace rodziny dobrych mężów i zdrowe dzieci..to dowód na to że nie można się załamywać i rezygnować z życia rodzinnego powodzenia we wszystkim oby tak dobrze sie nadal układało w rodzinie a zdrowie dopisywało..pozdrawiam..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
|