Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Thessa Junior

|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 7:10 pm Temat postu: po raz pierwszy... |
|
|
No wlasnie ja rowniez jestem po raz pierwszy, wczoraj dostalam pozytywny wynik... lub wyrok jak kto woli.
Przede wszystkim jestem wystraszona a szczegolnie dzis po przeczytaniu wszystkich informacji... mam tlok w mozgu!
Mam 47 lat i wlasnie mysle, ze tak naprawde to zyje z Lupusem juz wiele lat,wlasnie dzis sobie przypomialam ze jako mala dziewczynka mialam juz bole reumatyczne, pozniej problemy miesiaczkowe i nikt nie widzial dlaczego??? Pozniej, prolactonoma i od czasu do czasu bialko w moczu... zimne rece a o nogach lepiej nie mowic... mam wrazenie ze z zimna paznokcie mi sztywnieja.
Nigdy nie skarzylam sie lekarzowi na te " wszystkie sygnaly". Przez przypadek jak zwykle kazdego roku robie sobie taki maly przeglad techniczny / chodzi przede wszystkim o ginekologa / i potrzebne mi sa badania szczegolnie te hormonalne i pozniej te oczywscie ... na premenopauzia etc... I jak nigdy moje zaczerwienienie na twarzy kore nosze godnie juz od wielu lat.... bylo agresywne i poskarzylam sie ...
Wczoraj odebralam wynik i ... mnie zatyka bo tak naprawde to sama nie wiem co mam z tym dalej robic????
Lekarz na razie oprocz masci nic mi nie przepisal ale ... zaczynam sie troche bac bo od lat mam troche problemow z przewodem pokarmowym ... napoczatku mowiono mi ze sa to gazy... ale nareszcze mnie skierowano na usg... zobaczymy!
Nie wiem od czego zaczac, od wielu lat mieszkam w Hiszpanii... czuje sie zagubiona ... czy to mozna jakos kontrolowac od czego zaczac???
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 7:18 pm Temat postu: |
|
|
Thessa ja co prawda mam stwierdzonego tocznia już od trzech lat, nie mniej jednak wierz mi, jeśli tylko będziesz w stałym kontakcie z twoim reumatologiem, to będziesz w stanie zapanować nad wszystkim
A propos ja też tu nowa jestem, a czuję jakbym znała forumowiczów już od bardzo bardzo dawna...
Jeśli mogę też doradzić, to wejdź na wyszukiwarkę, wpisz to, co Cię interesuje i zobaczysz ilu ciekawych rzeczy można się dowiedzieć o naszej chorobie...i nie tylko
Ja od kilku dni nic innego w wolnych chwilach nie robię, jak tylko czytam i czytam.................................. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
KRZEMINKA Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 8:19 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Trafiłas w dobre miejsce,kopalnia wspaniałych ludzi ,oraz ogromnych wiadomości.
Nie przerażaj się tak bardzo,z toczniem da się żyć ,a szok minie początki zawsze są trudne.
Pozdrawiam serdecznie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 9:07 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum
od czego zacząć? -od znalezienia odpowiedniego lekarza, odpowiednich badan i leczenia
spokojnie-jak miną pierwsze emocje, to zobaczysz, że nie jest tak źle
poczytaj sobie różne tematy na forum (polecam naszą wyszukiwarkę) i pamiętaj, że każdy przypadek jest inny-i co jednemu się trafiło, to drugiemu nie musi
trzymaj się zdrowo i radośnie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 10:26 pm Temat postu: |
|
|
Witaj w naszej forumowej rodzince...
nie taki diabeł straszny.... pozdrawiam _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 10:32 pm Temat postu: |
|
|
witaj kochana . po malutku się oswoisz z myślą o chorbie a u nas znajdziesz wsparcie i fajtycznie jest tu kopalnia wiedzy
buziaki i uściski _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 8:37 am Temat postu: |
|
|
Witaj Thessa z tego co piszesz faktycznie wygląda że toczeń sobie po Tobie buszował od dłuższego czasu i mówiąć szczerze dobrze że nie był agresywny tylko dawał znaki to zaniedbanie lekarza ale po części też Twoje bo nie naciskałas że nie czujesz się dobrze i masz takie a nie inne objawy..nie pisz że to wyrrok bo jak sama wiesz z doświadczenia można z tym życ i wcale nie musi byc źle ważne tylko by własciwie zdiagmnozować i wprowadzić odpowiednie leczenie a potem powinno byc lepiej nie matw sie na zapas to nie takie staszne choć przyznaję czasem daje popalic ale też i zdrowym ludziom czasem coś szwankuje..trzymaj się dzielnie i nie poddawaj depresji i złym myśla z czasem przywykniesz początki zawsze sa trudne .pozdawiam..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 11:33 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Thessa...teraz wcale nie będzie gorzej- będziesz żyć świadomie i mając diagnozę będziesz leczona- a to już wiele
Życzę optymizmu i zdrowia! _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 12:25 pm Temat postu: |
|
|
Witaj w naszej rodzince. Konieczny bedzie ci dobry reumatolog - duagnoaz, to polowa sukcesu.
Pozdrawiam serdecznie:) _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 1:13 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko.
Wiem jak to jest gdy mówisz lekarzowi co ci jest i co dolega a on mówi wprost że "córka ma bujną wyobraźnię" a potem już nie bardzo się chce dyskutować z kolejnymi lekarzami aż się trafi na takiego który się zainteresuje. Lupus zdiagnozowany daje się przy pomocy lekarza i garstki"cukiereczków " obłaskawić a czasami nawet zapada w sen czego i tobie z całego serca życzę.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Beata B. Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 7:48 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię bardzo serdecznie na forum!
Powodzenia w znalezieniu dobrego lekarza, postawienia właściwej diagnozy i oczywiście szybkich, pozytywnych efektów leczenia!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
malwina26 Junior

|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 8:24 am Temat postu: Witam wszystkich:):) |
|
|
Dzisiaj po raz pierwszy się zalogowałam i założyłam konto. Witam wszystkich bardzo serdecznie i pozdrawiam ciepło.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 1:37 pm Temat postu: |
|
|
Hej Malwinko miło nam Cię poznać _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 3:40 pm Temat postu: |
|
|
Witam na naszym wspanialym forum  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 10:30 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
jak najszybszego otrząśnięcia się z szoku- zdiagnozowanie tocznia, czy innej choroby tkanki łącznej nie musi oznaczać wyroku (w dodatku, jak piszesz, objawy mogły występować już wiele lat temu). W drugiej kolejności szybkiego wdrożenia odpowiedniej terapii i pozytywnych wyników na długie, długie lata  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|