|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lidzia Junior

|
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 5:40 pm Temat postu: Twardzina przeciwwskazaniem do operacji? |
|
|
Mam pytanko. Od czerwca leczę się na twardzinę ograniczoną, a już kilka lat temu mój ginekolog powiedział mi, że chyba nie uniknę operacji usunięcia macicy. Nie znalazłam w internecie jakiś przeciwwskazań. Słyszałam o nich tylko od pacjentki w szpitalu. Czy ktoś coś wie na ten temat, bo w przypadku chorób autoimmunologicznych brzmi to bardzo logicznie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 11:34 am Temat postu: |
|
|
jesli operacja jest konieczna to sie ja wykonuje , pomysl, gdyby nasza choroba dyskwalifikowała do wszelkoego rodzaju zabiegow to bysmy umierali na wyrostek czy
trzeba powiedziec lekarzowi na co się choruje a po operacji dostatniesz osłonę z antybiotykow i powinno byc dobrze
jasne ze jest zawsze ryzko gorszego gojenia sie ran ale to juz w rekach lekarzy aby zniejszyc go do minium _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lidzia Junior

|
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 3:32 pm Temat postu: |
|
|
Monika B napisał: |
jesli operacja jest konieczna to sie ja wykonuje , pomysl, gdyby nasza choroba dyskwalifikowała do wszelkoego rodzaju zabiegow to bysmy umierali na wyrostek czy
trzeba powiedziec lekarzowi na co się choruje a po operacji dostatniesz osłonę z antybiotykow i powinno byc dobrze
jasne ze jest zawsze ryzko gorszego gojenia sie ran ale to juz w rekach lekarzy aby zniejszyc go do minium |
Dzięki, tak myślałam. Powiem oczywiście lekarzowi o moich problemach, bo do tej pory tego nie zrobiłam. A tak wogóle to może się jeszcze wywinę od operacji. Wciąz mi to grozi, a potem wyniki badań wcale nie są takie najgorsze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|