Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nitka Senior

|
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 12:20 am Temat postu: gorączka po sterydzie ? |
|
|
witam,
pisalam o tym w lekarstwach ale bez odzewu wiec ponawiam temat
5 dni temu dostalam Fenicort 25 mg dozylnie (mialam silne bole stawow i miesni i totalne oslabienie)
mam skierowanie na cito na reumat ale to dopiero na 7 styczen wyznaczyli. nie wiem czy mam grzecznie czekac?
mam silne dusznosci i od 5 dni goraczke 38-39 stopni. biore tez antybiotyk ale jakby zero poprawy.
nie wiem czy to zaostrzenie kolagenozy (immunoglobuliny tez b. zle)
czy jakis inny czort ?
prosze napiszcie czy to mozliwe ze po sterydzie dostalam takiej temperatury ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 9:19 am Temat postu: |
|
|
nitka po ste4rydzie to raczej wątpliwe bys dostała gorączki bo on działa raczej odwrotnie zawsze podnosili mi sterydy jak goraczkowałam wieć to może byc zaostrzenie no i te bóle stawowe nie wiem w jakim celu masz antybiotyk no i niepokoja te silne duszności...według mnie powinnas iść zgłosic sie tam gdzie masz wyznaczony termin i pokazać się że źle się masz i nic Ci nie pomaga choć wiem że teraz jest to trudne ale co masz do stracenia zapytaj sie chociaż co masz robic jak tak jest z Tobą o tym powinien decydowac specjalista a nie lekazr ogólny..pozdrawiam Cie serdecznie i trzymam kciuki by sie wszystko dobrze skończyło..  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nitka Senior

|
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 12:11 am Temat postu: |
|
|
dziekuje Kasiu
dzis pierwszy dzien temperatura opadla do 37 tez sie zastanawiam czy nie pojechac do szpitala i porozmawiac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 12:49 am Temat postu: |
|
|
Nitko,
Moim zdaniem powinnaś jak najszybciej skontaktować się z lekarzem w szpitalu. Duszności, wysoka temperatura... potrzebujesz natychmiastowej pomocy.
Mnie przy wysokiej temperaturze zwiększano dawki sterydów.
Pozdrawiam  _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|