Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewa Junior

|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 9:46 pm Temat postu: Powitanie - ewa |
|
|
Ufff przełamałam się ...Jak już pisałam choruję na toczeń 24 lata od 18 roku życia urodziłam w miedzy czasie córkę teraz ma już córa 19 lat .Ale toczeń zaatakował mi serduszko ...12 lat temu dostałam zawału serca leczę się więc teraz na serce mam nadczynnośc tarczycy mięsniaki ,jestem cały czas na encortonie ....cóz jeszcze mam napisać ? Chorobę moją rozpoznano dopiero po trzech miesiacach ,wtedy zaczeło się leczenie duża dawką encortonu Byłam już na intesywnej terapii prawie jedną nogą u góry a jednak żyję widocznie tak musiało być .Po urodzeniu córeczki toczeń ucich troszkę ,nie miałam już motylka na twarzy z którym walczyłam .Teraz mam 42 lata i powiem szczerze że już nawet nie chodzę po lekarzach wiem dużo o tej chorobie ,przyjmuje leki ...... ale najbardziej mnie martwi moje serduszko i jestem strasznie nerwowa biorę leki uspakajajace bo czasami nie mogę sobie poradzić ........Rozpisałam się Pozdrawiam wszystkich chorych i życze dużo zdrówka bo dla mnie to najważniejsze co może być buziaczki |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 9:55 pm Temat postu: |
|
|
pierw malutka uwaga: użwyaj funkcji POSTREPLY
3 miesiące to nie tak długo-a jeszcze że było to dawno temu
teraz czasem dłużej czeka się na właściwą diagnozę
ja też cały czas (od 7 lat) nieprzerwanie łykam sterydziki
nie martw się tak bardzo, bo stres Ci przecież nie pomoże
dbaj o serduszko
co jeszcze możesz napisać? - np. co lubisz robić? czy pracujesz?
trzymaj się i dużo zdrówka i uśmiechu
pozdrawiam cieplutko  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
veg8 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 18, 2007 10:10 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Ewa
Tak dla ułatwienia zrobiłem print screena jak odpowiadać w danym temacie.
Jeśli jesteś w danym temacie .. to pod ostatnim postem
odpowiedzią jest to opcja postreply jeśli chcesz coś napisać
wystarczy ,ze klikniesz na nią .
http://img127.imageshack.us/img127/1883/beztytu322uco2.jpg
I jeszcze było by mi bardzo miło jeśli mogła byś całą swoją treść
przekopiować do Twojego pierwszego tematu powitalnego
który znajduje się tu (klik)
Umożliwiło by mi to usunięcie całego tematu który powstał
pewnie przypadkowo.. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert Moderator

|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 8:50 am Temat postu: |
|
|
Witaj Ewa.
Miło, że napisałaś. Jesteś kolejnym potwierdzeniem tego, ze z toczniem można żyć, choć to droga kręta. To tak w nawiązaniu do bardzo pesymistycznej wiadomości innej użytkowniczki.
Mam nadzieję, że znajdziesz u nas jakieś wsparcie i pomoc. Nie krępuj się rozmawiać. Liczymy, iż zechcesz podzielić się przy tym swoimi doświadczeniami.
Poczytaj te kilka uwag, które napisali moi poprzednicy. Plus obowiązkowo i na spokojnie zapoznaj się z:
Instrukcją obsługi forum - doskonały obrazowy przewodnik po technicznych sprawach forumowych
Netykietą
oraz Wątkiem Specjalnym
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 10:08 am Temat postu: |
|
|
witaj Ewo chorujesz na toczeń o rok dłużej niż ja i masz córkę starszą od mojej o 2lata i jestesmy jednymi z wielu przypadków że z toczniem mozna zyć długo i cieszyć sie dziecmi choc choroba czasem kąsa i utrudnia zycie ale można cieszyć sie mimo to zyciem i rodziną..pozdrawiam  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 11:32 am Temat postu: |
|
|
witam , tak wiec dołaczasz do osob długo chorujących, z takim stazem jednak powinnas juz dawno pogodzic się z chorobą i dac sobie troche luzu , stres tutaj niczego nie ułatwia ani nie poprawia
u mie mniedzy pierwszymi obawami a dignoza minęlo 6 lat, tak wiec o wiele , wiele dużej a łykam sterydy nieprzerwanie juz 12 lat
jestes przykładem dla niedowiarków ze mozna z choroba zyc wiele lat, mic rodzine i zupełnie sokojnie zyc
tutaj masz wiele osob z podobną historia do twoej, mysle ze znajdziesz tu wiele osob z ktorymi mozesz porozmawiac nie tylko o chorobie , _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 2:20 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Ewo-moja rówiesniczko
Fajnie,że do nas dołaczylaś, zaglądaj i ... dziel się swoimi doświadczeniami... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia 72 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 8:47 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię Ewuś,cieszę się że jesteś z nami.(pisałam wczoraj ...ale chyba wcięło moj pościk).
W razie problemów pytaj.
Pozdrawiam serdecznie i przesyłam buziaki.  _________________ (...)"Gdziekolwiek ziemia jest snem nie przebudzonym jeszcze,
uwierzyć trzeba w kształt i kochać senny pozór,
na wietrze budować mgłę i w pół nie urywać snu.
Gdziekolwiek ziemia jest snem,tam trzeba dośnić do końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 8:17 am Temat postu: |
|
|
witaj ewa,
miło mieć tu kogoś doświadczonego i z dużym starzem w chorobie
czuj się swobodnie i udzielaj się, bo na pewno wiele się możemy od ciebie nauczyć!
pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ani Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 9:17 am Temat postu: |
|
|
I przyłączam się do powitania  _________________ Wspomnienia są jak światła i barwy - podświetlają i retuszują przykrości naszego życia.
Joseph Wittig |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewelina Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 11:17 am Temat postu: |
|
|
witam cieplutko  _________________ Z każdej ciemnej doliny jest jakieś wyjście, jakiś tęczowy szlak  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwona38883 Kadet

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 12:06 pm Temat postu: |
|
|
i ja również witam Cię jak moi poprzednicy i życzę dużo optymizmu i pogody ducha, choć sama się jeszcze tego uczę.....pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewa Junior

|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 8:18 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich serdecznie .....dzieki za odpowiedzi i wsparcie którego mi niestety ale czasami bardzo brakuje .... Ktoś mnie zapytał czy pracuję ? tak więc odpowiadam ...jestem już 24 lata na rencie i dorabiam sobie piec godzinek dziennie to tak na marginesie ...pracuję w solarium ....nigdy nie korzystałam ze solarium a o słońcu to nie było wcale mowy ...chroniłam swoje ciałko bo tak mi lekarz mówił ...6 lat temu postanowiłam byłam nad morzem no i zarezykowałam ....opiłam się cudownie ... troszkę chroniąc twarz od tego czasu korzystam ze słoneczka z imiarem .... i ze solarium i nic mi na razie nie jest .....stwierdziłam że co ma być to bedzie trudno .Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życze duzo zdrówka całuski Proszę piszcie do mnie .... |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 6:59 am Temat postu: |
|
|
Witaj Ewo..bardzo serdecznie Cie pozdrawiam zyczac miłej lektury... a pisac to my zawsze piszemy spoko..a na ploty to najlepsza nasza kawiarenkazapraszamy i do miłego!
A jeśli chodzi o słonko to mnie też podczas opalania nigdy nic nie było czułam się dobrze ..tylko jakoś wyniki ida na łeb na szyje ... po tym jak za duzo na słonku przebywam.. Pozdrawiam Hej _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 21, 2007 10:07 am Temat postu: |
|
|
Witaj Ewo!
Pozdrawiam serdecznie!  _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|