Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Michal_1982 Junior

|
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 9:58 pm Temat postu: Michał_82 |
|
|
Cze all,
Pochodze z Pułuk w kuj-pom. Witam wszystkich zdrowych, chorych i tych z remisja tez. Lupus zdiagnozowano u mnie 2 mc temu a praktycznie czesc objawow mialem juz od 5 lat, tylko ze nie byly to dolegliwe objawy. Chetnie spotkalbym sie z kims kto ma tocznia ok 10 - 15 lat albo dluzej. Chcialbym dowiedziec sie co mnie czeka w przyszlosci... I tak ogolnie pogadac o doswiadczeniach z ta choroba.
Toczniowcy z autoagreja łączmy się! |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 10:12 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Michał...
Trafiłeś w dobre miejsce...porozglądaj się po forum,poczytaj, pytaj i pisz...jest tu sporo toczniowców o różnym stażu chorobowym, którzy na codzień dzielą się swoim doświadczeniem...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Mar 06, 2009 11:13 pm Temat postu: |
|
|
witaj Michał
to, co Ciebie czeka w przyszłości to wielka jedna niewiadoma to tak na pocieszenie
u każdego choroba przebiega całkiem inaczej; u jednego łagodnie, u drugiego ostre rzuty jednemu zajmie nerki, komuś tam inny narząd albo żadnego
najważniejsze jest kontrolowanie siebie i posłuszeństwo lekarzom, no i pozytywne myślenie
ja na toczeń choruję 9 lat; ale na forum znajdziesz ludzi z dłuższym stażem i z krótszym też
pozdrawiam  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 7:42 am Temat postu: |
|
|
Witaj pozytywna istoto Dobrze trafiłeś, nie da się ukryć... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
KRZEMINKA Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 9:14 am Temat postu: |
|
|
Witaj Michale,miło że zagosciłeś na forum-pozdrawiam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 9:48 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 10:00 am Temat postu: |
|
|
Witaj Michał co do przyszłości tego nikt nie wie nawet gdy choruje kilanaście czy kilkadziesiaąt lat ja mam staż od rozpoznania 25 lat a choruje zapewne dużo dłużej...każdy chory na tocznia przechodzi go inaczej z róznym nasileniem z różną remisją nie ma schematu ktory dał by przewidziec jak będzie zatem nie masz co liczyc na to że jesteś w stanie już teaz dowiedziec się jak będzie bo bywa bardzo różnie jakby nie było życze Ci by remisja twała jak najdłużej nawrót choroby krótko i dość łągodnie a wspaniale by było gdyby toczeń uśpił się na stałę co też jest możliwe ..powodzenia .  _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 4:09 pm Temat postu: |
|
|
Witaj. Miło cie poznać.Napisz więcej o sobie -co robisz itd.
Toczniowców albo toczków ci u nas dostatek ale tak jak koleżanki pisały co będzie nie wie nikt. Każdy choruje po swojemu. Żyć z tym można tylko trzeba bestię obłaskawić trochę unikać czego nie lubi,trochę robić to co lubi no i oczywiście słuchać lekarza i się nie poddawać.Długiej remisji.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 07, 2009 7:22 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Zasoby forumowej wiedzy stoją otworem Lektura objętościowo spora, ale czyta się łatwo
Co do toczniowców ze stażem pow. 10 lat - takowych osób też tu jest trochę, więc możesz się sporo dowiedzieć z relacji "na żywo".
Szybkiego zaaklimatyzowania się w naszym gronie. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 08, 2009 3:15 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia73 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 5:50 pm Temat postu: |
|
|
witaj Michale
choruję 20 lat...bywa różnie i każdy z nas to jedyna i niepowtarzalna w swoim rodzaju osobowość ,są nasilenia i remisje ,toczeń jak wiadomo u każdego daje znać w całkowicie inny sposób i każdy ma też indywidualnie dobierane leczenie ...super trafiłeś ...forum to nasz kącik terapeutyczny i wielka skarbnica wiedzy a ludzie to wspaniała ,rozumiejąca się wilczkowa rodzinka ...tak ,że czytaj ,pytaj i pisz ..."Każdy nowo poznany człowiek wie coś czego my jeszcze nie znamy"....  _________________ Trzeba umieć walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innymi ścieżkami.
Paulo Coelho
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolla Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 09, 2009 7:58 pm Temat postu: |
|
|
Witaj serdecznei i rozgosc sie na Forum  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 10, 2009 8:48 am Temat postu: |
|
|
Witaj serdecznie na forum pozdrawiam Aga _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewelina Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 18, 2009 10:53 am Temat postu: |
|
|
witam  _________________ Z każdej ciemnej doliny jest jakieś wyjście, jakiś tęczowy szlak  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 23, 2009 11:47 am Temat postu: |
|
|
witaj na forum
stażowe tak bardzo się nie liczy
to intensywność choroby nas niszczy
najważniejsza dobra diagnoza i systematyczna opieka lekarska
trwania w remisji tobie i nam wszystkim _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
|