Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Endriu Senior

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 6:21 pm Temat postu: Witam wszystkich bardzo serdecznie(mężczyzna,32l) |
|
|
Chciałbym się przywitać,jestem Andrzej mam 32 lata pochodzę z Warszawy.
Około dwóch lat temu trafiłem do kliniki dermatologicznej przy ul Koszykowej na leczenie dziwnego hmm "motylka"który zaczął mi się pojawiać co jakiś czas na twarzy,po wstępnych badaniach stwierdzono u mnie tocznia
Wtedy jeszcze nie wiedziałem co ta diagnoza oznacza i z jakimi dolegliwościami się wiąże,po przepisaniu mi jakichś maści na twarz i wypytaniu czy poza tymi skórnymi dolegliwościami coś mi dolega pani doktor powiedziała żebym zjawił się u niej jak mi się pogorszy..
I tak minęły dwa lata w ciągu których mój stan zdrowia pogarszał się a ja tego nie wiązałem z toczniem(bóle głowy,suchość w nosie i oczach,suchy kaszelek,sztywnienie i bóle mięśni,) ,latałem po różnych specjalistach bo po prostu nic o tej chorobie nie wiedziałem,owszem wtedy po diagnozie pobieżnie sprawdziłem w necie co to jest ale nie myślałem że to mnie nie dotyczy i machnąłem na to ręką aż wreszcie ostatnio kiedy różne dziwne dolegliwości zaczęły mi się nasilać poszukałem sobie jeszcze raz czegoś w necie i krok po kroczku trafiłem na to forum.Czytałem i przerywałem co chwilę,nie mogłem uwierzyć,większość dolegliwości które tu opisujecie od kilku lat obserwowałem przecież u siebie nie mając pojęcia że to ma związek z tym moim twarzowym motylkiem.
Aktualnie jestem zapisany na 19 marca na wizytę do tej doktor u której się leczyłem na motylkowe dolegliwości,tym razem opiszę jej pozostałe objawy które u siebie zaobserwowałem.
Jeszcze raz witam wszystkich serdecznie. 
Ostatnio zmieniony przez Endriu dnia Pią Mar 13, 2009 12:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 6:53 pm Temat postu: |
|
|
witaj Endriu
trzymam kciuki za "zatygodniową" wizytę  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jagula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 7:16 pm Temat postu: |
|
|
heloł Endriu!
trafiłeś w dobre miejsce
powodzenia na wizycie i pisz co i jak! _________________ Fenomen czeskich psów- kundle wyglądają jak rasowce a rasowce przypominają kundle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 7:42 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 7:55 pm Temat postu: |
|
|
Witamy,witamy........
No to musisz sie jeszcze poduczyć przed wizytą ,co to by Cie doktor nie zbył czasem znów
Powodzenia. _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Endriu Senior

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 8:27 pm Temat postu: |
|
|
Tak,tak przygotowuję się do tej wizyty czytając to zacne forum,mam zamiar tym razem temat pociągnąć poważnie,nie dam się zbyć.
Myślałem że jestem twardy bo do tej pory jakoś sobie radziłem ale ostatnio to mnie przerasta,wraz z pojawieniem się pierwszych słonecznych dni czuję się coraz gorzej.
Nie odpuszczę zbieram jak najwięcej info o tej chorobie i walę na wizytę z nadzieją że mnie podleczą.Z tego co tu wyczytałem czeka mnie szereg szczegółowych badań ale co tam i tak mi lżej że nareszcie wiem skąd te moje dziwne objawy zdrowotne.
Zresztą sami wiecie jak to jest zanim zdiagnozują co nam dolega-"bieg z przeszkodami" po specjalistach,masakra... |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 8:36 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Endriu i powodzenia na wizycie  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 1:02 am Temat postu: |
|
|
Witaj, już oficjalnie.
Lektura, która Cię czeka jest pojemna i czasochłonna, mimo to warto się w nią zagłębić, żeby wiedzieć co i jak. Poza tym, tak jak piszesz, warto zebrać co nieco informacji. Powodzenia na wizycie i szybkiej ostatecznej diagnozy. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia73 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 2:18 am Temat postu: |
|
|
cześć i czołem Endriu
witam również serdecznie ,życzę powodzenia na planowanej wizycie i szybkiej diagnozy a już po owocnej lekturki forumowej  _________________ Trzeba umieć walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innymi ścieżkami.
Paulo Coelho
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 7:29 am Temat postu: |
|
|
witaj Andrzeju u mężczyzn toczeń jest bardzo rzadki więc czuj się wyjatkowo wyjatkowy mam andzieje że pani doktor zastosuje Ci odpowiednie leczenie co pozwoli Ci się poczuc lepiej i bedziesz spokojniejszy powodzenia.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 8:02 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie i cieplutko! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 8:37 am Temat postu: |
|
|
Hej nowy kolego Miło mi Cię poznać  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 9:21 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko i życzę cierpliwości w "dogadywaniu " się ze służbą zdrowia.
Im więcej będziesz wiedział na temat choroby tym łatwiej wymusisz działanie lekarza. No ale to krakanie bo mam nadzieję że trafisz na dobrego lekarza znającego zagadnienie i możliwości leczenia.
Powodzenia i daj znać jak poszło.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 13, 2009 9:28 am Temat postu: |
|
|
Witaj Andrzeju!
Widzisz po naszych postach - z choroba mozna się oswoić i całkiem dobrze funkcjonowac.
Pozdrawiam:) _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
veg8 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 11:18 am Temat postu: |
|
|
Witam
Mam pytanie..
powiedz mi jakich używasz maści na twarz ?
teraz jak to wygląda .. czy są to rumieńce na policzkach , okolicach nosa?
i na koniec nie zganiaj wszystkiego na chorobe
to i może remisja prędzej przyjdzie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|