Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
leluchow Junior

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 8:10 am Temat postu: Witam -Anka |
|
|
Witam Was serdecznie
Mam na imię Ania, mam 30 lat i tocznia
Diagnoza postawiona dopiero co. Żadne układy nie zajęte, jedynie ból stawów. A ja jestem przerażona i załamana. W necie szukałam informacji o choróbsku i w większości znalazłam że z toczniem żyje się 5lat od momentu postawienia diagnozy! A ja mam 2 malutkich chłopców (2 i 4 lata) , kto ich wychowa? Kto da im matczyna miłość? Ech, odechciewa się wszystkiego. Przepraszam ale nic weselszego nie przychodzi mi do głowy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 8:34 am Temat postu: |
|
|
ANIU nie szukaj żadnych informacji na necie, tylko zostań z nami
znalazłaś informacje chyba z początku wieku, no ale się nie dziwię, bo każdy się na nie natknął
tu znajdziesz wszystkie potrzebne, ważne i aktualne informacje
Głowa do góry tym bardziej, że nie masz zajętych żadnych narządów
Gratuluję cudnych dzieciaczków przeżyjesz z nimi niejedno i cieszyć się będziesz Ty ich wychowasz i otoczysz ogromem miłości
rozumiem, że na początku to wszystko wydaje się straszne, przerażające, ale poczytaj sobie spokojnie wszystko, co Ciebie interesuje
na początek lekturę obowiązkową i instrukcję obsługi forum
Wątek Specjalny - przeczytaj zanim napiszesz!
Netykieta - lektura obowiązkowa!
Instrukcja obsługi forum
a tu masz
Przewodnik po naszych chorobach
odetchnij i zobaczysz, że nie jest tak źle
a leczą Ciebie czymś już?
pozdrawiam bardzo bardzo serdecznie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
leluchow Junior

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 8:37 am Temat postu: |
|
|
Na razie myślą  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 8:55 am Temat postu: |
|
|
Witaj Aniu
Nie taki wilk straszny jak go malują. Kiedy pobędziesz z nami,wdrożysz się -zobaczysz jak wygląda życie codzienne z chorobą-nie nalezy do najlżejszych,ale i nie najkrótszych Tym bardziej,że nie masz zajętych narządów. Kochana-ciesz życiem,dzieciątkami(gratuluję!) i poznaj jak najlepiej Swoją chorobę. A właśnie-a gdzie się b edziesz leczyć?Jedyne co moge podpowiedzieć-grunt to dobry-zaufany i doświadczony -specjalista.
Powodzenia! _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
leluchow Junior

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 9:01 am Temat postu: |
|
|
Jestem z Torunia. Jeszcze nie wiem za bardzo gdzie sie powinam udać, czy moja pani reumatolog to dobry lekarz. Nie znalazłam nic o niej w wyszukiwarce. A nie chciałabym jeździć na drugi kraniec Polski.
Nie boję sie życia z chorobą, choć pewnie jeszcze nie wiem do końca jak wygląda. Ale najbardziej boje się o swoich chłopców o ich przyszłość gdy mnie zabraknie a oni będą malutcy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 9:29 am Temat postu: |
|
|
Witam Cię bardzo cieplutko na forum...
Aniu kochana - zapomnij jak najszybciej o tych bzdurach, które gdzieś czytałaś ....ja ze zdiagnozowanym toczniem żyję 10 lat, a zaczęło się znacznie wcześniej...dzieciątka wychowasz, nacieszysz się zyciem....wszystko przed Tobą, ale z optymistycznym nastawieniem...
wszystkiego najlepszego....  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 9:32 am Temat postu: |
|
|
Aniu,każda z nas boi się o swoje dzieci.Ja mam córcię 9letnią,choruje już 20 lat i czasem miewam złe dni...ale staram się o tym nie myśleć,bo dzieci b.wyczulone sa na nasz nastrój,zaczynają się bać. Wiesz,ja tak sobie myślę,ze kazdego moze coś złego spotkać-bo może. W ub. roku kolezance córki zmarła mama na zawał-3 serie chemioterapii przetrzymała.Nikt nam nie da gwarancji na życie...
Ciesz się wiec maluszkami-masz wielkie szczęście
Co do specjalistów-zawsze w nasz topic możesz zajrzeć czy wręcz spytać -z pewnością ktoś się odezwie.
http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=853 _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 10:37 am Temat postu: |
|
|
witaj Aniu nie wież temu co piszą jak to mówi Kinga z początku ubiegłego wieku ja jak wiele innych choruję juz bardzo długo choć nie najdłużej rozpoznano mi tocznia i zaczęto leczyć 25 lat temu już w czasie choroby urodziłam dwoje dzieci i dziś sa już dorośli /córka i syn/ zatem spokojnie wszystko zdążysz i wychować dxieciu i cieszyć się ich dorastaniem nalezy tylko kontrolować sie stosować do zaleceń lekarzy i uważać na słońce to numer jeden jako wróg..wierz jeszcze wiele pięknych chwil i lat przed Tobą..zostań z nami a sie przekonasz..pozdrawiam _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 11:34 am Temat postu: |
|
|
Aniu- spokojnie - ja borykam sie ponad 20 lat z chorobą...Nie wierz w takie bzdury!!!
W Toruniu najlepszy jest dr Jeka-ordynator reumatologii w Bizielu w Bydgoszczy, niestety przyjmuje tylko prywatnie.
Pozdrawiam serdecznie, dziewczyny maja racje - pobedziesz z nami - to sama zobaczysz, ze z choroba można sie zaprzyjaźnic....
 _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
leluchow Junior

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 11:39 am Temat postu: |
|
|
Dziękuje wam za dobre słowo. Mam nadzieję że macie rację i jakoś się oswoję z myslą o chorobie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 4:13 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Aniu napewno nie bedzie tak zle,wychowasz swoje dzieciaczki,i nie mysl o takich glupotach  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 5:32 pm Temat postu: |
|
|
Hej Aniu- dziewczyny mają rację, z naszą chorobą można przeżyć również piękne i niezapomniane chwile
Życie jest troszkę inne, ale nie znaczy, że gorsze
Ja też mam synka, który ma 15 miesięcy i wierzę, że jeszcze na jego weselu się pobawię i wnukami się nacieszę
Tak więc wiele jeszcze przed nami  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia73 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 7:32 pm Temat postu: |
|
|
witaj Aniu
nie czytaj archaizmów w necie  ,lepiej bądź z nami a zobaczysz ,że lupusik nie jest taki straszny ,że pozwala cieszyć się życiem mimo wszystko a nawet bardziej ...ja choruję 20 lat i z powodzeniem wychowuję 2 córcie ,jedną już 18 latek a drugą 15 tak ,że i swoich chłopców wychowasz i jeszcze na ich weselach się wybawisz a i wnuki też Ci jeszcze zdążą nadokuczać
buziaczki ciepłe i trzymaj się naszej forumowej rodzinki ,tu nic nie wydaje się straszne i nie do pokonania   _________________ Trzeba umieć walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innymi ścieżkami.
Paulo Coelho
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 7:35 pm Temat postu: |
|
|
leluchow napisał: |
Dziękuje wam za dobre słowo. Mam nadzieję że macie rację i jakoś się oswoję z myslą o chorobie. |
oczywiście, że mamy rację
BA jesteśmy tego żywym namacalnym przykładem
co do lekarza w Toruniu..jak Kasia72 wejdzie, to pewnie da namiary na swojego reumatologa  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kicia73 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 7:47 pm Temat postu: |
|
|
ach ta nasza skromność wręcz powalająca Kinia gorzej z tym macaniem będzie
ale fakt niezaprzeczalny jest Aniu ,trzymaj się nas ,bo to miejsce ma uzdrawiające fliudki
zaleciało szarlatanerią z deka  _________________ Trzeba umieć walczyć o swoje marzenia, ale trzeba też wiedzieć, które drogi są nie do przebycia i zachować siły na przejście innymi ścieżkami.
Paulo Coelho
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|