Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
monia455 Junior

|
Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 6:47 pm Temat postu: diagnoza gdzie? |
|
|
Witam. Czy ktos maił diagnozowanego tocznia w szpitalu reumatologicznym w Ustroniu?
Proszę o odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
senga Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 7:00 pm Temat postu: |
|
|
ja tam lezałam w styczniu tego roku, ale diagnoze juz mialam wczesniej postawiona w Tychach. Ustron jako tako jest dobrym miejscem na roznego rodzaje rehabilitacje ale jesli chodzi o jakies badania w kierunku krwi to wiecej mialam zrobionych w klinice w Ligocie =) |
|
Powrót do góry |
|
 |
madziary Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 8:35 pm Temat postu: |
|
|
Ja czekam na termin dopiero w celu postawienia diagnozy. Lidka tam została zdiagnozowana, na pewno się odezwie. A kiedy masz termin? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
monia455 Junior

|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 8:14 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich. Jestem nowa, ale przegladam to forum od dwóch miesięcy, jestem w trakcie diagnozy tocznia. Mam 32 lata i po przeczytaniu kilku prasówek typu 96 % przezywa 5 lat miałam wielkiego doła ale przeczytanie waszych wypowiedzi dodało mi otuchy. Mam skierowanie do Ustronia i czekam i czytam chociaż moja pani dr zabroniła mi czytać na internecie. Ale gdyby nie wy moj dr rodzinny dalej wybijałby mi z głowy zrobieni przeciwciał.
POZDRAWIAM.
Już raz to pisałam ale za każdym razem cos gdzieś żle piszę więc jeszcze raz witam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 8:21 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie na forum...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 8:33 pm Temat postu: |
|
|
witam
większa poracja wiedzy nie zaszkodzi
trzeba tylko nabrać dystansu do tego co się czyta
też na początku byłam oszołomiona - trafiłam na takie same informacje co ty
ale dzięki temu ,ze czytałam znalazłam forum , które spowodowało ,że wrócił mój optymizm i nadzieją na ,,normalność " , która mimo, że skażona chorobą -po prostu jest
Moniko zdrowia , diagnozy i zaglądaj na forum _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 9:25 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
statystyki mówiące o przeżywalności rzędu 5 lat od dawna można między bajki włożyć. Pewnie dlatego Twoja lekarka zabroniła Ci czytać w necie na ten temat (90% zawartości Internetu to bajki wyssane z palca).
Na pewno czeka Cię życie długie i szczęśliwe. A to, czy forum stanie się jego częścią zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 9:35 pm Temat postu: |
|
|
monia455 napisał: |
Mam skierowanie do Ustronia i czekam i czytam chociaż moja pani dr zabroniła mi czytać na internecie. Ale gdyby nie wy moj dr rodzinny dalej wybijałby mi z głowy zrobieni przeciwciał. |
Czasami mam wrażenie, że lekarze najchętniej leczyliby pacjentów na im tylko znaną chorobę. Najlepiej, żeby pacjent nie wiedział ani na co choruje, ani czym jest leczony, ani nic innego co ma związek z chorobą, bo wtedy poddaje się bezwiednie zaleceniom lekarza. Pacjent nie może być mądrzejszy od lekarza.
Moim zdaniem pacjent musi wiedzieć wszystko najlepiej, by kontrolować proces leczenia.
To tak na marginesie, bo przede wszystkim chciałam napisać, że życzę ci powodzenia w diagnozowaniu, bo to prawdziwa sztuka. _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
madziary Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 7:31 am Temat postu: |
|
|
no to razem czekamy na ten Ustroń, może się w nim spotkamy...
życzę Tobie tak jak i sobie s-z-y-b-k-i-e-j diagnozy, bo jak nie wiadomo co ci jest to nie wiadomo jak cię leczyć!
Zapraszam na kawę do kawiarenki, ja się już tam rozgościłam  _________________ jutro możemy być szczęśliwi
jutro możemy tacy być
jutro by mogło być w tej chwili
gdyby w ogóle mogło być
raz dwa trzy |
|
Powrót do góry |
|
 |
lena_89 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 7:53 am Temat postu: |
|
|
Witam Cie "oficjalnie"
i zycze postawienia wlasciwej diagnozy... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 8:56 am Temat postu: |
|
|
Hej  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia455 Junior

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 1:24 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Dziękuje wszystkim za powitanie fajnie że człowiek nie jest w tym wszystkim sam.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 1:26 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Monia.
Widzisz jakie tu stadko. Sami chorzy a ile dobrego humoru i zdrowego podejścia do życia. Kto nie wie to by nie uwierzył. Problemy maja wszyscy i zdrowi i chorzy może czasem nieco inne ale tak samo trapiące. trzeba na wszystko patrzeć z dystansem i nie dopasowywać wszystkiego do siebie bo każdy z nas to indywidualność w każdym calu. Ważne znaleźć sobie raz- cel ,dwa-sposób na rozładowanie złego i doładowanie akumulatorków. Każdy ma swoją drogę ale dzielimy sie 8i smutkami bo łatwiej znieść i radościami bo jest fajnie i każdemu zaświeci słoneczko /nie mylić z oślepianiem/.
Więc jeszcze raz witam i życzę ulgowej taryfy u lupusika i pomyślnego leczenia.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 9:34 am Temat postu: |
|
|
witam serdecznie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|