Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
migaweczka Junior

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 11:43 am Temat postu: Świeży motyl |
|
|
Witam wszystkich,
cieszę się, że znalazłam się w tak dostojnym i wyróżnionym gronie
W zeszłym tygodniu, po miesięcznym pobycie w Instytucie Reumatologii w Warszawie, zdiagnozowano mi toczeń. Mam 24 lata i pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 12:06 pm Temat postu: |
|
|
Witaj migaweczka wśród swoich.
Miło Cie poznac.
Może napiszesz nam coś o sobie więcej i dasz nam się poznać lepiej. _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 12:38 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum...
Ja też się cieszę, że postanowiłas do nas dołączyć...w grupie raźniej...
pozdrawiam...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 12:58 pm Temat postu: |
|
|
witaj Migaweczko
mam nadzieję ,że choroba łagodnie się z tobą obchodzi
dobrze ,że jesteś zdiagnozowana i obrałaś kierunek leczenia i
dobrze ,że wśród innych informacji znalazłaś forum
rzeczywiście w grupie raźniej
pozdrawiam _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
migaweczka Junior

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 1:08 pm Temat postu: |
|
|
Łojoj, no to może zacznę od tego, że jestem młodą, uśmiechniętą i pogodną osobą, interesuję się biotechnologią (z racji studiów) i muzyką. Uwielbiam pilates i spacery
Mam superaśnego rudego kocura i oddanych przyjaciół.
Znajomi mówią, że silna ze mnie babka i chyba się nie mylą.
Zachorowałam po wczasach w Tunezji, które były wakacjami mojego życia. Skakałam ze spadochronem, jeździłam quadami, skuterami wodnymi i nurkowałam, skacząc z 15m masztu statku pirackiego
Nasłonecznienie po kilku tygodniach spowodowało rumień na dekolcie, potem twarzy i bóle wszystkich stawów, nawet skroniowych... Od momentu wystąpienia pierwszych objawów do diagnozy minęło zaledwie 3 miesiące. Moje życie powoli się zmienia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 1:28 pm Temat postu: |
|
|
tak jak szybko zachorowałaś tak szybko zostałaś zdiagnozowana
życzę byś równie szybko wyzdrowiała choć jak poczytałaś to nie jest proste ale też nie niemożliwe
dobrze ,że jesteś silna i że masz swoje pasje - wtedy łatwiej zagospodarować przestrzeń życiową wraz z chorobą
a życie i tak się zmienia i zmienia nas
samych pozytwnych zmian życzę  _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 1:39 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Migaweczko- ale fajna z ciebie dziewczyna. Jak już wiesz w grupie raźniej. Ciekawe miałaś te wakacje a toczeń się ujawnił bo nadszedł jego czas , okoliczności sprzyjały więc się obudził. Diagnoza to olbrzymi krok w leczeniu. Powodzenia,cierpliwości i głębokiego snu lupuska jak najprędzej.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika141178 Senior

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 3:44 pm Temat postu: Witaj |
|
|
Migaweczko najgorsze już za tobą zostałaś zdiagnozowana i to w ekspresowym tempie , jak sama napisałaś jesteś wesołą i silną kobietą mającą swoje pasje a to pomoże ci w walce z chorobą. Co do kotów ja mam pręgowanego obżartucha . |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 4:14 pm Temat postu: |
|
|
hej Migaweczko
Mi też bardzo szybko zdiagnozowano tocznia, bodajże w ciągu 3-4 miesięcy i to chyba na plus działa  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
narcyzia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 6:30 pm Temat postu: |
|
|
hejka Migaweczko!
jestem w szoku że tak szybciuchno sie z tobą uporali (z diagnozą) ja czekałam 10 lat....pozdrowionka _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
migaweczka Junior

|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 7:49 am Temat postu: |
|
|
Uuuuu to faktycznie kawał czasu.
Na pewno pomógł mi fakt, że mieszkam w Warszawie, chociaż pochodzę z Mazur- tam oczywiście leczono mnie przez 2 miesiące różnymi specyfikami na "alergię skóry". Na szczęście ogarnięta lekarz pierwszego kontaktu z Warszawy właśnie, chociaż nie wiedziała, co mi jest, nie bała się przyznać do niewiedzy i skierowała do IR.
Przede wszystkim: nie szkodzić  _________________ Jesteś kimś, ponieważ jesteś sobą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 9:08 am Temat postu: |
|
|
Witam i ja!
To faktycznie że jesteś szczęściarą. Mnie diagnozowano prawie 8 lat. Widzę że należysz do osób z poczuciem chumoru, wesołych, silnych i mających zainteresowania - czego dalej Ci życzę. Dużo zdrówka i sił w walce z chorobą. powodzenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
lena_89 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 10:04 am Temat postu: |
|
|
Witaj  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 2:48 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Dobrze, że lekarze szybko Cię zdiagnozowali - przynajmniej wiesz już na czym stoisz. Twoje pozytywne nastawienie do świata i siła woli pomogą Tobie przyzwyczaić się do "innego życia" - a na ile będzie ono inne zależy nie tylko od przebiegu choroby (ciężkie przebiegi należą do zdecydowanej rzadkości), lecz również od Ciebie. Sporo doczytasz z forum, lecz nie wszystkie informacje muszą dotyczyć Twoich objawów - część może nigdy nie wystąpić.
Szybkiej aklimatyzacji w naszej wspólnocie. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kacha Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2009 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Witaj i fajnie, że do nas dołączyłaś  _________________ ...moim największym bogactwem jest głęboki spokój, z jakim podejmuję wysiłek i zdobywam to... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|