Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
annamaria Junior

|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 4:46 pm Temat postu: Witam |
|
|
Jestem uzytkownikiem forum od wczoraj nie wiem czy jestem chora na toczen bo nikt mnie nie chce zdiagnozowac. Mieszkam w Dani 3,5 roku od roku mam rozne objawy np. reumatyczne znieksztalcone palce dloni najbardziej kciuki bolesne trudno mi utrzymac dlugopis w reku, okropne bole kregow szyjnych piersiowych i biodra itd. obecnie mam bole miesni i sciegien do tego co kika miesiecy trace wlosy teraz jest okropnie do tego skorupa na skorze glowy i okropnie swedzaca i bolaca wysypka. ostatnie 3 miesiace bol w piersiach klopoty z oddychaniem. No wiec dunscy lekarze lecza panodilem lub morfina, nie chca diagnozowac kompleksowo, scyntygrafia kosci wykazala niewielkie zmiany, badanie krwi podwyzszony czynnik reumatyczny. Mam pytanie posiadam unijna karte zdrowia gdzie i jak moge sie zdiagnozowac w Polsce nie mam pieniedzy by za to zaplacic jako nagly przypadek Dania zaplaci za moje leczenie w Polsce. Moze ktos na forum ma doswiadczenie z NFZ nie mam obywatelstwa dunskiego ale mam wszystkie ubezpieczenia. Pozdrawiam _________________ Odwazna na emigracji |
|
Powrót do góry |
|
 |
sedoshi Super senior

|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Hej. witaj. Gdybym miał podobną sytuację, to zadzwonił bym po prostu do NFZtu albo na jakiś oddział zajmujący się leczeniem Układowych Chorób Tk. Łącznej czy tez do reumatologa i podpytał, jak mam to załatwić. Pozdrawiam i powodzenia _________________ "najciemniej jest tuż przed świtem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 05, 2010 8:21 am Temat postu: |
|
|
annamaria witam serdecznie i nie zazzdroszczę problemu od nowego roku znowu coś ma sie zmienić ale nie wiem czy już weszło w życie to rozporządzenie ze można sieleczyc w całej unii europejskiej i fundusz zwróci pieniądze gdzie jak gdzie ale u nas to najpierw trzeba miec dobre rozeznanie co i jak płaci fundusz bo na koniec roku wszedzie limity sa wyczerpane i z dsotaniem sie do specjalisty granivzy z cudem jednakże po nowym roku myślę że wszystko bedzie o wiele łatwiejsze poszukaj po intrenecie i i może na naszym forum saludzie bardziej zorientowani życze powodzenia _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 05, 2010 11:43 am Temat postu: |
|
|
Witaj,
Sedoshi w krótkich, ale zwięzłych i na temat słowach nakreślił dobry pomysł dla Ciebie. Najlepiej dowiedzieć się u źródła, czyli albo w NFZ albo w przychodni reumatologicznej. Z Danii najbliżej będzie Tobie do Szczecina albo Trójmiasta, jednak większy wybór znajdziesz w tym linku:
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=853
Powodzenia. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 05, 2010 12:20 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 05, 2010 12:32 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|