Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Soowa Junior

|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 2:41 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
Mam 18 lat i moje problemy z miesiączkowaniem nie dają mi życ. Mam bardzo nieregularne cykle, co 16, 18 dni. Podczas trzech pierwszych dni jestem strasznie osłabiona, a ból nie pozwala nie raz wstać z łóżka. Tabletki przeciwbólowe (tylko Paracetamol moge brać) nie pomagają. Choruje na tocznia od niedawna i nie przyjmuje jeszcze żadnych sterydów. Usiłuje dostać sie do szpitala na badania ale niestety musze czekać... Byłam u ginekologa, miałam USG robione i początkowo miałam podejrzenie podwójnej macicy ale następne badania wykluczyły to. Ogólnie stan narządów rozrodczych jest dobry ale ja nadal nie moge poradzić sobie z bólem. Przeważnie boli w okolicy jajników...
Bardzo Was prosze o jakieś rady czy informacje.
Pozdrawiam gorąco Soowa |
|
Powrót do góry |
|
 |
ssowa Super senior

|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 3:21 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie imienniczke, radziłabym zrobienie sobie morfologi i ukladu krzepniecia w tym APTT, byc może to problemy z krzpenieciem. Ja mam chorobobe von Willebranda i tez mam straszne problemy podczas miesiączki. _________________ "Nie widziałem, byłem odwrócony" M.H. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 3:28 pm Temat postu: |
|
|
witaj Soowa
bardzo proszę o zapoznanie się z regulaminem, netykietą i korzystanie z wyszukiwarki
Poczytaj
Problem z miesiaczka
Miesiączka a leki
pozdrawiam  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 3:31 pm Temat postu: |
|
|
Hej nowa forumowiczko  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 4:11 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 4:20 pm Temat postu: |
|
|
Hejka
A poza tymi dolegliwosciami jeszcze cie coś męczy?
pozdrawiam _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
iness Senior

|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 4:22 pm Temat postu: |
|
|
Ja również witam
Od jak dawna chorujesz na toczeń i na jakiej podstawie Ci go stwierdzili??? Masz jeszcze jakieś niepokojące objawy oprócz problemów z okresem? Napisz coś więcej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 6:10 pm Temat postu: |
|
|
witaj soowa zapytam za Margaret czy cos opróćz tego co napisałas Ci dolega..? _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 6:13 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
niestety moja wiedza na temat opisywanych przez Ciebie dolegliwości jest żadna (trudno, żeby było inaczej ). Tym niemniej trzymam kciuki, żebyś sprawnie się z nimi uporała. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 10:36 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Oby Twoje kłopoty wyjaśniły się jak najszybciej |
|
Powrót do góry |
|
 |
Soowa Junior

|
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 4:53 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje za super przywitanie ;)
Nie mam pojecia czemu mojego posta umieściło akurat tutaj, skoro pisałam w odpowiednim dziale czyli w temacie "miesiączka, a leki" no ale cóż już trudno ;)
Poza opisanymi problemami mam motylka na twarzy ;) oraz przy słonecznych porach roku na dekolcie. bóle stawów szczególnie kolanowych dręczą mnie od 7 roku życia. Byłam z tym u bardzo wielu ortopedów ale żaden z nich nie umiał mi pomóc. Następnie w wieku 13 lat wykryto u mnie skrzywienie kręgosłupa i stawy łączono właśnie ze skoliozą.
Motyl na twarzy i dekolcie pokazał się latem 2008 roku ale przez cały sezon ignorowałam to, bo myślałam z mamą że to zwykłe uczulenie na silne w tym roku słońce. Jesienią motyl znikł. W 2009 roku w lato pojawił się znowu i do tej pory nie zszedł ;) W lipcu gdy byłam w sanatorium dwa razy zemdlałam po ćwiczeniach na kręgosłup. Pani doktor wypisała skierowanie do szpitala na ulicy Strzeleckiej w Krakowie i we wrześniu dostałam się tam. Tocznia wykryto na podstawie badań morfoligicznych na przeciwciała. Oprócz nich miałam zrobiona pełną morfologie. Po wyjściu ze szpitala dalej nie czuje się dobrze. Nie podają mi żadnych leków, sterydów, nic. Doktor Żuber stwierdził, że nie ma jeszcze takiej potrzeby bo narządy są wporządku. Teraz w styczniu też bede w szpitalu na ponownych badaniach. Zobaczymy co powie doktor ordynator :)
Tak jak widać od niedawna mam stwierdzonego tocznia ale daje sie on we znaki.
Chciałam Was drodzy forumowicze zapytać jaka jest Wasza opinia na temat szpitala na Strzeleckiej 2 w Krakowie. Czy ktoś tam sie leczy?
Nie mamy z mamą pojęcia co dalej robić, jakiego lekarza wybrać, gdzie szukać odpowiedniego lekarza. Forum mnej więcej objaśniło mi czym jest toczeń i mam nadzieje że w przeciwieństwie do lekarzy wyjaśni mi wszystkie moje pytania :)
Pozdrawiam wszystkich gorąco Soowa :)
P.S. Objawy mam podobne do Was. Strasznie wypadają mi włosy, chudne, wzrok mi się pogorszył, trzęsą mi sie czasem ręce, jestem ogólnie osłabiona, bóle stawów kolanowych i lędżwia (krzyży :) ) sztywność palców gdy są zimne i różne podobne. _________________ nie bądz pewny że czas masz, bo pewność niepewna |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 5:05 pm Temat postu: |
|
|
witaj
ja przesunęłam Twojego posta, by był porządek w wątkach każdy chce powitać nowego Forumowicza, no a nie będziemy tego robić w wątku o miesiączkach
osoby z Krakowa z pewnością odezwą się prędzej czy później, a w międzyczasie możesz poprzeglądać wątki o lekarzach
Lekarze specjaliści
Specjaliści godni polecenia
pozdrawiam  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Soowa Junior

|
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 7:14 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje bardzo na pewno poczytam _________________ nie bądz pewny że czas masz, bo pewność niepewna |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 8:22 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Soowa. Dziwne dla mnie jest nieco przy silnych dolegliwościach i zdiagnozowanym toczniu brak leczenia bo" nie są zaatakowane narządy". Ja nie mam zaatakowanych narządów bo u mnie toczeń poszedł w inną stronę-układ nerwowy, zespół antyfosfolipidowy ale niektóre rzeczy się pokrywają osłabienie wzroku,ciągłe zmęczenie, bóle stawów i jestem na sterydach i arechinie. Już styczeń więc może zaczekaj aż wypowie się lekarz po badaniach kontrolnych. Życzę powodzenia i jak najmniej bólu.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
ludmila_07 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 10:19 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum:)
pozytywnych efektów leczenia , dobrych specjalistów na swojej drodze
zdrowia życzę _________________ W swojej walce z życiem stań po stronie życia - Franz Kafka
W naszym życiu jak na palecie artysty jest jeden jedyny kolor, który nadaje znaczenie życiu i sztuce - kolor miłości
Mark Chagall |
|
Powrót do góry |
|
 |
|