Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kiara Junior

|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 12:00 pm Temat postu: Wiatm |
|
|
Może ktoś bedzie mógl mi doradzic w sprawie mojego dziecka.
Moja córka ma 8 lat i ma podejżenie TWARDZINY UKŁADOWEJ ponad rok temu zaczeły puchnąć jej ręce pużniej twarz i stopy i ma troche trwardsza skóre na udach (dla mnie to ona cała jak by była napychnieta)chodziłam po lekarzach i byłam zbywana az w końcu jak leżała w szpitalu zrobili jej badanie na przeciwciała przeciw jądrowe i wyszedł wynik dodatni na SCL-70 zrobilismy jeszcze raz badania na SCL-70 i wyszły ujemne mniała teraz robione badania na ANA I HEPA i wyszły ujemne ale ona cały czas puchnie lekarze zbywają bo wyniki ujemne ale przecierz cos musi jej być bo tak sobie nie puchnie . Pare razy bolały ją stawy jak ktoś jej nie zna to trudno stwierdzic czy jest napuchnieta bo puchnie rownomiernie i wygląda to tak jak by była "utyta".Zaobserwowałam że jak była chora to opuchlizna zeszła a jak zdrowieje to powraca możwe być tak że gdy jest chora jej organizm przestaje "ją" atakować i zajmuje się jej choroba na to wygląda.
Może ktoś mi cos doradzi w tej sprawie z góry dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 7:56 am Temat postu: |
|
|
Kiara współczuje takiej sytuacji i tej bezsilności jaka Cię ogarnia widząc ze z dzieckiem jest wciąz coś nie tak a lekarze nie chą sie tym zając moze jedank w końcu uda Ci sie dotrzeć do lekarza który te wszystkie objawy i badania potraktuje poważnie i chcoiaż spróbuje sie tym przypadkiem zając może ktoś Ci jakiegoś specjalistę doradzi życze powodzenia i cierpliwości i duzo optymizmu trzymaj się.. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 8:38 am Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdecznie
Mamy tu kilka dziewczyn z twardziną, więc być może im uda się pomóc
Nie mniej jednak pamiętaj, że musi być dobrze  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kiara Junior

|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 10:19 am Temat postu: |
|
|
Dziękuje wam bardzo za te słowa . W połowie kwietnia ide do Reumatologa i zobaczymy co powie mam nadzieje że nie zostawi tak tego i będzie działać dalej w tym kierunku jak nie to bede szukać dalej aż do skutku
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 11:38 am Temat postu: |
|
|
Ja również witam Cie bardzo serdecznie
Myślę,ze na forum twardzinkowym odpowiedziałam na woje pytania.
Tutaj ,proponuję jeszcze do poczytania:
PRZEWODNIK PO NASZYCH CHOROBACH
Pozdrawiam  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 7:50 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
choroba naszych bliskich często dotyka nas mocniej, niż choroba nas samych.
Wierzę, że Twoja córka wyjdzie z tej sytuacji obronna ręką. A nawet jeśli diagnoza się potwierdzi to po wdrożeniu leczenia osiągnie remisję na wiele, wiele lat.
Dużo sił. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|