Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

witam serdecznie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
milek
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 3:25 pm    Temat postu: witam serdecznie Odpowiedz z cytatem

hej, mam na imię Edyta i mieszkam w okolicach Krakowa. Piszę tu do Was, bo sama już nie wiem co mam robić. Od pół roku mam stan podgorączkowy i spaceruję od lekarza do lekarza. Przynajmniej trzech z nich stwierdziło, ze to na pewno na tle nerwowym. Byłam nawet na diagnostyce w szpitalu, gdzie ordynatorka patrzyła na mnie jak na wariatkę - nic nie znależli, bo według mnie nie chcieli znaleźć.
Ale szukałam cały czas na własną rękę - wyszły mi dodatnie przeciwciała AnaHEp2 miano 1:320 o typie świecenia ziernisto - jąderkowym, chlamydia pneumonia i mało białych krwinek. Na początku moich poszukiwań czułam się dobrze-poza stanem podgorączkowym w zasadzie nic strasznego mi nie dolegało. POtem zaczęły mnie boleć stawy.Pewna reumatolog, u której byłam przepisała mi niesterydowe leki przeciwzapalne( nie jestem pewna czy tak się nazywały) a potem sterydy, które zażywałam tylko przez tydzień, ponieważ zapisała mi je ona jakoby zapobiegawczo, bo stwierdziła, że takie miano o niczym nie świadczy. Po tych lekach faktycznie przestały mnie boleć stawy, ale teraz znów odczuwam ból. Prócz tego czuje jakieś dziwne mrowienie w karku, boli mnie nadgarstek, mam problemy z trawieniem, nieustanne czkawki, wzdęcia, zgagę.
Nie wiem co dalej robić, czy szukać, czy dać sobie spokój. Proszę doradźcie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 4:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

diagnostyka chorob z autoagresji jest długa i wyboista sporo z nas przeszlo taka droge jak ty. patrzono nas jak na symulantow albo przypisywano objawy stanom depresyjnym nadmiernej nerwowosci albo wrecz traktowano jak hipohondrykow

z tego co piszesz jest cos nie tak i szukaj dalej , samo miano przeciwciał jest niskie ale to akurat o niczym nie swiadczy, bo czasem stan jest zły a wyniki nijak się maja do naszego samopoczucia
kazda z twoich dolegliwosci sama nie powinna niepokoic ale podsumowane juz swiadcza ze cos jest nie tak , stany podgoraczkowe niski poziom leukocytow , bole stawow , cos jest na rzeczy, tylko niestey wyniki nie chca tego pokazac,

czasem tak bywa ze przez długi okres wyniki sa ok a dolegliwosci się nasilają , szukaj bo to twoje zdrowie i nikt sie o nie nie zatroszczy jesli sama tego nie zrobisz
pozdrawiam i cierpliwosci ci zycze
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 6:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj, Edyto.
Objawy rzeczywiście wyglądają na reumatologiczne. Dlatego nie powinnaś odpuszczać, tylko kontynuować walkę o diagnozę.
Powtórzę za Moniką - cierpliwości, cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości.

PS. Jeśli chodzi o Kraków to coś niecoś słyszałem o szpitalu przy Skawińskiej (informacji może mało, ale same pozytywy) - może tam spróbuj...
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 7:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie,

życzę przede wszystkim cierpliwości-przed tobą zapewne długa droga.
Podstawą jestdobry =zaufany specjalista,któremu daleko będzie od przyrównań do symulanctwa Confused Bardzo ważna jest tez "higiena psychiczna"-jak najmniej stresu,a spora dawka optymizmu,nawet na przekór wszystkiemu i wszystkim. Cool

Tymczasem poczytaj sobie PRZEWODNIK PO NASZYCH CHOROBACH ,
polecam też PRZECIWCIAŁA

powodzenia Smile

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
teresa środa
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Maj 06, 2010 9:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Edytko Wink oczywiscie nie dawaj spokoju-trzeba dalej drazyc Rolling Eyes
pozdrawiam.
paproshka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Maj 07, 2010 6:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Edytko wierzę, że uda Ci się doprowadzić do konkretnej diagnocy, a tymczasem rozgość się u nas, poczytaj, podyskutuj- z pewnością psychice pomożesz będąc wśród rozumiejących twój stan Wink
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Maj 07, 2010 7:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam ciepło i serdezcnie życze wytrwałości i zdrówka...Pozdrawiam.
milek
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Maj 07, 2010 4:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo Wam dziękuję za miłe powitanie, czytam forum i aż uwierzyć nie mogę, że wszyscy są tu tacy dla siebie serdeczni, to naprawdę super Very Happy dziś pewien Pan powiedział, że życzliwość obecnie jest w cenie i myślę, że coś w tym chyba jest Very Happy Umówiłam się dzisiaj na wizytę do doktora Dyczek, wszyscy piszą, że to dobry specjalista,mam nadzieję, że coś poradzi.
Ach czas pokaże Confused

Ostatnio zmieniony przez milek dnia Nie Maj 09, 2010 1:01 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Maj 08, 2010 7:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj Edytko jesteś uparta i chcesz osiągnąc cel jakim jest zdiagnozowanie tego co Ci dokucza i niepokoi,wyniki badań reakcja na sterydey to może świadczyć ze jakaś choroba autoimunnologiczna do Ciebei zawitała ale to wymmaga czasu i dobrej specjalistycznej diagnostyki a reumatolog powinna sie Tobą szczegółowiej zając walcz o swojke bo lekarze nie są zbyt chetni z powodu ograniczenia funduszy ..powodzenia bede trzymac kciuki by wszystko Ci sie udało przede wszystkim z dobrą diagnozą choć może ona potrwac dłuzej niżbyś chciała..pozdrawiam
Katarzyna
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Wto Maj 11, 2010 7:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Edytko Very Happy
Co do czasu diagnozowania to niestety też się powtórze Cierpliwości.
Ja polecam Kraków Ul.Skawińska byłam tam na konsultacji u dr Jakuba Swadźby.
Pozdrawiam
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Maj 11, 2010 8:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przegapiłam twój typ świecenia ANA-on sugeruje też obserwację w kier.twardziny(aż Iwonka napisała do mnie Wink ) Gdybys chciała więcej info praktycznych-namiar na twardzinkowe forum znasz Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
basiula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Maj 14, 2010 11:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam cieplutko na forum Very Happy
alawa
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Maj 16, 2010 2:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj wśród nas!
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: