Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gina15 Junior

|
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 6:41 pm Temat postu: Czy to Toczeń? |
|
|
Witam wszystkie motylki.Otóż od dwóch lat uporczywie walczę z wysypką na twarzy w kształcie motyla.Najgorzej jest od słońca,wtedy głowa swędzi jak diabli.Trzech lekarzy podejrzewało Toczeń,ale testy ANA były negatywne.Dzisiaj odebrałam wyniki badań ANA 1:640,to dla mnie coś nowego.Ostatnio czuję się zmęczona,bolą mnie nogi i plecy.Nie mam na nic ochoty choc moje wyniki krwi są dobre.Odczuwam ból w rękach,czasem nie mam siły coś podnieśc.Moja dermatolog uważ że to jest Trądzik Różowaty posterydowy,choc muszę powiedziec że maści sterydowe używałm w ostateczności i dosyc słabe.Proszę o jakąś radę,bo jak narazie muszę czekac aż mój der.wróci z urlopu,a ja pomału wariuję.Z góry dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 7:40 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, Gina
czasami diagnoza tocznia trwa strasznie długo i nie jest to taka prosta sprawa, więc niestety musisz uzbroić się w cierpliwość.
Pozdrawiam! _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 7:45 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
wiem, że brak diagnozy potrafi być nie do zniesienia. Ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć.
Trzymam kciuki, aby oczekiwanie nie trwało zbyt długo. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 8:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
gina15 Junior

|
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 9:35 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za dobre słowa.Do poniedziałku wytrzymam,wkońcu męczę się już dwa lata.Gorzej jest bo jestem zmęczona i te bóle nie dają mi spokoju  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Lut 24, 2011 10:06 pm Temat postu: |
|
|
cześć
cieszę się,ze do nas dołączyłaś-cierpliwości życzę _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lilla1979 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 5:10 pm Temat postu: |
|
|
Witaj gina  _________________ Życie to raj,do którego klucze są w naszych rękach.
Fiodor Dostojewski |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 5:30 pm Temat postu: |
|
|
witam i ja
przenosiłam twoje temat tutaj bo tak nakazuje Nietykieta w tym dziale sie przedstawiamy i piszemy o sobie, poczytaj troche regulamin bedziesz bardziej swobodnie sie tutaj poruszac
uzywaj tez wyszukiwarki ułatwia zycie
szybkiej diagnozy ci zycze bo u nas to moze ciagnac sie latami zanim cos sie wyjasni _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gina15 Junior

|
Wysłany: Pią Lut 25, 2011 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Witam i dziękuję za pomoc.Przeczytam regulamin uważnie,obiecuję.Odezwę się w poniedziałek po wizycie u dermatologa.Jedynym szczęściem jest to że mieszkam w Austrii i mam tutaj dobrą opiękę.Do usłyszenia "W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca." |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenekuku Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lut 26, 2011 3:11 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie na forum. Życzę szybkiej i trafionej diagnozy bo wtedy wiadomo co leczyć i czego się spodziewać chociaż to nie do końca bo każdy choruje troszkę inaczej. Niby to samo a jednak.
Daj znać co u ciebie no i ciekawi jesteśmy tamtejszej służby zdrowia.
Cierpliwości i się nie dręcz.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
gina15 Junior

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Witam ponownie.Właśnie wróciłam z kliniki Dermatologicznej,podejrzenie TRU i Kolagenoza.W czwartek mam następną wizytę a za tydzień do Reumatologa.Nadal czekam.Pozzdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 4:23 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
podejrzenie TRU i Kolagenoza |
TRU jest jedną z kolagenoz-to tak gwoli ścisłości
Dobrze,że diagnostyka nabiera tempa. _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|