Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iza1973 Junior

|
Wysłany: Nie Sie 22, 2010 12:26 pm Temat postu: Rumien Krązkowy-moja zmora |
|
|
Witam wszystkich....Mam problem,od kilkunastu lat borykam sie z problemem rumienia krazkowego.najwieksze zmiany mam na twarzy,stosowałam wiele masci steroidowych i nie tylko,od ponad roku nie moge wyleczyc dwoch zmian na twarzy ktore bardzo mnie szpeca....Mam pytanie,czy istnieje jakas super masc lub czy te blizny mozna usunac laserowo lub chirurgicznie?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Sie 22, 2010 9:20 pm Temat postu: |
|
|
witam
zanim cię nakieruję na odpowiedź,zasugeruje tylko,ze miło by było gdybyś w tym wątku nam się trochę ujawniła bądź co bądź to właśnie Pierwsze kroki
poczytaj TUTAJ
zachęcam tez do korzystania z WYSZUKIWARKI
 _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
iza1973 Junior

|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 10:35 am Temat postu: Re: Dziekuje serdecznie za informCJE....POZDRAWIAM |
|
|
iza1973 napisał: |
Margaret74 napisał: |
witam
zanim cię nakieruję na odpowiedź,zasugeruje tylko,ze miło by było gdybyś w tym wątku nam się trochę ujawniła bądź co bądź to właśnie Pierwsze kroki
poczytaj TUTAJ
zachęcam tez do korzystania z WYSZUKIWARKI
 |
|
..............Mam pytanko czy ktos z Was usowal zminy na skorze twarzy chirurgicznie?Nosze sie z takim zamiarem tylkonie wiem jeszcze czy to przyniesie dobre rezultaty.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
iza1973 Junior

|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 10:42 am Temat postu: Re: Rumien Krązkowy-moja zmora |
|
|
piszesz żebym się ujawniła w wątku mojej choroby?co tu ujawniać....mam postać skórną rumienia i chciała bym zmiany na twarzy usunąć chirurgicznie,tylko nie wiem czy to jest możliwe,używałam wielu maści,które przestały mi pomagać,zmiany na twarzy są co raz większe,złuszczone,barwy bordowej...coś okropnego,dokucza mi ten problem bardzo i pragnę się tego pozbyć |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 12:09 pm Temat postu: |
|
|
iza nie choruję na toczeń tylko twardzinę ale wydaje mi się że bez sensu usuwać to chirurgicznie bo to przecież toczeń siedzi w tobie i ujawnia się w chwilach zaostrzenia.Ta choroba jest w środku ciebie więc nic tu nie da chirurg.Pozbędziesz się rumienia na chwilę a po paru miesiącach w tym samym miejscu znowu uderzy toczeń.Przecież to choroba z autoagresji.
To nie jest jakaś tam blizna którą można zlikwidować.
Jeśli twoje leczenie nie daje rezultatów to może warto by było zmienić lekarza prowadzącego.  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 12:21 pm Temat postu: |
|
|
iza sama jestem posiadaczką tocznia skórnego (mam bardzo dużo trwałych blizn głównie na rękach), ale nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie...może zapytaj u źródła, czyli u dermatologa u którego się leczysz
pozdrawiam  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 12:33 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
jaka różnica czy tu czy tam |
REGULAMIN
to jest ta różnica _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 10:46 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Basiula i Iwonka mają rację - wszystkich zmian skórnych nie da się wrzucić do jednego worka. Natomiast jeśli zmiany te powoduje choroba wewnętrzna to nawet pomyślnie wykonany zabieg chirurgiczny byłby jedynie maskowaniem efektu, a nie zwalczaniem "prowodyra".
Supermaść natomiast, nie oszukujmy się, nie istnieje (nawet jeśli któraś podziała, to po pewnym czasie przestaje, bo skóra się "przyzwyczaja").
Najlepiej skonsultować sie z fachowcem...
Mimo wszystko trzymam kciuki za liczne sukcesy w walce z chorobą. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Ostatnio zmieniony przez Łukasz F. dnia Pią Sie 27, 2010 6:44 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
iza1973 Junior

|
Wysłany: Pią Sie 27, 2010 6:59 am Temat postu: Re: Rumien Krązkowy-moja zmora |
|
|
Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi na moje pytania....jednak mam postać skórna tocznia...a zmiany na twarzy to nie zmiany na rekach,,,mimo wszystko chciałabym je usunąć i pozbyć się choć na jakiś czas....zapytam lekarza...pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sie 27, 2010 7:03 am Temat postu: |
|
|
Tak będzie najlepiej, zapytaj lekarza...Twoje dobre samopoczucie jest najwazniejsze, tak trzymaj napisz koniecznie, co poradził lekarz...pozdrawiam...  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
MEDUZA Junior

|
Wysłany: Sro Wrz 01, 2010 7:52 pm Temat postu: |
|
|
Niestety ja też jestem posiadaczką głębokich blizn zwłaszcza na twarzy, długo szukałam sposobu na conajmniej zmniejszenie blizn ale nic to nie pomagało i jestem żywym przykładem na to ,że blizny można usunąć chirurgicznie.wykonuje to sukcesywnie od kilku lat,pomalutku jedną lub dwie zmiany rocznie i efekt mam zadawalający nie mam dziur a blizny po zabiegu są gładkie i po jakimś czasie prawie niewidoczne .Sama naciskałam swoją panią doktor na skierowanie mnie na zabieg.Poszukać tylko trzeba dobrej kliniki chirurgi plastycznej. _________________ RENATA |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 7:20 pm Temat postu: |
|
|
Witam i zyczę powodzenia.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"