Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wolwik23 Junior

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 9:07 am Temat postu: Prośba jestem chłopakiem który ma osobę chorą na toczeń |
|
|
Dzień Dobry
Jestem osobą nową na forum
Ale mam serdeczną prośbę jak mozna pomóc mojej dziewczynie która jest chora na toczę.
Bardzo ją kocham i chciałbym być z nią
Ale teraz jest sraszny kryzys.
Rzuciło sie jej na głowę chciała by ratować świat gada głupoty wylonowała w szpitalu psychiatrycznym
Nie wiem dalej co mam robić
Ja i jej Mama jestesmy obecni codziennie gubi fakty mieszają jej sie etapy z zycia
Mam pytamie czy takie jest postępowanie przy toczniu
Lekarze każa nam czekać być cierpliwym
Jak od niej wychodze to płacze
Proszę o pomoc porade |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 12:30 pm Temat postu: |
|
|
witaj
cieszy fakt,że martwisz sie o dziewczynę swoją i jestem pewna,że dobrze trafiłeś,spróbujemy pomóc.
Powiedz,czy wiesz od kiedy dziewczyna ma postawiona diagnozę i w co toczeń uderzył najbardziej? Przeciwciała- pewnie nie wiesz jakiego typu ma?
No i czy bierze,np.sterydy-encotron,metypred,encortolon lub calcort,solupred?
co do zmian w psychice-przy sterydoterapii niestety się zdarzają
tutaj masz bardzo interesujące tematy:
Pciała kontrolują emocje?
Toczeń w układzie nerwowym
Zaburzenia pamięci a p.ciała antyNR2
Najważniejsze jednak,by twoja dziewczyna była wśród specjalistów mających pojęcie o samym toczniu,bo niestety nie każdy ma.Stąd pytanie kolejne-gdzie się leczy?
Poza tym-bądź przy niej-to najważniejsze,bo sama zapewne jest przerażona.
Myślę,ze Monika B. jeszcze się tu wypowie,bo ma w tym temacie niewatpliwie dużą wiedzę
trzymajcie się-jakby co-pytaj ,zawsze ktoś odpowie  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:18 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
zmiany w psychice mogą brać się nie tylko ze sterydoterapii, czy samej choroby. Na forum jest wątek dotyczący związku między reumatyzmem a schizofrenią schizofrenia a toczeń .
Mam jednak nadzieję, że trudności u Twojej dziewczyny są przejściowe, wywołane np. zaostrzeniem (które jak najbardziej jest do opanowania).
Cóż mogę doradzić - na pewno powinieneś przy niej być. Przed Tobą trudne zadanie stoi - musisz wyważyć tak, aby z jednej strony dać jej do zrozumienia, że przy niej jesteś, a z drugiej - by nie sprawiać pozorów natarczywości. Poza tym - cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość - dużo tego teraz potrzebujesz.
Wierzę jednak, że uda Ci się i jeszcze przeczytamy relację z Waszego ślubu.
Gdybyś chciał się podzielić swoimi troskami - w rozmowach niekontrolowanych jest specjalny wątek dla ludzi w dołku. Oczywiście na relacje o sukcesach oczekujemy bardziej. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Ostatnio zmieniony przez Łukasz F. dnia Sob Lip 31, 2010 1:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 7:50 am Temat postu: |
|
|
witaj wolwik dziewczyna trafiła na dobrego chłopaka widać że ją kochasz i nie porzucasz toczeń to nieprzewidywalna choroba i moze zaatkowac wszystko tutaj potrzebna jest cierpliwoć i odpowiednie leczenie twoja obecność przy niej z pewnością jest pomocne ona będą w świadomości zdaje sobie sprawe z tego ze jesteś przy niej tylko musisz uzbroić się w cierpliwość miłość wszystko przezwycięży jeśli jest prawdziwa to wielki sprawdzina dla Ciebbie i Twojego uczucia powiem Ci z wlasnego doświadczenia ze wsparcie drugiiej połowy jej obecność i czułość zawsze pomaga przezwycieżyć to co złe i doprowadzic chorobę do remisji takze przy pomocy leków trzymaj sie dzielnie i nie rezygnuj _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 10:14 am Temat postu: |
|
|
trzymam za was kciuki , bo to minie mam nadzieje ze dzieki wsparciu dwoch kochanych osob poradzi sobie
ona musi mowic wam o ty jak się czuje, o swoich emocjach i lękach,
razem jest łatwiej, a chorobo sie wyciszy i moze byc całkiem dobrze _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 2:53 pm Temat postu: |
|
|
Witam na forum...jestem z Wami myślami i trzymam mocno kciuki... _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
justyna1974 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lip 31, 2010 9:21 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Wolwik! Dobrze że tu trafriłeś - możesz zawsze dzielić się swoimi obawami - oby ich jak najmniej i radościami- które prędzej czy później napewno przyjdą - po zaostrzeniach zawsze przychodzą remisje! Dobrze że dziewczyna ma takiego faceta - nie każda ma takie szczęście! Powodzenia dla Was! Dużo zdrówka dla połowicy! _________________ Jeśli się cofasz to tylko po to by wziąć rozbieg! |
|
Powrót do góry |
|
 |
marzena27 Junior

|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 3:44 pm Temat postu: Wsparcie... |
|
|
Witaj zawsze liczy sie obecnosci tej najbliższej osoby,twoja ukochana tego bardzo potrzebuje,wszyscy tego potrzbujemy gdy jest nam zle...zycze Was samych dobrych wiesci i szybkiej remisji.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 8:33 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Wolwik!
Bądź przy swojej dziewczynie, dopilnuj,aby leczyli ją sensowni lekarze,będzie dobrze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|