Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Mieczyslawa Junior

|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 5:48 pm Temat postu: i znów o zapaleniu skórno-mięśniowym... |
|
|
Witam wszystkich bardzo gorąco
Na początek może się przedstawię. Mam na imię Beata (Mieczyslawa to moje pseudo). Mieszkam sobie w Poznaniu i liczę 30 wiosen.
Zdecydowałam się napisać na Waszym forum o sobie. Wcześniej zaglądałam tutaj czytając Wasze posty z tej prostej przyczyny, że i ja choruję na zapalenie skórno-mięśniowe o którym w ostatnich latach jest coraz głośniej. Choróbsko dopadło mnie kiedy miałam 1,5 roku. Prawidłowa diagnoza padła 15 lat później. Długo by pisać.
Z tego co czytałam u większości z Was przejawia się ona bardzo złymi wynikami badań związanymi z np wysokim CPK. U mnie przebiega to inaczej, wyniki badań mam nawet bardzo dobre, ale w ostatnim czasie rzuciło mi się na skórę. Lekarze rozkładają ręce, nie mają pomysłu co by mogło pomóc. Od pół roku wlewają we mnie Endoxan i bez rezultatu. Jeśli znacie jakieś cudowne maści czy inne specyfiki chętnie popróbuję. Interesuje mnie jakieś alternatywne leczenie. Ze swojej strony mogę również i Wam pomóc, jeśli będzie to możliwe. Przez te 28 lat "troszkę" czasu spędziłam w szpitalach i poradnianych gabinetach.
Z niecierpliwością czekam na odpowiedzi (podpowiedzi), a jeśli i ja mogłabym Wam w czymś pomóc jestem do Waszej dyspozycji
pozdrawiam cieplutko
M. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 6:37 pm Temat postu: |
|
|
witaj
na pewno o niejedno cie zapytamy a co prawda choruje na toczen ale kilka osob z twoim choróbskiem jest i na pewno sie odezwą
zapraszam cie do pisania w Poradach i doswiadczeniach bo to masz spore takze zapraszam cie do kawiarenki daj się poznac blizej
pozdrawiam _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 6:53 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię serdecznie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 8:15 pm Temat postu: |
|
|
Ja również Cię witam cieplutko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
justyna1974 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 9:39 pm Temat postu: |
|
|
Teraz już oficjalnie witaj wśród nas !!! Forum to skarbnica wiedzy na pewno coś znajdziesz wśrod fachowych porad i doświadczeń , a jak będziesz chciała pogadać o wszystkim i o niczym to zapraszamy do naszej kawiarenki ! _________________ Jeśli się cofasz to tylko po to by wziąć rozbieg! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 9:39 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, tym razem oficjalnie - skromność popłaca, ale nie do przesady
Doświadczenie mimo młodego wieku nad wyraz imponujące. Ale najważniejsze, że dajesz sobie radę mimo wszelkich przeszkód - takich pozytywnych przykładów tutaj nigdy dość.
Trzymam kciuki za utrzymanie siły mięśniowej i szybkie uporanie się ze zmianami skórnymi (które nawiasem mówiąc też potrafią dopiec, nawet same w sobie). _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 10:25 pm Temat postu: |
|
|
Ja również witam cie bardzo serdecznie
A co się dokładnie dzieje z twoją skórą?Może to jeden z overlap'ów?
zapraszam do nas  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 10:49 pm Temat postu: |
|
|
cześć Beata
No faktycznie niezłe masz doświadczenie.
Ja osobiście też mam DM. Same zmiany skórne u mnie zniknęły najszybciej po samym encortonie i methotreksacie. Więc tu ci dużo nie poradze niestety. Mój stan ogólny poprawia się po immunoglobulinach. Z tym, że u mnie bardziej chodzi o siłę mięśniową.. A jak u Ciebie z mięśniami?
Zapraszam do kawiarenki  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mieczyslawa Junior

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 4:33 pm Temat postu: :))) |
|
|
Witajcie,
dziękuję Wam wszystkim za miłe i serdeczne powitanie. I jeszcze raz przepraszam za wtargnięcie nie tam gdzie trzeba )
Pomimo długoletniego korzystania z internetu, jak pisałam wcześniej nigdy nie udzielałam się na żadnym forum, moje doświadczenie w tej sprawie jest zerowe, dopiero się uczę więc proszę o wyrozumiałość ))
Niestety teraz muszę biec dalej, ale na pewno odezwę się później. Z kawiarenki tez pewnie skorzystam ale zanim znowu zrobię jakiś nietakt najpierw poczytam gdzie i jak kliknąć
Trzymajcie się cieplutko !!!
M. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 8:54 pm Temat postu: |
|
|
no to podrzucam ci INSTRUKCJĘ OBSŁUGI FORUM i...trzymam za słowo w temacie kawiarenkowym  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mieczyslawa Junior

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 9:21 pm Temat postu: . |
|
|
Witajcie wieczorową porą...rozpadało się nieco...
Monika B. z tego co wiem toczeń to też niezły agent jest. W ciągu ostatnich miesięcy poznałam kilka osób z tym....(cenzura) ) Spotykam ich na oddziale co miesiąc i widzę rezultaty, a najlepsze wyniki przynosi terapia śmiechem )
Karii, do tej pory nie spotkałam w życiu realnym osób chorych na to co My. Gratuluje udanej kuracji i oby Twoja skóra i nie tylko były już zawsze w świetnej kondycji. W ciągu tych kilkunastu lat "brałam" już encorton, metotrexat, medrol, obecnie metypred, do tego wlewy z solumedrolu no i ostatnio endoxan, plus różne zastrzyki, maści, kremy i nic. No ale nadzieja podobno umiera ostatnia )
Immunoglobulin jeszcze mi nie dali, bo nie rokują zbyt dobrze. Za dwa tygodnie idę znów do szpitala na endoxan, wtedy mają zdecydować co dalej. Siła mięśniowa jest w miarę dobra, wyniki jak na ta chorobę idealne, CPK 240, OB 8, tyle, że ciągle mam gorączkę i bóle:)
Margaret74, gdybym pojechała do dżungli i spotkała Indianina to wzięliby mnie za swojego ) moja skóra jest koloru czerwono-sino-fioletowa ) na twarzy (ukrywam to pod make-up`em) tułowiu, plecach, rękach, nogach, do tego boli, piecze, swędzi..
Aaa, dziękuję za instrukcję obsługi ) czytałam ją wcześniej ) wychodzi na to, że nie rozumiem czytanego tekstu wszystko i tak wychodzi w praniu
Łukasz F. ja też trzymam kciuki za Twoje lekko uszczypliwe uwagi ) ale uważaj, bo mogę się rozkręcić )
Daje radę podobnie jak Ty i pozostali uczestnicy tego forum, jeśli My nie damy rady to kto ??? Zbyt długo już z tym walczę, żeby się poddać. Przez ostatnie lata było nad wyraz dobrze, a tu masz babo placek, znowu pod górkę
Spokojnej nocki Wam życzę i kolorowych senków...
M. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 10:34 pm Temat postu: |
|
|
Beata - chyba źle mnie oceniłaś. Pisząc do Ciebie nie miałem w ogóle na myśli być uszczypliwym - pisałem po prostu w celach informacyjnych. Nie sądziłem, że którekolwiek słowo mogło wzbudzić takie podejrzenia.
Owszem, czasem zdarza mi się zastosować nieco cięty żart (zresztą jeszcze nie raz spotkasz się z naszym poczuciem humoru), ale w żadnym wypadku nie jest on skierowany do nowych osób.
Jeśli nieświadomie uraziłem to przyrzekam, że postaram się poprawić.
Jeśli natomiast wszystko jest w porządku to zapominam o sprawie.
PS. Podejście do choroby na medal - najważniejsze to nie dać się zwariować i żyć po swojemu  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 5:33 am Temat postu: |
|
|
Witam na forum osobę pozytywnie zakręconą  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sie 07, 2010 5:56 am Temat postu: |
|
|
witam Cie Mieczysławo/Beatko? serdecznie w naszej forumowej rodzince _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
|