|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dorothy Kadet

|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 3:36 pm Temat postu: Encorton w ciąży |
|
|
Witam WSZYSTKICH .
Dawno się nie odzywałam z pół roku będzie albo i więcej. W kwietniu wyszło na to, że jestem praktycznie zdrowa, niby się coś dzieje ale nie na tyle,żeby leczyć czekamy. W czerwcu się dowiedziałam,że mamą zostanę (przeciwskazań nie było) no i jak grom z jasnego nieba dziś po wizycie u dr Czuszyńskiej się dowiadyuje, że coś ruszyło niestety w kierunku tocznia przeciwciała 2560 z 320 (do obiawów wcześniejszych; drętwienie, blędnięcie palców u rąk, zaczerwionione palce u stóp doszło coś nan nosie, jakby rumień... )I bym się tym tak nie zmartwiła gdyby nie fakt, że jestem w 25 tyg. ciąży. Czy choroba ma jakiś wpływ na ciąże.I najważniejsze mam przepisany ENCORTON 10mg. Czy któraś z Was brała ten lek w casie ciąży, albo może coś wiecie więcej na ten temat? Czytałam, że nie powinno się brać tego lek, bo mam ono wpływ na dziecko. Dodam, że ciąża przebiega u mnie bez zarzutu.
Z góry dzięki z info
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|