Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

JAK SPĘDZACIE URLOP????

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
margolka1973
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Lis 20, 2010 11:08 pm    Temat postu: JAK SPĘDZACIE URLOP???? Odpowiedz z cytatem

Witam
miło mi was poznac
jestem tu od dziś
choruję na toczeń 14 lat
jestem sama
do tego pracuję mecze sie strasznie
pracuje 8 godzin potem 2 godziny musze spac to straszne
wakacje tzn urlop spedzam w Zakopanym i tylko patrze na mape chodze do dolin by tam ukryc sie przed sloncem...
ale mam tego dosyc.,,,
wiecie co mi sie marzy...
podróz zycia
przez tyle lat zaoszczedzilam juz tyle pieniedzy by zobaczyc wlochy grecje czy hiszpanie...ale boje sie....
powiedzcie czy ja moge???
nie chce sie opalac bron boze
chce tylko wyjechac smarowac sie kremami i zobaczyc choc raz inny swiat
moze wy tez byliście.....
napiszcie czy mozna tak????
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Lis 20, 2010 11:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj
masz marzenia a marzenia trzeba realizowac
wiesz ze słonce nasila chorobe ale odpowiedni krem kapelusz i nie za wysoka temp to prosze
jesli chcesz jechac to jedz tylko nie w czasie najwiekszych upałow bo to nie jest wskazane
wybierz pore roku kiedy jest troche chłodniej np do Hiszpanii pod koniec wrzesnia prosze bardzo
pozdrawiam
Iwonkahaha
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Lis 20, 2010 11:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj.
Zajrzyj
Tutaj.
Jest temat o urlopie w ciepłych krajach przy toczniu i zapewne znajdziesz w nim coś ciekawego dla siebie.

Ogólnopolskie Forum Twardziny

Ostatnio zmieniony przez Iwonkahaha dnia Nie Lis 21, 2010 12:11 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Małgosia1
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Lis 21, 2010 12:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Margolka:D

Jestem ten sam rocznik co ty. Laughing Co prawda nie byłam tak daleko. Jeżdżę często na Mazury. Byliśmy na wczasach w Karpaczu. Weszłam razem z moim chłopakami na Snieżkę i to tym najdłuższym szlakiem. Na następny dzień nie mogłam chodzić ale przecież nie przyjechałam leżeć więc tabletka przeciwbólowa i poszliśmy dalej. Czasami też jeżdżę do Niemiec do Hessi(Tam też jest już teren górzysty) i tam też chodzimy dużo. Nad nasze polskie morze też jeżdżę, jedynie się w nim, już nie kąpię. Oczywiście krem z filtrem 50, kapelusz i okulary. Uważam, że dopóki, jako tako się czujemy trzeba korzystać. Nie bać się. Zawsze jakoś to będzie. Tym bardziej, że masz marzenia i fundusze aby je zrealizować.
Pozdrawiam Wink
Powrót do góry
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Lis 21, 2010 10:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam serdecznie Smile

myślę,że wystarczy trochę pogłówkować i sposób się znajdzie-np.,w okresie jesienno-zimowym się wyrwać w taką podróż(?) Idea

pozdrawiam

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
basiula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Lis 21, 2010 11:48 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam cieplutko na forum Very Happy
margolka1973
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Lis 21, 2010 12:23 pm    Temat postu: JAK SPĘDZACIE URLOP? Odpowiedz z cytatem

witam
i dziękuje za wszystkie rady
tak naprawde chcialam waszej odpowiedzi no bo najlepiej poradzic sie kogos kto zyje z tym problemem
ja tez wlaśnie myslalam o okresie jesienno zimowym bo wiosna to raczej odpada...bo tak w ogole to jest to moje marzenie bo mam 37 lat i nigdy nie bylam za granica tylko jak mialam 16 lat w dawnej czechoslowacji ale chcialabym tym wyjazdem sprawic radosc mojemu 12letniemu synowi bo po pierwsze nie moze z kims innym jechac bo wychowuje go sama a po drugie to nie wiadomo jak jemu sie ulozy zycie...moze nie bedzie mial mozliwosci wyjazdu....daj boze niech mu sie ulozy lepiej niz mnie....ale teraz jesli mam troszke zaoszczedzone to chcialabym mu sprawic radosc
Powrót do góry
paproshka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Lis 21, 2010 3:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Margolka witam Cię serdecznie Very Happy
Jedź i się nawet nie zastanawiaj a skoro chcesz zabrać i syna, to tym bardziej Wink

Zawsze można znaleźć taką porę roku że będzie dobrze, a dwa, trzeba dostosować siły do możliwości i wtedy jest najlepiej Razz
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: