Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
magdalenajagoda Junior

|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 2:08 pm Temat postu: Toczeń-pierwsze kroki |
|
|
Witam
Mam na imię Magda, śledzę wasze forum od kilku dni. Moja siostra Jagoda od dość dawna zmagała się z nietypowymi zachowaniami swojego organizmu, apogeum nastąpiło dwa miesiace temu. Przez wiele dni wysiadywała na korytarzu szpitalnym z bardzo silnymi bólami , ale szpital odmawiał przyjęcia , bo nic nie ma w usg i rtg, w końcu stwierdzili że przeszła ostre zapalenie trzustki i nie ma już jej po co przyjmowac , ma iść do gastrologa. Bóle nie ustępowały , na prywatnej wizycie (po przejściu przez wiele gabinetów) gastrolog stwierdziła że to nie było zapalenie trzustki , być może zapalenie opłucnej ale teraz za późno na diagnozę dla świętego spokoju kazał zrobić badanie w kierunku tocznia. W oczekiwaniu na wynik Jagoda trafiła tydzień temu do szpitala bo ból jest nieznośny , do tego temperatura, w końcu ją przyjęli i z łaska zrobili tomograf, który wykazał wodę w brzuchu i płucach ale niewiadomego pochodzenia. Znajduje się w szpitalu w Rybniku , twierdzą że jak tylko się lepiej poczuje wypiszą ja bo nie zajmują się chorobami autoimmunologicznymi( aha w międzyczasie rodzina odebrała wynik na tocznia -dodatni- w szpitalu zrobili wielkie oczy , stwierdzili że nigdy by tego akurat nie szukali). Wypiszą ją i ma sięzgłosić do poradni reumatologicznej, crp podobno wykazuje że coś dzieje się w mięśniach, bolą ją też nerki. Diagnoza była dla nas szokiem, teraz czujemy się pozostawieni sami sobie , do poradni na pewno trzeba czekać kilka miesięcy a w Rybniku podobno jest beznadziejna. Gdzie szukać takiej pierwsze ale fachowej pomocy? Proszę o pomoc zwłaszcza osoby z Rybnika albo okolic. Przepraszam że się tak rozpisałam, w sumie to niewiele wiemy poza tym że jest toczeń i coś niedobrego się dzieje w organizmie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 2:26 pm Temat postu: |
|
|
witaj
dobrze miec taka sisotre ktora pomaga bo to nie jest takie oczywiste ze rodzina pomaga
ja proponuje ci lekarzy z Katowic Ligoty , tam zajmuja sie leczeniem tocznia jest jeszcze osrodek w Katowicach Ochojcu ale osobiscie polecam ci Ligote
poczytaj sobie w Poradach i doswiadczeniach tam polecamy sprawdzonych lekarzy
zacznijcie od prywatnej wizyty u prof Hrycka , namiary tez znajdziesz na niego w tym temacie
jesli chcesz wiecej informacji to słuze pomocą
trzymajcie sie jesli toczen sie potwierdził w badaniach to zaczną go leczyc wtedy bedzie juz duuuzo lepiej _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 3:05 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie
bardzo dobrze,ze napisałaś do nas-forum jest wiarygodne i służy zawsze pomocą...
mam nadzieję,że szybko znajdziecie pomoc-ta polecana przez Monikę jest chwalona przez sporą większość forumowiczów  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 8:31 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 10:08 pm Temat postu: |
|
|
Ja również serdecznie witam  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
sedoshi Super senior

|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 10:13 pm Temat postu: |
|
|
Witaj. Super, ze tu trafiłaś. Oprócz wielu wartościowych informacji dot. SLE z pewnością otrzymacie tutaj wiele wiary i nadziei.
Dobrze, ze już wiadomo o co chodzi z siostrą. Teraz istotne jest by trafiła do sensownego reumatologa, który ją "poprowadzi". Pozdrawiam ciepło. _________________ "najciemniej jest tuż przed świtem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 10, 2010 12:20 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Milo czytać, że Jagoda ma takie oparcie w rodzinie  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 6:51 am Temat postu: |
|
|
witam serdecvznie Magdo i bardzo sie cieszę że tak zajmujesz się Jagoda jest jej to potzrebne i oby wszystkie starania przyniosły efekty _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
|