|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Junior Junior

|
Wysłany: Czw Lis 24, 2011 9:43 am Temat postu: Witam |
|
|
Witam,
Od pewnego czasu obserwuję wasze forum, aż wreszcie postanowiłem się przywitać i napisać kilka słów o swoich problemach zdrowotnych.
A więc, moje problemy zaczeły sie około trzech lat temu, najpierw zmeczenie, problemy z drogami moczowymi oczywiscie masa rożnych badań, wyszła mi borelioza, chlamydia pneum, mycoplasma pneum. leczyłem sie prawie rok czasu antybiotykami. Po tym czasie zrobiłem badania kontrolne borelioza wyszla na -, chlamydia , mycoplasma dalej + ,,Infekcja przewlekłą'' w tym czasie zrobiłem badanie na bartonelle która wyszła graniczna i w interpretacji wyniku była adnotacja niespecyficzna reakcja z przeciwcial. przeciwjadrowymi. Zrobilismy z lekarzem ktory mnie prowadzi szerg innych badan i wyszła jeszcze yersinia oraz EBV +++. No i teraz najważniejsze badanie ANA :
Komórki hep20-10 w rozcienczeniu 1:100 stwierdzono slad przeciwcial przeciwjadrowych o homogennym lub drobnoziarnistym wzorze fluoroescencji. Watroby malpy nie wykryto.
Interpretacja wyniku: bez znaczenia klinicznego. Wskazane badania po 2-3 latach.
Oraz
Badanie przeciwcial przeciwjadr. immuno-blot. 15 antygrnów na -.
Mój lekarz twierdzi że ANA bardzo czesto wychodzą u ludzi z przewlekłymi chorobami bakteryjnymi i zeby tym raczej sie nie martwic.
Ogólnie moje dolegliwości to ból gardła, stawów najbardziej wieczorem, ogólne rozbicie, dodam jeszcze ze napewno mam naerwice po tych wszystkich wizytach u lekarzy
To tak w wielkim skrócie bede wdzięczny za rady i przepraszam jezeli napisane jest to dość chaotycznie
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 24, 2011 10:43 am Temat postu: |
|
|
witaj
Cytat: |
Mój lekarz twierdzi że ANA bardzo czesto wychodzą u ludzi z przewlekłymi chorobami bakteryjnymi i zeby tym raczej sie nie martwic. |
no i ma rację
kontroluj się bądź uważny i staraj się wyciszyć;
sama przeszłam zakażenie Mycoplasmą pneumonia i p.ciała długo się utrzymywały na wysokim poziomie(dostawałam erytromycynę w kroplówkach );trochę nazbierałeś tych zakażeń więc nic dziwnego,że ukł. immunologiczny oszalał-daj mu trochę czasu na dojście do siebie  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Junior Junior

|
Wysłany: Czw Lis 24, 2011 10:57 am Temat postu: |
|
|
Dziekuje za odpowiedz
Faktycznie troszeczke tego sie nazbierało, z tym wyciszeniem to ciezka sprawa, przez trzy lata tułania sie po lekarzach nasluchalem sie o tylu chorobach ktore mam a potem wychodzilo ze jednak nie ze nerwy mam zszargane strasznie.
Na chorobach odkleszczowych troszeczke sie poznałem, ale autoimmunolog. to dla mnie czarna magia wiec dlatego pozwoliłem sobie zagladnąć i napisac tutaj
pzdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|