|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Olutek Junior

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 6:31 pm Temat postu: Witam wszystkich serdecznie. |
|
|
Witam
Od kilku lat tu zagladam, ale dopiero teraz zdalam sie na aktywne "udzielanie" sie na tym forum 8-)Od kilku miesiecy moi lekarze probuja dojsc do sedna, co sie ze mna dzieje. Wszelkie objawy wskazuja na Lupus, jednak wiadomo by dokladnie zdiagnolizowac ta chorobe, musi to toche czasu potrwac. Wiec, lekarze konsultuja wyniki badan a ja probuje zdobyc jak najwiecej informacji na temat chorob autoimm. Moja mama -(Uzytkownik: EwaK) - rowniez ma ta chorobe.
Musze przyznac, ze jestescie niesamowici! Wszelkie informacje i pytania jekie mialam i wciaz mam, znalazlam tutaj, na tym forum! Nie musze "ganiac" po internecie, by znalezc wyczerpujace odpowiedzi, porady , doswiadczenia i przede wszystkim, wsparcie...
Jescze raz, Witam wsztkich i do "uslyszenia" w krotce!
Magda. _________________ Magdalena & Olutek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 7:48 pm Temat postu: |
|
|
Witaj zatem Olutek wśród nas.
Jak już jest mama zarejestrowana to i ty stanowisz część naszej forumowej rodziny.
Bardzo mnie cieszy,że tak miło oceniasz nasze forum.
Wszak to najlepsze forum w sieci,no może prawie(bo jeszcze twardzinkowe jest po sąsiedzku)
Napisz nam proszę jeszcze coś o sobie i daj się poznać bliżej:wink:
Jakie objawy zauważyłaś u siebie z tocznia? _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 7:53 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 7:53 pm Temat postu: |
|
|
witaj
pamietam twoja mame z okresu kiedy pisała
jak widze teraz i ty zaczynasz chorowac , na pewno znajdziesz tu sporo odpowiedzi na nurtujące cie pytania i duze wsparcie a to wazne
szybkiej diagnostyki ci zycze i od razu leczenia takiego zebys poczuła sie lepiej
chorobe mozna oswoic, zreszta wiesz o tym dobrze _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 8:13 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
gratuluję przełamania się i dołączenia do nas.
Jest to na swój sposób pogodzenie się z chorobą, które nie wszystkim przychodzi łatwo.
Powodzenia w diagnozowaniu i szybkiego opanowania choróbska. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 8:23 pm Temat postu: |
|
|
Ja również witam serdecznie na forum  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Witaj! |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 9:09 pm Temat postu: |
|
|
Witaj  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Olutek Junior

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 9:11 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje za przemile powitanie i wsparcie
Moje pierwsze objawy zaczely sie w wieku nastu lat, byly to bole w stawach. Przerazliwy bol. Potem zaczely sie bole glowy, bez przerwy i ogolne poczucie zmeczenia. Z poczatku bagatelizowalam objawy, poniewaz rzadko sie pojawialy. Jednak kilka miesiecy temu (prawie od roku) zaczelo sie od nowa. Bez przesady, bole w stawach sa nie do zniesienia- codziennie, jak nie co drugi dzien boli w roznych miejscach. Kolana, ramiona, lokiec, dlonie itd. Ogolne zle samopoczucie, bardzo niski poziom vit.D (25). Szmery w plucach i bol w klatce piersiowej, zaczelam gwaltownie chudnac, wlosy mi garsciami wypadaja. Do tego mam zle wyniki moczu. Wiadomo, co najwazniejsze (co, spowodowalo ze moj reumatolog zaczal sie kierowac ku Lupus), mam wysypke, ktora sie pojawia i znika bez powodu, na klatce piersiowej i policzkach. Wyglada to jak poparzenie sloneczne. Aha, jeszcze co zauwazylam, ze od kilku miesiecy, bardzo latwo nabawiam sie siniakow. Wystarczy slabe nacisnienie na moja skore, od razu mam siniaka, ktory nie schodzi nawet przez 2 tyg.
Ojej rozpisalam sie
Jak wczesniej juz wspamnialam, EwaK jest moja mama (w koncu do nas dolaczyla i teraz mieszkamy razem w US- yey!!).
Mieszkam w Oklahomie, mama na Florydzie... cieplutko i to dobrze dla niej i jej chorobska.
Lukasz, masz absolutna racje, jest to na swoj sposob przelamanie i oswojenie sie z faktem, ze cos sie dzieje w moim organizmie i musimy sie z tym pogodzic. Pisze "musimy", czyli moj maz, rodzina... Nawet, jesli to nie jest toczen, lekarz jest zdania, ze to jest z rodziny chorob autoimm. (moje ANA bylo pozytywne, wysokie). Duzo nauczylam sie od mojej mamy, ktora jest chora dosc dlugo. Obserwowalam i jedno zrozumialam bardzo klarownie; mozna z tym zyc, trzeba sie tylko tego nauczyc i stawic czola. Jest ciezko (biorac przyklad z mamy), jednak podejscie i opanowanie choroby, jest bardzo wazne. Czytajac Wasze posty, doswiadczenia i porady, jestem naprawde pod wrazeniem, poniewaz chorobsko to nie jest latwe...
Ajajjajj, znowu sie rozpisalam...
Pozdrawiam wszystkich goraco i jeszcze raz dziekuje za przemile powitanie  _________________ Magdalena & Olutek |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 14, 2011 6:49 am Temat postu: |
|
|
witam Cię serdecznie Olutyke to prada nasze forum to w jednym miejscu kopalnia wiedzy i doświoadczenia pozdrawiam i życze powodzenia _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 22, 2011 1:42 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko i nie przejmuj się pisz ile tylko chcesz zawsze ikilka osób przeczyta i odpowie albo podsunie jakąś myśl.
Pozdrów mamę od forumowych moe tylko /jak ktoś ładnie określił/ toczków.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|