Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Cambri Junior

|
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 8:07 pm Temat postu: Leki Raynaud Dusodril |
|
|
Witam
Nie wiem czy wybrałem dobry dział, jeśli nie przenieście do odpowiedniego działu.
Mam pytanie odnośnie leków na Reynauda. Jakie używacie, co polecacie a czego lepiej nie stosować.
Ja osobiście stosowałem kilka leków m.in. polfilin, sadamin, cordafen i halidor. Jednak jak dla mnie efekty nie są zadowalające.
Ostatnio lekarz przepisał mi coś takiego jak Dusodril. Z tego co mi powiedział to nie dostane tego u nas w aptekach tylko mówił żeby zamówić przez neta. Zauważyłem że ten lek jest przez kilka aptek sprowadzany z zagranicy.
Mam pytanie czy ktoś miał jakiś kontakt z tym lekiem,czy może coś na jego temat słyszał i czy może wiecie jak wygląda sprawa sprowadzania leków z zagranicy?
dzięki za odp i miłego wieczorka życzę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
karen Junior

|
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 10:39 am Temat postu: |
|
|
Witam,
U mnie oprócz tocznia stwierdzono właśnie wczesny zespół Raynaud. Na początku dostałam Halidor, ale na ręce nie pomógł, a byłam po nim jeszcze bardziej zmęczona niż zwykle. Potem dostałam Dilzem, ale jak to zazwyczaj u mnie bywa - reakcja alergiczna. Pomagał, ale musiałam odstawić. Teraz od tygodnia jestem na Polfilinie 2x100; od przyszłego tygodnia 1x400. Zobaczymy co będzie
Moja lekarka mówiła mi o tym Dusodrilu, ale podobno mocno uczula co w moim przypadku niestety uniemożliwia jego branie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 7:42 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Poprzedniczki napisały już w sumie wszystko, co powinnaś wiedzieć. Nie pozostaje mi chyba nic innego, jak życzyć przyjemnej lektury i szybkiego zaaklimatyzowania się w naszej społeczności. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 04, 2011 8:26 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|