|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ptasiek Junior

|
Wysłany: Sro Mar 30, 2011 8:48 pm Temat postu: Brak diagnozy |
|
|
Witam
Chcialbym opisac stan mojego zdrowia, i moze ktos bedzie w stanie w jakis sposob pomoc.
Mam problemy ze stawami (lokcie i kolana) od ponad 3 lat. Zaczelo sie od przeciazenia, ale mimo kilku rehabilitacji (laser, krioterapia, prady, masaz wirowy) dalej to trwa, oczywiscie nieco lzej niz na poczatku. Badania ortopedyczne - USG RTG rezonans kolan i USG RTG lokci - bez zmian. Mialem robione w przeciagu tych 3 lat duuzo morfologii i podstawowych badan krwi, i wszystkie wyszly w normie, lacznie z OB i CRP. Czynnik reumatoidalny ujemny. Od okolo roku zdarzaja sie bole duzych palcow u nog i rzadko palcow u rak. Czesto wystepuje tez lekka sztywnosc stawow po przebudzeniu. Pare miesiecy temu doszly tez problemy z nadgarstkami, konkretnie sciegna i miesnie przedramion, ale wciaz USG tych okolic jest w porzadku.
Ortopedzi wysylaja mnie do reumatologow, mowiac, ze ich badania sa w porzadku, a reumatolodzy mowia, ze nie ma zapalania, wiec to nie przypadek dla nich.
Jesli ktokolwiek mial/ma podobne przejscia i jakas rade, to bylbym wdzieczny.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Mar 31, 2011 8:46 am Temat postu: |
|
|
witam
ja bym tylko zrobiła jeszcze ANA;
resztę -czas pokaże  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|