Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
danuta48 Junior

|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 2:58 pm Temat postu: witam wszystkich toczniowców ! :) |
|
|
Mam 49 lat i od roku jestem diagnozowana w kierunku tocznia... moja przygoda z choroba zaczela sie od miesiecznego pobytu w spitalu zakaznym z zwiazku z wysokimi probami watrobowymi i zazolcona skory... tam zrobiono mi po raz pierwszy badania ANA2 ktore wyszly w mianie 1:320 oraz gruczolak nadnerczy. W kolejnych miesiacach pojawily sie bardzo silen bole miesniowo kostne ( sa nie do zniesienia, leki przeciwbolowe nie pomagaja) w okolicach ramion, ud i bioder , bole zebrowe... Mam rowniez problemy z nerkami tzn bialkomocz i krwiomocz. Kilkakrotnie w ciagu tego roku bylam w szpitalu w Katowicach min nefrolofia i endokrynologia. Zrobiono mi szereg specjalistycznych badan : moje wyniki dsDNA ujemne , przeciwciala antySM/RMP ujemne, wycinek ze skory szyji (na ktorej jest bardzo mocny rumien): odpowiada liszajowi rumieniowatemu nasilenie nie wielkie... ANKA ujemne, ponownie zrobiono mi badania na przeciwciala ANA1 ujemne cANKA ujemne i pANKA ujemny oraz antygeny rakowe w normie.... Zaznaczam ze ob i crp bardzo dobre. Lekarze na podstawie tych badan nie sa do konca pewni zastosowano sterydy metypryd oraz archain w malej dawce. Moje bole sa nie dozniesienia czuje sie zmeczona i oslabona bardzo wypadaja mi wlosy... Bardzo prosze o odpowiedz na moj post czy jest moliwe ze to toczen mimi ze badania sa dobre. czy to inna choroba z autoagresji na dodstawie waszych doswiadczen i badan .
pozdrawiam goroca !  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 7:01 pm Temat postu: |
|
|
witaj Danusiu
niestety to całkiem możliwe,że męczy cię toczeń,bo można byc seronegatywnym i chorować ciężko(sama jestem tego przykładem)-kiedy poczytasz historie innych użytkowników,przekonasz się o tym ;
tymczasem poczytaj książkę Toczeń,choroba podstępna
oraz:
Przewodnik po naszych chorobach
Przeciwciała
pozdrawiam  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 7:06 pm Temat postu: |
|
|
Danusiu, witaj na forum  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 8:21 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lilla1979 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 9:01 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Danusiu  _________________ Życie to raj,do którego klucze są w naszych rękach.
Fiodor Dostojewski |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 10:00 am Temat postu: |
|
|
Witam i ja ciepło i serdecznie:) _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
JOLKA Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 10:22 am Temat postu: |
|
|
Witam i ja  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 08, 2011 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Margaret dobrze pisze - same przeciwciała (lub ich brak) nie świadczy o niczym. Diagnoza przypomina układanie puzzli - nieraz bardzo skomplikowanych.
Mam jednak nadzieję, że u Ciebie ta układanka szybko się rozwiąże. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Magdulka Junior

|
Wysłany: Wto Maj 10, 2011 9:51 pm Temat postu: |
|
|
Witam  _________________ "Czasami cygaro jest tylko cygarem i niczym więcej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 7:32 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie! _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |