|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
biedronka999 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Cze 02, 2011 1:55 pm Temat postu: Problemy z uszami, głową, przeciwciała p.jadrowe i p. cytopl |
|
|
Witajcie Motylki
Tym razem nie chodzi o mnie a o mojego tatę... U mnie 3 lata temu stwierdzono przeciwciala przeciwjadrowe przeciw centromerom w mianie 1:1280 a pozniej 1:820. Ogólnie rzecz biorac mam podejrzenie tocznia ukladowego i zespolu Sjogrena. Mniej wiecej 2 lata temu rozpoczely sie problemy mojego taty. Mial taki jakby atak - bol glowy, zawroty glowy, szumy uszne, nadwrazliwosc na dzwieki, oczoplas. Na pogotowiu podano leki i powoli przeszlo. Od tamtej pory mial kilka takich atakow przy czym ostatnio z coraz wieksza czestotliwoscia. Ostatnio wybral sie do lekarza laryngologa. Stwierdzono podejrzenie przetoki ucha wewnetrznego. Mial miec operacje troche w ciemno bo nie ma konkretnego badania, ktore mogloby potwierdzic te diagnoze. Zdecydowal sie jednak udac do innego lekarza, by wykonac troche inne badania np rezonans magnetyczny. Obecnie czeka na pobyt w szpitalu. Kilka dni temu zrobil prywatnie badania krwi - takie, ktore zlecil mu ten drugi lekarz i wyszly ujemnie m.in. toxoplaxma i borelioza. Sam od siebie ze wzgledu na moja chorobe zrobil przeciwciala. I w wynikach wyszlo - przeciwciala przeciwjadrowe w mianie 1:100 typ swiecenia ziarnisty oraz przeciwciala przeciw cytoplazmie w mianie 1:320 o typie swiecenia ziarnisto-wloknistym. Moje pytanie brzmi czy jego dolegliwosci moga miec zwiazek z obecnoscia przeciwcial i ewentualnie czy pasuja do ktorejs z chorob autoagresji z tego typu swieceniami... Sama nie wiem juz co o tym myslec. Znam sie jedynie na kregu moich dolegliwosci - wiadomo... Czy jest ktos w stanie pomoc mi w tej kwestii?
Edit
Nigdzie nie mogłam znaleźć nic na temat świecenia ziarnisto-włóknistego i nie wiem co moze oznaczac... tym bardziej przeciwko cytoplazmie...
Biedronka,najrozsądniej byłoby dopisać ten watek w twoim-forumowym.  _________________ Dum spiro, spero - Dopóki oddycham, mam nadzieję.
|
 |
maki2 Junior

|
Wysłany: Nie Sie 28, 2011 2:53 pm Temat postu: Re: Problemy z uszami, głową, przeciwciała p.jadrowe i p. cy |
|
|
Biedroneczko najlepiej z tymi wynikami udać się do specjalisty kazdy organizm jest inny. Wydaje mi sie, ze jeszcze sporo badan przed tata. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|