Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iza0808 Junior

|
Wysłany: Sro Sie 03, 2011 8:42 pm Temat postu: Ja chyba też to mam... |
|
|
Witam wszystkich. Siedzę właśnie z holterem na klatce i analizuje po raz kolejny wyniki. Pani reumatolog powiedziała, ze proawodpodobnie, na 90% ale to nic pewnego... Powiem tak, jestem zalamana, czuje się srednio, w szpitalu 2 m-ce temu porobili badania i nikt nic nie wie.
test ANA moj wynik 1,7 norma poniżej 1,5
test ANA 2 wynik GRANICZNY "metodą immunofluorescencji posredniej stwierdzono obecnosc przeciwciał przeciwjądrowych w mianie 1:100 dających na komorkach hep-2 obraz swiecenia ziarnisty.
przeciwciała przeciw ds-DNA ujemne" Poza tym żelazo 28 (norma 60-140) mimo ze biore zapisane przez lekarza w tabletkach. Poza tym siniaki, sucha skóra, wypadające włosy, zaburzona menstruacja, wypadajace włosy, bole nieuzasadnione w stawac h kolanowych, wiekszosc objawow o ktorych piszecie... Lekarze odsylaja mnie jeden do drugiego i nikt nic nie mowi, patrza na mnie jak na wariatke.
A moze to nic takiego?
Pomozcie, bo nie wiem co zrobic...
Nawet nie wiem skad to się bierze, jakie są konsekwencje tej choroby i jak to się leczy...
Moze jest ktos z Bydgoszczy kto zna dobrego reumatologa...
Aaaaaa no i skierowano mnie na oddzial reumtologiczny ale zapisali mnie na 16.04.2012!
Masakra _________________ IZA0808 |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 04, 2011 7:50 am Temat postu: Re: Ja chyba też to mam... |
|
|
iza0808 napisał: |
test ANA 2 wynik GRANICZNY "metodą immunofluorescencji posredniej stwierdzono obecnosc przeciwciał przeciwjądrowych w mianie 1:100 dających na komorkach hep-2 obraz swiecenia ziarnisty.
przeciwciała przeciw ds-DNA ujemne" |
Mam taki sam zestawik, tyle, że w otatnim badaniu 1:100 ziarnisty i 1:100 homogenny. ds-DNA też ujemne.
W końcu mam diagnozę niezróżnicowanej, układowej choroby tkanki łącznej.
Cytat: |
Pomozcie, bo nie wiem co zrobic... |
Dalej się diagnozować Idź do tego szpitala. Kobieto, ja za swoją diagnotykę w 100% musiałam praktycznie zapłacić do pewnego momentu i dopiero wzięli mnie na oddział jak już praktycznie był komplet badań. Tylko powtórzyli w szpitalu.
Nawet nie wiem skad to się bierze, jakie są konsekwencje tej choroby i jak to się leczy... |
Myślę, że odpowiedzi na te pytania znajdziesz na forum. Tzn, oprócz tego skąd się to bierze, bo w tym temacie naukowcy są bardziej na etapie hipotez niż pewników
Moze jest ktos z Bydgoszczy kto zna dobrego reumatologa...
|
Też poszukaj na forum, nie jestem z Bydgoszczy a kojarzę, że o Bydgoszczy było już wiele razy:)
Powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 04, 2011 10:13 am Temat postu: |
|
|
witam serdecznie ,
nie wpadaj w czarnowidztwo-strach ma wielkie oczy
owszem,choroba jest upierdliwa,diagnostyka żmudna ,długa i irytująca,ale trzeba być zdeterminowanym
masz tutaj Przewodnik po naszych chorobach
co do specjalistów-polecam prześledzić wątek TEN z pewnością znajdziesz tutaj i namiar , i opinię ,nt.specjalistów bydgoskich ;
bardzo pomocnym narzędziem na forum jest WYSZUKIWARKA
pozdrawiam  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karola77 Kadet

|
Wysłany: Czw Sie 04, 2011 6:41 pm Temat postu: |
|
|
Witam
jestem z Bydgoszczy. Do jakiego szpitala zapisali Cię na 2012 ? U jakiego reumatologa byłaś ? Jeśli chodzi o reumatologa w Bydgoszczy to najlepiej dostać się do jakiegoś w przychodni przy szpitalne Biziela do pani doktor Kolossa albo Reszkowskiej ale z tego co wiem jest to nie możliwe brak terminów. Mogę podać Ci namiary gdzie przyjmują prywtnie po wizycie jeśli stwierdzą ,ze jest taka potrzeba to położą cię na oddział do Biziela,
pozdrawiam
Karola |
|
Powrót do góry |
|
 |
iza0808 Junior

|
Wysłany: Czw Sie 04, 2011 7:01 pm Temat postu: |
|
|
Na kwiecień zapisali mnie do wojskowego, ale przeciez nie wytrzymam:) Umowilam sie do Biziela, ale przez tel.powiedzieli ze maja terminy na grudzien/styczen. Poszukuje specjalisty zeby isc prywatnie w ciagu najblizszych dni...
A lezalam w szpitalu MSWiA na Markwarta, tam to wykryli i dotad chodzilam do dr Domżalskiej, ale na skierowaniu do szpitala sie skonczylo, musze porobic dodatkowe badania. Jak moge prosic podaj jakis namiar do dobrego specjalisty...
Z gory dziekuje. Iza _________________ IZA0808 |
|
Powrót do góry |
|
 |
JOLKA Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Sie 04, 2011 8:06 pm Temat postu: |
|
|
iza0808- na wstępie witaj na forum ja jestem z Bydgoszczy i mogę ci z czystym sumienie polecic dr.Katarzynę Kolose przyjmuje w bizielu ale łatwiej i bez długich kolejek prywatnie na błoniu ul. ikara .Świetna specjalistka która szanuje pacjenta i na pewno pomoże życzę szybkiej diagnozy pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
karola77 Kadet

|
Wysłany: Pią Sie 05, 2011 5:03 pm Temat postu: |
|
|
Witam też polecam panią Kolosse przyjmuje w Bizielu ale tam do niej się nie dostaniesz tak jak koleżanka napisała przyjmuje na Błoniu ale ulica to nie Ikar tylko przychodnia tak się tak nazywa ul. Szubińska 32 tel. 52 3309610 lub 523309610 ale tylko prywatnie wizyta kosztuje 100 zł przyjmuję w poniedziałki co 2 tygodnie zadzwoń i się umów powiec ,że pilne . On jest z BIziela więc jak będzie się coś działo to weźmie Cię na oddział bez problemu . Wojskowy szpital nie ma typowo oddziału reumatologi więc nie potrzebnie się tam zapisywałaś w Bydgoszczy najleprzy oddział Chorób Tkanki Łącznej jest tylko w Bizielu powodzenia i napisz jak będziesz po wizycie
Pozdrawiam
Karola |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sie 14, 2011 9:24 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Przede wszystkim nie warto lekceważyć "rywala". Niektórzy medycy, którzy nie specjalizują się w tej "działce", mogą problem bagatelizować. Jednak ni daj się zwariować i głowa do góry - to podstawa. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 15, 2011 3:25 pm Temat postu: |
|
|
Widzę,że koleżanki już Ciebie poinformowały, co do najlepszej pod słońcem lekarki!!!!
Witam i pozdrawiam serdecznie:)
Daj znać, jak bedziesz po wizycie:) _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 16, 2011 8:18 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie w naszejwirtualnej rodzince.Najważniejsze że tu nigdy nikt nie jest sam. W takim towarzystwie to i chorobę jakoś lżej się znosi.Pozdrawiam serdecznie i szybkiej i jednoznacznej diagnozy.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|