Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Stres, a toczeń

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mmmm
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Wrz 10, 2011 6:06 am    Temat postu: Stres, a toczeń Odpowiedz z cytatem

Kolega z pracy jest chory na tocznia. Leży teraz w szpitalu. Jest moim przełożonym. Czy to może być moja wina? Nie byłam w stanie wykonać powierzonego mi przez niego zadania. Starałam się, ale nie umiałam zrobić tak, jak trzeba. Wiem że strasznie cierpi. Z samego tego faktu płakałam, gdy się przypadkiem dowiedziałam. Wczoraj jego przyjaciel jeszcze mi nagadał... Zwłaszcza o bólu...

Sam stres może włączyć u chorego objawy?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Wrz 10, 2011 10:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

heh,się narobiło -pomyliłam nową użytkowniczkę z naszą mmm...-pośpiech i podobieństwo bywają zgubne-przepraszam Wink

witaj w takim razie Smile

tak,stres może zaostrzyć przebieg choroby podstawowej aczkolwiek na twoim miejscu nie brałabym tutaj winy na siebie -dorośli ludzie nie obarczają winą winą drugiego człowieka w takim stopniu -jeśli zadanie przerosło cię-trudno,zdarza się ,ale każdy,nawet szef chory na tru powinien sobie poradzić z tym ;jest naprawdę wiele czynników ,wywołujących zaostrzenie ,

spokojnie Smile

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: