Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewa_a Junior

|
Wysłany: Sro Paź 12, 2011 11:24 am Temat postu: Toczen rumieniowaty |
|
|
Witam nazywam sie Ewa i od połtora roku zdiagnozowali u mnie toczen runieniowaty.Szukam osob ktore na to choruja i biora sterydy >J ja biore metepryth i bardzo zle sie czuje wysypka jeszcze nigdy mi nie zginała mam ja cały czas odkad powstała i duzo innych objawow byłam tez w Instytucie rematologi gdzie wykluczyli toczen układowa bog zapłac za to ale co dalej. Czasem jestem tak słaba ze nie wstaje z łozka . Pozdrawim wszystkich serdecznie Ewa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 12, 2011 3:24 pm Temat postu: |
|
|
witaj
jak sądzę masz toczen skórny,
wiekszośc z nas ma ten drugi ale kilka osob z tym rodzajem tez się znajdzie
wiekszośc jest leczona sterydami, i lekami immunosupresyjnymi, ty piszesz tylko o sterydach , wiec chyba lekow innych nie masz,
moze warto iśc na wizytę do lekarza i poprosic o zmodyfikowanie leczenia bo dotychczasowe nie przynosi zbytniego efektu
pytasz co dalej ?
byc moze zmienią ci leczenie wtedy poczujesz sie lepiej,
moze watro zmienic lekarza skoro nie daje rady cię skutecznie leczyc?
tu masz polecanych przez nas lekarzy http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=853
głowa do gory z tym da się zyc i leczyc tak zeby jak najmniej utrudniało ci to zycie _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 12, 2011 3:29 pm Temat postu: |
|
|
witam
to ja nie rozumiem -masz ten toczeń w końcu czy nie?
bardzo źle się czujesz po metypredzie ,czy ogólnie złe samopoczucie ci nadal dokucza?
tutaj większość zmaga się z toczniem ,jak i większość jest na sterydach -wystarczy poczytać POrady i doświadczenia ,a uzyskasz multum informacji na interesujące cię tematy;
integrujemy się natomiast w Rozmowach NIekontrolowanych;
pozdrawiam _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewa_a Junior

|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 9:09 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie ,bardzo dziekuje za odpowiedz na moje seki .Niestety ja mam toczen potwierdzony >powinam napisac wczesniej i sie przedstawic dokładniej ,wiecteraz to zrobie mam na imie Ewa jak juz pisałam mam 53 lata mieszkam w warszawie i lecze sie i instytucie Dermatologi na Koszykoej.Biore tylko sterydy no itakie jak wapno o duzym sterzeniu potas .Pozatem bardzo bo oklo 5cm mam powiekszona watrobe i czuje sie ztym okropnie bo mam brzuch jak balon zaraz poczytam wiadomosci co mi poleciliscie Ewa |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 15, 2011 9:24 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Udanej aklimatyzacji w naszej społeczności.
Warto prześledzić podane linki - mam nadzieję, że coś dla siebie znajdziesz. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|