|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
izabela lasota Junior

|
Wysłany: Sro Maj 09, 2012 4:50 pm Temat postu: rumien krazkowy |
|
|
Witam serdecznie wszystkich na portalu.... mam problem zezmianami na twarzy spowodowanymi rumieniem,to długoletnie zbliznowacenia,ktorych nie moge sie pozbyc,stosuje od kilku lat mascie ze sterydami,ktore niewiele mi pomagaja,jedna ze zmian mialam zamrazana z powodzeniem...deruga niestety mimo mrozenia nadal jest czerwona,spuchnieta i ciagle czerwona,ostatnio dermatolog dodał do leczenia lek doustny-metypred....nie wiem czy to cos pomoze....czy ktos z Was ma do czynienia z podobnym problemem?prosze o kontakt Iza
Czy jest tu ktos z Kielc? _________________ Od ponad 10 lat cierpię na rumień krążkowy,chce jakoś pozbyć się blizn z twarzy,które są wynikiem tej choroby i bardzo utrudniają mi życie |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 09, 2012 7:18 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum, Izabelo
ja akurat nie mam rumienia krążkowego ani nie przyjmuję metypredu, ale na pewno odezwą się osoby, które wiedzą coś na ten temat
Poza tym mamy na forum wyszukiwarkę:
http://www.toczen.pl/forum/search.php
możesz zatem sobie poszperać na forum, gdyż mamy tu sporo informacji oraz opisanych doświadczeń użytkowników . _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Maj 09, 2012 7:57 pm Temat postu: |
|
|
witaj
napisz cos o sobie
masz rumien krązkowy i co dalej ?jakas diagnoza ?
chorujesz na toczen bo jesli tu piszesz to myślę ze może tak
wiec chyba cos wiecej ci dolega
leczy cię dermatolog ?
tu masz trochę na temat ktory cie interesuje http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1166
chcesz informacji ale leczenie samym metypredem to jedno a leczenie metypredem+ inne leki, przy toczniu to juz inna sprawa
inaczej takze sie dawkuje leki przy stanach ostrych inaczej przy łagodnym przebiegu choroby , ty w sumie nie podajesz zadnych szczegółow
byc moze powinien się toba zając reumatolog
jesli oczywsicie masz inne dolegliwosci oprocz rumienia _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 9:12 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  _________________ "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|