Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Robert66 Junior

|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 8:15 pm Temat postu: mam zapalenie skorno miesniowe |
|
|
Witam wszystkich uzytkownikow tego forum.Mam na imie Robert i od niedawna borykam sie z choroba.Mam nadzieje,ze bede mogl dowiedziec sie wiecej o swojej chorobie jak rowniez podzielic sie swoimi doswiadczeniami.
Stwierdzono u mnie zapalenie skorno miesniowe.
W obecnej chwili jestem w trakcie leczenia,ktore juz na poczatku przynioslo znaczna poprawe.Jesli bedzie okazja i mozliwosc chcialbym porozmawiac z osobami chorujacymi na to co ja.Pozdrawiam.Robert |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 11:20 am Temat postu: |
|
|
witam
rozejrzyj się poczytaj trochę o tej grupie chorob w Poradach i doswiadczeniach
leczy sie je wszystkie w taki sam sposob, wiec trochę informacji tutaj masz
odezwą się osoby chorujące na to samo lub prawie na to samo
cieszę się ze leczenie przynosi rezultaty _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 12:46 pm Temat postu: |
|
|
cześć
A dodam jeszcze do tego, co Monika powiedziała, że ostatnimi czasy sporo osób z zapaleniem s-m się pojawiło, więc pewnie znajdziesz "bratnią duszę" Chociaż oczywiście zapewne wszyscy chętnie pogadają
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 2:53 pm Temat postu: |
|
|
Robert, witaj na forum  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 8:08 pm Temat postu: |
|
|
ja również witam serdecznie  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 10:27 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 9:50 am Temat postu: |
|
|
witam i ja ciepło i serdecznie;) _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 10:27 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum Robercie
Szukasz osób z DM a więc.. oto jestem
Od jakiego czasu się leczysz?
Pytaj o co zechcesz, jeśli tylko będę potrafiła to chętnie odpowiem
A tymczasem rozgość się  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert66 Junior

|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 8:26 pm Temat postu: |
|
|
cześć,mam chwilke to coś nie coś nagryzmole,po spokojnej analizie wg,mnie to wstępne objawy wystąpiły na wakacjach,tzn.rumienień na twarzy i uczucie przyciasnych butów ,przy okazji we wrześniu miałem skręcaną kostkę w nadgarstku i w związku z tym miałem kilka wizyt u różnych lekarzy ale nikt problemu nie zauważył,było minęło.
W zasadzie to byłem 2 tygodnie w grudniu przed świętami na reumatologii ,bo miałem już duże problemy,i tam dopiero postawiono diagnozę,chyba trafną,bo po pierwszych kroplówkach jest okey.
Kolejne wlewy mam za 3 dni i powoli się szykuję,ogólnie badań mam dużo zrobionych,nie jest źle,zobaczymy jeszcze jakie przepiszą lekarstwa.
Na razie to tak w wielkim skrócie,brak czasu,ale chętnie wymienię doświadczenia związane z DM,
pozdrawiam, _________________ ,,Nie wolno odsuwać niczego na kiedyś,, |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 11:10 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co rozumiem to w sumie dość sprawnie zostałeś zdiagnozowany.
Od razu włączyli Ci wlewy bez innych leków? Dostajesz Immunoglobuliny czy jakiś steryd w kroplówkach?
Ja obecnie jestem na 30mg encortonu i 2,5 methotreksatu plus co jakiś czas wlew z immunoglobulin. Ogólnie nie jest źle chociaż moglo by byc lepiej Szczerze mówiąc to nie pamietam już dobrze ale u mnie chyba najpierw zaczeły się problemy z rękami i nogami a potem objawy skórne na stawach.
Cieszę się, że się poprawia. Oby tak dalej  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 24, 2012 6:48 pm Temat postu: |
|
|
Witam!
Ja jestem z zapaleniem wielomięśniowym(PM). Wygląda na to ,że trafiłeś w dobre ręce, a choroba dopiero zaczynała swoje działania. T.j. Karii moje problemy zaczęły się od drętwienia rąk, a później problemów z nogami(chodzenie -szczególnie po schodach). jak Ci dobrze ustawili leki to powinno być dobrze. W razie potrzeby pytaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 25, 2012 7:07 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Głód wiedzy - skąd ja to znam Na poważnie jednak - dobrze, że interesujesz się swoim zdrowiem. Tak trzymać.
Też mam DM, więc może coś będę w stanie podpowiedzieć. Może ekspertem nie jestem, ale co będę wiedział, to odpowiem.
W razie co wal jak w dym. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert66 Junior

|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 2:21 pm Temat postu: |
|
|
Brr jak zimno,dobrze ze w szpitalu bylo cieplo.Jestem w koncu w domu po 8dniowym pobycie w szpitalu.Oczywiscie przytylem 2 kg,samopoczucie ok.
Teraz tak na powaznie,pobyt sie przedluzyl ze wzgledu na infekcje gardla i nosa.Komplet badan ktore mi zrobiono,w porownaniu z grudniowymi sa prawie w normie.
W grudniu pokazaly sie plamki na dnie oka,ktore zniknely,byl problem z gardlem,zanik mowy,guzki i zwluknienia w plucach.W tej chwili jest wszystko ok.
Jedynym problemem jest niemiarowosc pracy serca po wlewach z sulomedrolu i w zwiazku z tym musze zrobic badania co jest powodem takiej reakcji serca.
Kolejna wizyta na wlewy zaplanowana za miesiac.
Przy okazji zapytam was jak reagujecie na wlewy z solemedrolu tj.samopoczucie apetyt itp.Czy odczuwacie jakies skutki uboczne brania tego leku.Na razie tyle, pozdrawiam wszystkich i oby sie jak najszybciej zrobilo cieplo.  _________________ ,,Nie wolno odsuwać niczego na kiedyś,, |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 2:37 pm Temat postu: |
|
|
Robert, ja miałam niecałe 2 lata temu wlewy z Solumedrolu. Było to na początku mojej choroby. Samopoczucie u mnie było OK, nic się niepokojącego nie działo. Apetyt miałam spory, ale wtedy byłam na 50mg encortonu, więc to pewnie jego zasługa. _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
|