|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
majtynka Junior

|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 6:59 am Temat postu: Poszukuję chorych na SLE do badania składu ciała- warszawa |
|
|
Witam! Jestem studentką dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym, piszę pracę magisterską "Bioimpedancyja analiza składu ciala chorych na toczeń rumieniowaty układowy". Poszukuję osób z Warszawy i okolic, które chciałyby nieodpłatnie w ramach badania zmierzyć sobie skład ciała (beztłuszczowa, tłuszczowa masa ciała, woda, podstawowa przemiana materii, sucha masa mięsni itd). W badaniu chcę udowodnić że sama choroba jak i jej leczenie mają wpływ na składowe ciała chorych, którzy są pomijani przy ocenie stanu odżywienia oraz uznani przy pomocy zawodnego pomiaru BMI za dobrze odżywionych. W celu uzyskania wiarygodnych wyników należy być na czczo i jedną dobę przez badaniem nie spożywać napojów kofeinowych oraz alkoholu. Badanie będzie oczywiście anonimowe. Proszę o kontakt ewentualnych zainteresowanych osób na martyna.krawczyk@onet.pl lub 693613336. Badanie będzie można przeprowadzić w wynajmowanym przeze mnie mieszkaniu na Bielanach, w zakładzie medycyny zapobiegawczej przy ulicy oczki oraz ewentualnie w domu domu zaineterowanego! Z góry dziękuję za pomoc
Życze zdrówka
majtynka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 8:53 am Temat postu: |
|
|
oo fajne sprawa
Warszawiacy-zgłaszać się  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 18, 2012 8:24 pm Temat postu: |
|
|
Rozumiem ,że sprawa dotyczy tylko osób z toczniem,pozostałe z autoagresji nie ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zolwik323 Super senior

|
Wysłany: Sro Cze 06, 2012 2:35 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Właśnie jestem po "badaniu".
Badanie jest na prawdę krótkie, Martyna jest bardzo miłą osobą. Można dowiedzieć się o swoich parametrach (masa mięśniowa, masa tkanki tłuszczowej itd.) a do tego pomóc studentce w pracy, a może i w przyszłości innym chorym.
Zachęcam do zgłaszania się.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|