Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kinga1994 Junior

|
Wysłany: Sro Maj 27, 2015 1:04 pm Temat postu: witajcie |
|
|
cześć mam na imie Kinga mam 21 lat jestem z okolic łancuta 25km od Rzeszowa.Choruje od 15 roku życia na poczatku była to mieszana choroba tkanki łącznej która zaczeła się od. Ostrego bólu stawów i ostrego zapalenia mięśnia sercowego ostatni stadjum ,gdy leczyli serce ruszyli trzustke dostałam ostre zapalenie głowy trzustki .Gdy wszystko sie unormowało to brałam leki i byłam pod kontrolą lekarza .Wszystko było dobrze aż do stycznia gdy znów się choroba aktywowała i trafiłam do szpitala zmienili leki wysłali przeciwciała i ustalili ze toczeń .I koniec mojej histori teraz biore metypred w ikosci 4mg i witaminy mam rekordowe przeciwciała 1:10000 i lekarz prowadzacy planuje mi dac nowe leki jakies palmate czy coś takiego,czuje się świetnie jak narazie .Niedługo wychodze za maz i pragne mieć dziecko lecz lekarz mówi ze grozi mi śmierc z takimi przeciwciałami wiec nie wiem jak to dakej bedzie _________________ Odnaleźć siebie, umiłować to, co trwa i poczuć, jak piękne jest życie...
Potrzeba wielkiej wiary i wielkiego serca, by zamiast wciąż pytać "dlaczego", zaufać i żyć pełnią życia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 27, 2015 4:15 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Kinga czy tylko metypred masz zalecony? A kto Cię prowadzi reumatolog?
Co do ciąży przy toczniu to proponuje poczytać na początek tu: http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4089&highlight=ci%B1%BFa _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Maj 27, 2015 4:49 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: |
.I koniec mojej histori teraz biore metypred w ikosci 4mg i witaminy mam rekordowe przeciwciała 1:10000 i lekarz prowadzacy planuje mi dac nowe leki jakies palmate czy coś takiego,czuje się świetnie jak narazie .Niedługo wychodze za maz i pragne mieć dziecko lecz lekarz mówi ze grozi mi śmierc z takimi przeciwciałami wiec nie wiem jak to dakej bedzie |
witaj
kto Cię prowadzi ? reumatolog ?
odniosę się do tego co zacytowałam - na pewno nie grozi Ci smierć , lekarz w/g mnie jest niekompetentny jesli mówi w ten sposób
Przeciwciała sa wysokie ale nie należy to wcale do rzadkości . Dziewczyny na forum miewają przeciwciała duzo , duzo wyższe.
Praktycznie nie masz leczenia bo 4 mg metypredu to jest tak mało że mniej juz nie można brać- nie masz lekow przeciwmalarycznych, nie masz leków immunosupresyjnych - nie jest to leczenie u Ciebie .
Znam masę kobiet ktore na sterydach w dawkach o wiele wyższych niż Ty bierzesz urodziły zdrowe dziecko, więc straszenie lekarza nie ma sensu.
Poczytaj nasze historie może Cię uspokoją - wszystko będzie dobrze.
Na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza- bo ten to jakaś kpina. _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga1994 Junior

|
Wysłany: Sro Maj 27, 2015 8:06 pm Temat postu: |
|
|
prowadzi mnie reumatolog od jutro zaczynam brać lek przeciwmalaryczny sprowadzony z Czech
dużo leków które mi wprowadzano mam na nie uczulenie najczęściej występowały wymioty niegdyś przyjmowałam encorton potem trexan następne medrol i metypred _________________ Odnaleźć siebie, umiłować to, co trwa i poczuć, jak piękne jest życie...
Potrzeba wielkiej wiary i wielkiego serca, by zamiast wciąż pytać "dlaczego", zaufać i żyć pełnią życia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 27, 2015 9:56 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Jak wnioskuję, wiele za Tobą, ale najważniejsze, że w końcu wyszłaś na prostą. Oby tak pozostało jak najdłużej.
Udanej aklimatyzacji w naszej społeczności. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 28, 2015 8:37 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum.
Kinga najważniejsze to dobry lekarz , który Cię poprowadzi.
Jak uporasz się z wynikami wszystko przed Tobą.
Ja urodziłam dwoje dzieci byłam w remisji wtedy. Co prawda z pierwszą ciążą miałam kłopoty (rzucawka i białkomocz ) ale to zdarza się i zdrowym kobietą.
Drugą ciążę prowadził mnie już inny lekarz i wszystko przebiegło książkowo.
Dziś mam dwoje zdrowych dzieci 18-latkę i niedługo 17 latka:)
życzę Ci byś znalazła dobrego lekarza , który Cię poprowadzi a także dużo zdrowia . _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga1994 Junior

|
Wysłany: Sro Mar 30, 2016 11:09 am Temat postu: Poszukuje ginekologa |
|
|
Witajcie dawno sie nie odzywałam ale praca i przygotowywanie do ślubu dużo zajmuja czasu .mam taka sprawe odnośnie szukam ginekologa który zna sie na toczniu w rzeszowie lub łańcucie gdyz mam problem taki ze spuźnia mi sie miesiączka.pomurzcie prosze i przepraszam ze tu pisze ale nie znalazłam na forum _________________ Odnaleźć siebie, umiłować to, co trwa i poczuć, jak piękne jest życie...
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 30, 2016 9:00 pm Temat postu: |
|
|
Kinga, przegladalas ten watek: http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=662&start=0 ?
Mozesz rowniez przeczytac wszystkie zwiazane z ciaza-tam tez mozesz znalezc dobrego specjalistę.
Pozdrawiam i czekam na wiesci o rozwiazaniu problemu.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|